Update 7 september 2009

Nieuwe foto’s: klik hier!
Na een vrije maandagochtend ging ik maandag zo tegen twaalf uur richting mijn werk. Paula had een gesprek en net toen zij thuis kwam ging ik de deur uit. Het werd een drukke middag. De klanten hangen bijna letterlijk met hun benen buiten de deur en omdat de automaten in de bankhal storing hebben is de sfeer ook niet al te vriendelijk! Gelukkig is het zo vijf uur en kunnen we de deur weer achter ons dicht trekken.
Dinsdagmorgen werd ik met een stevige hoofdpijn wakker. Helaas kreeg ik de hoofpijn er niet onder en liep mezelf de hele dag in de weg. ’s Avonds, toen ik thuis kwam, was ik blij dat ik even kon gaan liggen. Na 2 1/2 uur werd ik weer wakker en was het al weer 21:30 uur! De hele avond verslapen! Om 22:30 uur gingen we naar bed maar ik kon, natuurlijk, niet in slaap komen. Niet gek na die eerdere 2 1/2 uur! De wekker kroop langzaam vooruit en de nacht werd steeds korter.
Woensdag werd een lange dag. Ik moest werken tot 20:00 uur. Paula ging gezellig een hapje eten bij Francis en Sabine en toen ik thuis kwam had ik lekker het rijk voor mezelf. Lekker onderuit op de bank en even niets.
Toen ik donderdagmorgen wakker werd wist ik nog niet dat het een spannende dag zou gaan worden. Op mijn werk was er een klant die behoorlijk wat dreigementen had geuit waardoor mijn collega en ik de hele dag in spanning zaten. Aan het einde van de dag werd duidelijk dat de klant niet meer langs zou komen maar toch heeft hij met zijn uitingen iedereen goed bezig gehouden! Ik was in ieder geval blij dat de deur om 17:00 uur dicht ging.
Vrijdag was het een stuk rustiger op mijn werk. Hier was ik zeker niet treurig over. Na mijn werk hadden we een afspraak bij Michel, Sonja en de kleine Pim. Het was heel gezellig maar tegen een uurtje of half elf moesten we weer vertrekken. De pont terug gaat namelijk om 22:45 uur. Precies optijd kwamen we bij de pont aan en konden we de laatste tocht meemaken. Dit scheelt toch zeker een kwartiertje rijden!
Na een onrustige nacht waarin ik veel heb gedroomd, werd ik zaterdagmorgen eigenlijk veel te vroeg wakker. Paula lag nog lekker te slapen dus besloot ik rustig naar boven te gaan. Even de mail en mijn hyves checken. Al snel hoorde ik dat Paula ook wakker was en ben ik aan het ontbijt begonnen. Lekker een paar ovenbroodjes met lekkere croissants. Zonder enig plan gingen we de dag in. Uiteindelijk hebben we alleen lekker ons eigen ding kunnen doen.
Zondagmorgen lukte het beter om te blijven liggen en ook vandaag hebben we niets gepland. Toch hebben we nu wat meer zin om er even lekker uit te gaan. We rijden eerst richting Bemmel waar we Lloyd uit laten. Daarna rijden we naar Ressen, de ovotonde. Hier is een carpoolparkeerplaats waar vandaan de bus richting Nijmegen vertrekt. Uit nood moet ik vanaf volgende week de bus naar Nijmegen pakken en voor iemand zoals ik is dat best even plannen en voorbereiden. Normaal ga ik alleen daar heen waar ik met de auto kan komen maar vanaf volgende week wordt dit erg moeilijk i.v.m. de werkzaamheden die tot december 2009 gepland zijn! Als ik voldoende info heb rijden we richting Valburg en zo via Elst weer richting Huissen. Later in de middag gaan we richting Arnhem. Er is een opendag bij Stal Mansour en Paula wil hier graag even een kijkje nemen.
P1020900
Het was groots opgezet en er waren ook voldoende bezoekers! Zelfs het verkeer moest geregeld worden en werd door een aantal behulpzame verkeersregelaars naar een nabijgelegen parkeerplaats geleid. Op het terrein waren verschillende kraampjes opgezet. Hier kon je informatie over de verschillende clinics krijgen. Maar ook was er een zadelmaker, hoefsmit etc, etc.
P1020901 P1020911
In de binnenbak werden er verschillende demonstraties gegeven. Onder andere westernstyle en “spelen met vrijheid”. Allemaal erg indrukwekkend en leuk om te zien!

Al die enthousiaste mensen die lekker met hun hobby bezig zijn en er helemaal in op gaan!

Vanmorgen werd ik om iets voor half acht wakker. De wekker stond op het punt om af te gaan maarik was hem nog net voor. Toch ben ik, na een gang richting het toilet, weer zo mijn bed in gegaan. Gelukkig stond de wekker op repeat waardoor we toch na zo’n 8 minuten de stem van Giel Beelen hoorden en wakker werden. Het viel zwaar om eruit te komen maar we hebben een afspraak bij Mia voor een acupunctuur behandeling. We moeten er om 10:00 uur zijn en hebben gelukkig genoeg tijd om rustig op gang te komen. Rond half twaalf zijn we beide weer behoorlijk geprikt en gaan richting huis. Eerst nog even een stukje wandelen met Lloyd en dan op naar de croissants en broodjes. ’s Middags rijden we nog even langs de bibliotheek waar Paula weer een zak vol met boeken haald. Vanavond heeft ze rijles en moeten we redelijk bijtijds eten. De les begint om 19:00 uur maar hiervoor moet ze eerst nog het paard uit de wei halen, zadelen en poetsen. Ik besluit om lekker thuis te blijven zodat ik ook een les kan voorbereiden. Morgen hebben we, na lange tijd, gelukkig weer een Noorse les. Ik verheug me erop!!