Update 7 september 2011

Het weekend moest Paula werken. Ik had grootse plannen om van alles en nog wat te gaan doen. Zo stond op mijn lijstje dat ik het huis eens zou gaan doen maar ook de auto en verdere vakantie voorbereidingen. Zoals ik de vorige keer al schreef kwam daar weinig van omdat ik me niet echt lekker voelde.

Zaterdag namiddag kregen we mijn ouders op bezoek. Ze waren eerst in Arnhem wezen winkelen en zouden bij ons komen eten. Het was behoorlijk warm en totaal overhit kwamen ze rond half 5 aangewandeld. Ze hadden natuurlijk al een tijdje in de stad gelopen en, in plaats van ons te bellen, zijn ze gaan lopen vanaf de bushalte! Nou, de dagelijkse beweging hebben ze dan ook maar weer gehad.

We eten lekker kip onder een hoedje, een van onze favoriete ovengerechten. Het is gezellig en het eten smaakt goed maar rond half tien breng ik ze toch richting Velp. Paula moet namelijk gewoon om 5:30 uur weer het bed uit.

Zondagmorgen word ik rond 8 uur wakker. Paula is dan natuurlijk al lang aan het werk. Ik kom maar langzaam op gang en besluit dan ook meteen dat, als ik de volgende keer griep heb, ik wat langer thuis ga blijven om echt goed “uit te zieken”. Na een ontbijtje en een kopje koffie begin ik aan de berg met was. De strijkbout draait overuren en, in combinatie met de buitentemperatuur, wordt het behoorlijk heet in onze tuinkamer met de stomende bout! Na 1 1/2 uur ben ik eindelijk door alle overhemden en broeken heen. Zo, eerst even op de bank met een kopje koffie.

Als ik onder de douche ben geweest ga ik aan de auto beginnen. Ik doe het hoognodige want het is me te warm en het ontbreekt me aan energie. Een mooi excuus om te stoppen is als Paula van haar werk thuiskomt.

Maandag is Paula vrij en hoef ik maar een halve dag te werken. Paula heeft het behoorlijk druk! Ze moet medicijnen halen, een aantal boodschappen doen en mijn auto met die van haar vader omruilen. De auto maakt namelijk, ondanks de dure onderhoudsbeurt van vorige week, een piepend geluid. Volgens de garage moet het de v-snaarspanner zijn die niet meer werkt. Deze wordt besteld en dinsdag wordt de auto dan ook gerepareerd. Mijn schoonvader is zo lief om daarvoor naar de garage te gaan omdat wij beide moeten werken.

Dinsdagmorgen moet ik vroeg naar mijn werk ivm een vergadering. Geheel onverwacht moet ik naar een ander kantoor. Opzich vind ik dat wel fijn omdat ik dan een uurtje eerder naar huis toe kan. De dag verloopt hectisch. De systemen werken slecht en ik heb een aantal afspraken waar ik eigenlijk niks mee kan. Dit veroorzaakt heel veel werk en eerlijk gezegd ook behoorlijk wat ergenis! Daarbij komt dan dat ik het ene smsje na de ander krijg en voicemailberichten die ik niet kan afluisteren. Het kantoor ligt namelijk aan de Duitse grens en de ontvangst van mijn mobiel laat dan ook te wensen over.

Rond half elf krijg ik een sms van mijn schoonvader dat de auto weer piepvrij is en dat hij weer op huis aan gaat. Fijn; probleem opgelost. Helaas is dat niet zo! 1 1/2 uur later krijg ik namelijk weer een sms. De auto piept weer! En boos gaat mijn schoonvader weer terug naar de garage. Na wat onderzoek blijkt dat de v-snaarspanner daadwerkelijk versleten was maar door het verschil van druk, de lagers en dynamo defect waren! Nee he?!? De reparatie zou zo’n 1100 euro gaan kosten! Gelukkig besluit mijn schoonvader een ruildynamo te nemen waarmee de schade “nog maar” 400 euro bedraagt. Al met al een kostenpost van ca 800 euro! Leuk zo net voor de vakantie!! De auto wordt achtergelaten en moet vandaag worden omgeruild.

Dinsdagavond gaan we bij mijn schoonouders een hapje eten. We eten lekker mosselen! De auto is het gesprek van de avond en er moet een hele planning worden gemaakt om de auto weer om te gaan ruilen bij de garage! Gelukkig wil mijn schoonvader helpen en neemt eigenlijk de wisseling voor zijn rekening. Nu maar hopen dat hiermee alle problemen m.b.t. de auto verholpen zijn en dat we zonder problemen Noorwegen bereiken en natuurlijk ook weer zonder problemen naar huis komen!