Update 11 juli 2011

En nu is het al weer maandag. Het is al ruim een week geleden dat we terugkwamen vanuit Noorwegen en het lijkt eigenlijk al weer veel langer.

Vorige week vrijdag, 1 juli, werden we wakker in een hotelletje in Denemarken. Die dag zouden we weer thuis zijn. Het ontbijt stond klaar om 8 uur en ondanks dat dit aan de late kant was deden we het redelijk rustig aan. De auto stond al ingepakt en alleen het ontbijt stond nog tussen onze vakantie en het vertrek richting huis.

De reis verliep prima. Door heel Denemarken hebben we vlot door kunnen rijden maar toen we zo’n 30 km voor Hamburg waren zagen we een bord met daarop aangegeven een file van 20 km. We zagen niet helemaal goed of deze voor ons bestemd was maar daar kwamen we al snel achter. Ja dus! 20 km voor Hamburg stonden we opeens stil en, op de kilometer nauwkeurig, 20 km later konden we weer tempo maken.

Monique wilde eigenlijk wel een pauze inlassen maar we besloten toch nog even door te rijden om zo de drukte bij Bremen voor te blijven.

Na Bremen ging alles vlotjes en was het hard tijd voor een verdiende pauze. Sigaretje voor Monique, benzine voor de auto en lekker de benen strekken voor allemaal.

Door de file waren we niet op de geplande tijd van 17:30 uur thuis maar zo’n 1 ½ uur later. We besloten dan ook meteen eten te gaan halen voordat we met z’n allen op de bank zouden ploffen. Bij de Italiaan haalden we lekkere pasta’s.

Bij thuiskomst eerst lekker gegeten en een paar spulletjes opgeruimd maar vooral rustig aan gedaan. Monique blijft nog een nachtje slapen zodat ze niet nog eens naar Utrecht moet rijden.

Zaterdag word je dan wakker in je eigen bedje. Wel lekker maar het betekend wel het einde van een leuke vakantie. Een beetje onwennig drentelen we met z’n drietjes wat door het huis tot Paula besluit even wat boodschapjes te gaan halen voor het ontbijt.

Monique vertrekt weer naar Utrecht maar niet voordat we natuurlijk een ritje hebben gemaakt in haar nieuwe auto. Deze rijdt prima en ziet er goed uit. Ik hoop en verwacht dat ze er net zoveel plezier van heeft als haar vorige auto.

Na het vertrek van Monique moeten we snel aan de slag. We hebben een eetafspraak met Paula haar ouders en moeten nog wel even de auto schoonmaken. Het is de auto van de vader van Paula en  2 weken vakantie zorgt voor de nodige vuiltjes in de auto.

Zondagmorgen ligt de vakantie al weer behoorlijk achter ons. Om kwart voor elf rijden we naar Velp voor een bezoekje aan mijn ouders. Even bijkletsen over de vakantie. Hierna moeten we natuurlijk ook nog het nodige thuis doen. De wasmachine heeft natuurlijk staan draaien en, zoals altijd heb je na een vakantie genoeg spullen die weer opgeruimd moeten worden.

Na het opruimen lopen we nog even naar Huissen. Er zijn optredens van verschillende bands i.v.m. de themadag “Back to the music”.  Het is nog rustig als we aankomen maar al snel wordt het gezellig druk en lopen we onze oude buurtjes tegen het lijf en maken gelijk een afspraak.

Maandag is het voor ons beide weer helemaal gedaan met de vakantie en staat de wekker op 5:30 uur! Er moet weer gewerkt worden. We zijn dan ook beide moe na die eerste dag.

Dinsdag is Paula al weer lekker vrij maar ik moet vroeg op. We hebben een vergadering  waarna ik naar een andere locatie mag. Wel lekker om de week niet te hoeven beginnen op het drukste kantoor. ’s Avonds hebben we Noorse les maar hier komt niets van terecht. We kletsen eigenlijk alleen over de vakantie en dat niet in het Noors!

Woensdag moeten we beide weer werken en ik mag ook ’s avonds. Wat een lange dag! Paula gaat gezellig vanuit haar werk naar Francis en Sabine om daar een hapje mee te eten.

Donderdagavond hebben we een afspraak bij Cor en Irma. We gaan daar op ziekenbezoek. Omdat de patiënt zich niet al te best voelt, en wij ’s morgens gewoon weer vroeg op moeten,  gaan we bijtijds weer naar huis.

Vrijdag gaat Paula lekker naar de manege. Genieten van het mooie weer en de heerlijke relaxte sfeer. Ik ben rond 18:00 uur thuis en ’s avonds hebben we geen afspraken. Heerlijk een avondje op de bank.

Zaterdagmorgen worden we weer bruut gewekt om 5:30 uur. Die verdomde wekker! Maar goed; er moet weer gewerkt worden; althans Paula moet werken. Samen drinken we gezellig een kop koffie en rond half zeven vertrekt Paula. Ik twijfel nog even of ik terug naar bed ga maar na wat huishoudelijke dingetjes ga ik nog even op de bank liggen. Helemaal gebroken word ik rond 11 uur pas wakker.

Het is ook de verjaardag van Jan, mijn schoonvader, en ik heb beloofd nog even een bosje bloemen te gaan halen dus ik moet nog wel wat gaan doen. Paula is iets vroeger thuis dan normaal en heeft dan nog lekker even de tijd om zich om te kleden.  ’s Avonds eten we gezellig bij mijn schoonouders en de mosselen, klein maar fijn, smaken prima!

Ook zondag weer dat irritante geluid van de wekker. Weer om half zes! Heerlijk die wisseldiensten! Voordeel: genoeg tijd om de strijk etc te doen.

Ook zondag hebben we een afspraak staan. We gaan eten bij Francis, Sabine en the kids. Charlotte is jarig als ze op vakantie zijn dus wordt het dit weekend gevierd. Helaas kunnen wij niet op zaterdag en mogen daarom zondag komen. Het is, zoals altijd, gezellig en relaxed. We halen Italiaans en natuurlijk weer later dan gepland gaan we naar huis.

En nu; maandagmorgen heb ik, nadat ik Paula weer heb uitgezwaaid om half zeven, even tijd om het weblog bij te werken.  Ik hoef vandaag maar een halve dag te werken. Dit lijkt altijd lekker maar liever zou ik vandaag lekker vroeg zijn begonnen en op tijd weer thuis zijn geweest om nog lekker te kunnen genieten van deze prachtige dag. Iedereen een hele fijne week gewenst!!