Update 9 mei 2011

Koninginnendag, de verjaardag van mijn schoonmoeder, begon al vroeg. De wekker stond op 5:30 uur want Paula moest werken. Buiten dat ik een paar kleine boodschapjes moet doen kan ik lekker rustig aan beginnen. Nog een beetje studeren en dan aankleden om bloemen te gaan kopen. Dit valt dan toch nog tegen want er is natuurlijk geen bloemenwinkel open! Het is overal wel gezellig druk maar de winkels zijn, op een enkeling na, allemaal gesloten. Dat wordt een verjaardag zonder bloemetje.

Rond 15:30 uur is Paula thuis. Ze heeft nu nog even lekker de tijd om in bad te gaan. Om 16:30 uur komen haar ouders ons namelijk ophalen om een hapje te gaan eten.

Half vijf precies komen haar ouders aan en omdat we redelijk vroeg bij het restaurant hebben afgesproken, gaan we ook vrijwel meteen de deur uit.

Het terras van het restaurant zit behoorlijk vol. Het is dan ook prachtig weer en koninginnendag. Er staat een gereserveerd tafeltje en al snel zitten we dan ook aan een drankje. Helaas ging het mis bij het voorgerecht. Bij Liesbeth zit een stukje hout in haar salade. Dit schijnt een restant van een grote coctailprikker te zijn die gebruikt wordt voor het bij elkaar houden van een clubsandwich.  Hoe die nu in een salade terecht kan komen?!? Na wat verontschuldigingen genieten wij, met uitzondering van Liesbeth, verder van ons voorgerecht. Pas later, als de bediening bemerkt dat Liesbeth haar voorgerecht niet verder opeet, wordt gevraagd of zij een nieuw voorgerecht wil. Dit is nu net te laat en de salade wordt onaangeroerd weer meegenomen.

De rest van het eten smaakt prima maar wel is het jammer dat er gelijk zo’n sfeertje hangt na zo’n misser. Ook jammer is dat er niet echt goed gereageerd wordt op de gemaakte fout. UIteindelijk krijgt Liesbeth 1 kopje koffie van het huis!(?)

Paula moest vorige week slechts de maandag en de dinsdag nog te werken en omdat ik vrijdag ook lekker vrij ben is ons weekend lekker lang! En ook wel leuk: we zijn eindelijk weer een weekend samen vrij!

Vrijdag willen we iets leuks gaan doen. We willen een dagje shoppen in Eindhoven of Den Bosch maar omdat we niet echt op gang kunnen komen besluiten we uit te wijken naar Uden. Dit op aanraden van een collega. En ja hoor, Uden is best leuk om een middagje rond te lopen. Het is niet al te groot maar heeft wel gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Het is prachtig weer dus we pakken lekker een terrasje en willen daar ook een broodje eten. Ons wordt wel gemeld dat het wat langer kan duren omdat het nogal druk is. Op de vraag “hoe lang?” wordt geantwoord dat het ruim 30 minuten gaat duren! We besluiten dan maar ergens anders een broodje te gaan halen. Niet omdat we haast hebben maar de parkeermeter loopt wel af en een half uur gaan we niet meer redden. Daarbij is het te lang lopen om even geld bij te vullen. Altijd weer zo’n vervelend punt die parkeermeters!

Als we uitgekeken zijn gaan we weer op huis aan. ’s Avonds hebben we in Doetinchem bij Cor en Irma afgesproken. We gaan daar eten. Na wat smsjes worden we uitgenodigd om wat eerder te komen. Gezellig; we gaan bbq-en.

Het is heerlijk in de tuin! Onder het genot van een drankje en heerlijk eten wordt het erg gezellig. Tegen 23:00 uur rijden we weer naar huis. Het was een heerlijke, gezellige dag! Je zou daarnaast bijna vergeten dat het pas begin mei is want het leek op een heerlijke zomerdag!

Zaterdag hebben we een drukke planning. We willen, naast de boodschappen, ook nog naar de stad om kleren te kopen. Al snel laten we ons plan varen. Het is te warm om de stad in te gaan. We rijden dus naar Arnhem om daar boodschappen te halen. Ondanks dat de parkeerplaats behoorlijk vol staat, valt het in de supermarkt reuze mee. We organiseren een lunch voor moederdag en moeten dus wat extra lekkere dingetjes kopen.  Het valt op dat het extra druk is op de vleesafdeling bij de BBQ schotels! Nederland gaat aan de BBQ dit weekend!

Na de boodschappen gaan we richting Duiven. We moeten nog iets ruilen bij de Makro. Dan snel naar huis om lekker te lunchen. Het is vroeger dan verwacht en we besluiten na de lunch nog even terug naar Arnhem te rijden om naar de Sligro te gaan.

De rest van de zaterdagmiddag doen we het lekker rustig aan. ’s Avonds eten we lekker iets makkelijk en wachten tot mijn zus zo rond 20:30 uur komt. Zij blijft i.v.m. moederdag gezellig slapen.

Moederdag begint een beetje raar. Ik voel me niet zo lekker en heb last van mijn maag en voel me iets misselijk. Gelukkig niet ziek genoeg om moederdag te moeten missen. Rond half 1 rijden we richting Velp en om kwart over 1 zitten we gezellig met z’n allen aan tafel te lunchen.

’s Middags moeten we ook nog naar de ouders van Paula. Daar zullen we ’s avonds eten. Het is weer een prachtige “zomerdag” en we genieten er volop van. Helaas geldt dit niet helemaal voor mijn zus. Zij staat met autopech op de A30 en haar auto moet worden weggesleept. Gelukkig wordt ze daarna geholpen en kan de de terugweg naar huis vervolgen.