Update 7 februari 2011

Vorige week vrijdag, de 28ste kregen we gezellig Michiel en Miranda op visite. Ze hadden hun hond Naelle bij zich. Naelle is een Epagneul Blue de Picardi. Het ras waar we, voor we Bilkin en Lloyd hadden, ons als eerste op georienteerd hadden. Toen werden deze honden nog niet in Nederland gefokt waardoor wij uiteindelijk op de Grote Munsterlander zijn uitgekomen. Dit omdat de twee rassen nog al op elkaar lijken van uiterlijk maar ook qua karakter komen ze aardig bij elkaar in de buurt. Naelle is slechts 10 mnd oud en nu al een goed opgevoede hond. Erg lief van karakter. Soms leek het een beetje of Lloyd weer in huis liep.
Het was een hele gezellige avond en ook vanavond hadden we ons beproefd recept “kip onder de hoed”  (Irma, nogmaals bedankt voor de goede tip!) gemaakt. Ook deze keer viel het in de smaak. Rond 23:30-0:00 uur gingen ze weer richting huis. Zaterdagmorgen konden we lekker uitslapen en het enige dat we “moesten” was het doen van boodschappen.
Pas in de middag reden we naar Arnhem om de boodschappen te halen. Nog even langs de Bruna voor een leuke verjaardagskaart want zondag gaan we op verjaardagsvisite bij mijn zus in Utrecht.
Zaterdag sluiten we lekker relaxed af. Heerlijk voor de buis. Zondagmorgen kunnen we het ook rustig aan doen. We hebben afgesproken dat we mijn ouders om 14:00 uur zullen gaan halen. We hebben nog wat boodschapjes voor ze en drinken een kop koffie voordat we ons met ons viertjes in de Hyundai Atoz van Paula proppen.  Het is best druk onderweg maar binnen het uur zijn we in Utrecht.
Monique is druk geweest en heeft twee heerlijke taarten gemaakt. Een kwarktaart en een chocoladetaart. Er is genoeg en dat nodigt uit om beide taarten even te proeven. Moeilijk, moeilijk: welke is nu het lekkerst? Bijna zouden we nog een stukje proeven maar beter van niet Wink.  Alsof het nog niet genoeg is eten we ’s avonds met z’n vijfjes lekker frietjes.
Rond 20:00 uur rijden we weer richting Arnhem. Ook nu is de A12 behoorlijk druk. Iedereen is op weg van visite naar huis of gaat op visite. Ondanks de drukte zijn we rond 20:45 uur weer in Velp en zetten mijn ouders af. We gaan meteen weer door naar huis omdat ik de hele middag en avond al behoorlijke hoofdpijn heb. Thuis nemen we nog een kopje koffie en kijken nog wat tv. Paula is de volgende morgen vrij maar ik moet werken dus we gaan niet te laat naar bed.
“s Maandagochtends staan we vroeg op. We hebben eerst een afspraak bij Mia voor acupunctuur. Thuisgekomen eten we een kleinigheid want ik moet weer opweg naar Nijmegen; ik moest tenslotte gewoon werken.
Dinsdagavond had ik een “inloop bijeenkomst”. Dit is een terugkerende bijeenkomst waar onze directeur vertelt wat de plannen zijn en hoe we ervoor staan. Het was een positief verhaal. En er staan leuke dingen te gebeuren. (maar hier meer over zodra ze zich voordoen).
Woensdag hadden we Noorse les. De nieuwe boeken worden voor het eerst op tafel gelegd. De stof vinden we redelijk pittig maar ach: het moet toch gebeuren!
Afgelopen weekend waren “rustig”. In die zin; Paula moest werken en ik was vrij. Dus de wekker ging zaterdag gewoon om 5:30 uur af met als voordeel dat ik,  nadat Paula was vertrokken, al richting de winkel kon om de weekboodschappen te halen. Wat is het lekker rustig in de supermarkt zo rond 8 uur! Binnen een kwartier was het boodschappenkarretje gevuld en kon ik gaan afrekenen. Voor 9 uur stonden/lagen de boodschappen op hun plek in de keukenkastjes.
Toen Paula rond half vier thuis kwam zijn we meteen naar Janssen meubelen gereden. We zijn namelijk opzoek naar een nieuw bed. We kregen wat advies van een verkoopster maar we willen nu ook niet meteen over 1 nacht ijs gaan. Om nog iets tegenover het bod van de verkoopster te zetten besluiten we om ons nog verder te orienteren.
Zondag laat Paula me lekker uitslapen. Ik word wel wakker van haar vertrek maar ach; ik val snel weer in slaap. Tegen 8 uur ben ik weer wakker. Bedankt!! De geluiden van de dag zijn al weer aardig aanwezig. Toch lukt het me om weer in slaap te vallen maar om 10 uur is het dan toch echt gedaan.
Tegen 12 uur besluit ik even om even naar mijn ouders in Velp te rijden maar ze zijn helaas niet thuis. De rest van de dag gebruik ik dan maar om wat aan het huishouden te doen. Niet leuk maar het moet toch gebeuren. We hebben ook zondagavond geen afspraken en genieten van ons avondje voor de buis.
Vanmorgen sta ik samen met Paula weer vroeg op. Paula moet werken en ik heb weer een afspraak voor acupunctuur.  Ik moet er om 9:15 uur zijn en verwacht niet veel drukte onderweg. Dit valt tegen maar gelukkig ben ik toch optijd. Na de behandeling rijd ik door naar Westervoort voor het uitlijnen en balanceren van mijn banden. De monteur verwacht niet echt heel veel van het resultaat omdat hij vindt dat mijn banden eigenlijk op zijn. Dit mag eigenlijk ook wel want inmiddels heb ik er zo’n 100.000 km mee gereden. Toch is het profiel nog ruim binnen de wettelijke norm. Ik kan iedereen de BF Goodrich All Terrain banden aanbevelen!
Na het uitlijnen en balanceren besluit ik om de auto niet te “verwennen” met een paar nieuwe banden. Ik vind dat een wasbeurt voor vandaag maar moet volstaan. Eerst maar eens kijken hoe de auto door de APK gaat komen. Als ze dan niet volstaan wordt het tijd om wat extra in het spaarportje te storten. Money mouth