Update 30 maart 2011 Istanbul

Update 30 maart 2011 Istanbul:

 

Bekijk hier alle foto´s!

 

Update 30 maart 2011 Istanbul:

Vandaag is de laatste hele dag in Istanbul. En zoals gisteren al vermeld gaan we naar de Aya Sofia. Paula heeft slecht geslapen en is er vannacht zeker 4 keer uit geweest. Dit schijnt ook te gelden voor Jan en Liesbeth. Mijn nachtrust was redelijk. Buiten dat ik wakker werd van Paula hoefde ik er gelukkig niet uit.

Om 7 uur hoorden we Liesbeth op de badkamer. Ze had zich al de hele nacht zitten verheugen op het mogen wassen van haar haar ;-). We konden niet meer slapen en besloten het bed maar uit te gaan. Even een kopje thee zetten en net zoals de andere ochtenden werd er brood gehaald en ontbeten. We waren vroeg en tegen 10 uur, kwart over 10 liepen we de bult af richting de Bosporus.

Ayasofia

We hoefden niet lang te wachten op de boot. Na een paar minuten konden we al aan boord. De overtocht ging weer vlot en was niet zo druk als andere dagen. Na aankomst ben ik nog even naar het station gelopen voor een toilet. Het avontuur van een paar dagen geleden werd vervolgd.

Na het toiletbezoek gingen we regelrecht op de Aya Sofia af. Er stond een behoorlijke rij met mensen te wachten en deze rij werd lastig gevallen door een aantal gidsen die hun diensten in verschillende talen aanboden. Wel raar dat ze geen van allen NEE in de aangeboden taal niet verstonden. Dat kon niet goed zijn dus we besloten geen gids te nemen.

inderijayasofia

Na het betalen van de kaartjes moesten we eerst door de detectiepoortjes. Hier werden rugzakken en tassen gecontroleerd.

De Aya Sofia is adembenemend! Wat een prachtig gebouw. Ooit christelijk gebruikt, later islamitisch. Dit kan je in de verschillende beeltenissen goed terugzien. We lopen een paar uurtjes door het gebouw waarbij natuurlijk de nodige foto’s worden gemaakt.

minbar

Als we weer buiten zijn wordt een plan gemaakt voor de rest van de middag. Besloten wordt om eerst nog even over de bazaar te lopen maar eerst even langs de Dorumzaak! De lekkerste Dorum vind je hier. Als we daarna de bazaar bezocht hebben besluiten we terug naar huis te gaan.

Thuis drinken we eerst een kopje thee en koffie waarna er ook nog opgeruimd en ingepakt moet worden. Iedereen doet even zijn ding en de rest van de middag leggen we een kaartje en werk ik mijn weblog bij. Vanavond gaan we kip eten, douchen en bijtijds naar bed. Morgen moeten we namelijk vroeg op want de bus vertrekt om 8 uur! Dan zit deze leuke vakantie er helaas weer op!!