Update 24 maart 2011 Istanbul

Vakantieweblog

Update 24 maart 2011:


Kijk hier naar het appartement!

Al enige weken kijken we uit  naar onze vakantie naar Istanbul. Zoals we al eerder hebben verteld zijn we uitgenodigd door de ouders van Paula om mee te gaan naar Istanbul. Dit ter gelegenheid van hun 40 jarige huwelijksdag.

De afgelopen periode zijn we beide behoorlijk druk geweest en we verheugden ons dan ook echt op de vakantie.

Donderdagmorgen om kwart voor 10 werden we opgehaald. We vliegen vanaf Dortmund en ik mag rijden. De koffers de auto in, nogmaals checken of de identiteitskaarten aanwezig zijn en dan op weg. De reis verloopt voorspoedig en tegen half twaalf komen we op het vliegveld aan.

Dortmund vliegveld is maar een klein vliegveld. We hebben snel een parkeerplaats gevonden en staan in no-time voor de incheck balies. Er is alleen nog helemaal niets te doen. De incheck balies zijn dan ook nog gesloten en we lopen even door de vertrekhal. Dit neemt slechts een paar minuten in beslag en het ziet er allemaal nogal surrealistisch uit. Zouden er hier überhaupt vliegtuigen vertrekken?

Dortmunt_Airport

Om ca. 13:45 uur kunnen we dan toch inchecken. Inmiddels is het ook een stuk drukker geworden. De rij wordt snel weg gewerkt en dan volgt het douane gebeuren. Spulletjes in een bak, op de band voor de röntgenscan  daarna zelf door een beveiligingspoortje. Hierna werden we 1 voor 1 nogmaals handmatig gecheckt. Ik mocht even mee omdat ze mijn schoenen niet vertrouwden.  Na een “grondig” onderzoek werden ze ok bevonden. In de tussentijd was bij Paula al het nodige uit haar bagage verwijderd en ook Liesbeth ontkwam niet aan een donatie aan de Duitse douane. Zij moest namelijk de meegenomen kruiden voor Halen inleveren.

Om een beetje bij te komen dronken we nog voor het boarden een kopje koffie. Na 14:15 uur mochten we boarden. Niet via een slurf maar gewoon lopend. Het duurde een behoorlijke tijd voordat iedereen zijn plaatsje in het vliegtuig had gevonden.

De vlucht verliep voorspoedig en ondanks de “minder vriendelijke” stewardessen landden we om 18:45 uur, lokale tijd veilig in Istanbul.

Istanbul_airport_bagageband

De koffers waren snel van de bagageband gehaald dus we waren zo bij de douane. Ook hier waren we zo voorbij dus de run richting de bus naar Kadikoy kon beginnen. Deze bus stond al te wachten en de chauffeur was niet van plan om zijn schema door een stelletje reizigers in de war te laten schoppen. Dus toen de laatste passagier was ingestapt trapte hij het gas in en deze liet hij niet meer los. Druk claxonnerend van links naar rechts manoeuvrerend baande hij zich een weg door het drukke verkeer. Deze chauffeur zou zeker zijn mannetje staan op het circuit! Wat moet die man een groot hart in combinatie met een paar flinke ballen hebben!!!

Binnen het uur stonden we in Kadikoy! Nog onder de indruk van de busrit pakten we de koffers en baande we ons een weg door de menigte, die een voorsprong op ons hadden omdat ze dit hectische leventje natuurlijk al wat jaartjes gewend zijn.  Na een kleine tien minuutjes lopen bereikten we het appartement, ons huisje voor de aankomende week. Het is een prachtig appartement met drie slaapkamers voor in het totaal 6 personen. Een leuke woonkamer met erker met uitzicht op een hectisch straatbeeld.

Het avondeten bestaat uit de meegebrachte Sultana’s, Eat Naturals en Bammetjes. Nog even een borreltje en dan besluiten we naar bed te gaan. Het was een lange dag.