Update 5 april 2010

Update 5 april 2010

 

Het weblog heeft, door alle gebeurtenissen, even op zich moeten laten wachten.

Dinsdag 23 maart kwam Paula met Lloyd thuis. Zoals ik al eerder had geschreven was het niet goed gesteld met Lloyd. Hij heeft duidelijk pijn. We moeten deze week nog even de resultaten van de second opinion afwachten en dat brengt de nodige spanning met zich mee. Eigenlijk weten we al welke kant dit opgaat.

P1040225

Donderdagmiddag belt Paula de dierenarts voor de uitslag. Wachten tot vrijdag lukt ons niet meer. De dierenartsassistente kan nog geen uitsluitsel geven en vraagt of we over een uurtje terug willen bellen. Paula doet dit en helaas is de uitslag slecht. Het is toch de al gevreesde bottumor en eigenlijk is er maar een conclusie mogelijk: we moeten afscheid gaan nemen van ons vriendje Lloyd.

Paula maakt meteen een afspraak voor de volgende dag, vrijdag om 19:30 uur. Gelukkig kan Paula meteen vrij regelen maar voor mij wordt het wat moeilijker. We zijn natuurlijk beide behoorlijk ontdaan door dit negatieve nieuws. Voor ons is Lloyd een beetje ons kindje en in onze ogen nog lang niet oud genoeg om afscheid van te moeten nemen.

Vrijdagmorgen moet ik al vroeg de deur uit. Ik heb om 8:15 uur een vergadering. Er is gebak geregeld omdat ik 12 ½ jaar aan de zaak ben. Ik krijg wat cadeautjes maar zit natuurlijk met een heel dubbel gevoel. Een collega, die ook honden heeft, is ook behoorlijk aangeslagen en moet zelfs met betraande ogen even de vergadering verlaten.

Met veel passen en meten kan ik gelukkig een halve dag vrij krijgen. Om 13:00 uur vertrek ik richting huis. Paula is de hele morgen bij Lloyd geweest en heeft al de nodige visite gehad. Er zijn een paar vriendinnen en mijn vader die graag nog even afscheid willen nemen. Als ik thuis kom is mijn vader nog aanwezig. Hij heeft het er ook duidelijk moeilijk mee. Dit is natuurlijk niet gek. Hij heeft bijna 10 jaar dagelijks Lloyd uitgelaten.

Als mijn vader vertrekt besluiten we de dierenarts te bellen om de afspraak te vervroegen. Het is duidelijk te zien dat Lloyd veel pijn heeft en we zitten ons ook tegen de klok te verzetten. Die paar uur “rekken” heeft geen zin, al helemaal voor Lloyd niet.

Om half drie kwamen we bij de dierenarts. Hij nam voor alles vooral de tijd en we mochten nog alle tijd nemen om afscheid te nemen. Toch kwam toen het onvermijdelijke moment dat Lloyd insliep.

Beide helemaal ontdaan reden we naar huis. We hebben ons vriendje achter gelaten!

Pas als je thuis bent merk je het gemis. Het is raar stil in huis. Alles doet aan hem herinneren. Het lijkt alsof hij zo aan kan komen lopen. Dit zal niet meer gebeuren. We hebben meer dan 10 jaar heel veel van hem genoten. Hij was een prachtige lieve hond.

Iedereen bedankt voor alle lieve woorden op Hyves, Facebook en natuurlijk alle kaartjes en live steun van onze familie en vrienden!!

Vrijdag 2 april, goede vrijdag, was ik vrij. In de morgen ben ik naar Mia voor een acupunctuursessie gegaan. Daar trof ik mijn schoonouders. Het lijkt wel een familiereünie! Na de behandeling ben ik even langs mijn ouders gegaan. Ze waren druk met de schoonmaak en na twee kopjes koffie reed ik weer richting huis. Het is raar dat ik geen rekening met Lloyd hoef te houden.

Toen Paula rond half vier thuis kwam zijn we doorgereden naar Tanja en Danny. Tanja is jarig en we gaan dus op verjaardagsvisite. Het is gezellig en we blijven ook nog een hapje eten.

Zaterdagmorgen zijn we vroeg op. Al om 8:10 uur komt TNT langs voor het afleveren van een prachtige foto van Lloyd. Deze hebben we, ter herinnering, laten afdrukken op linnen. Het resultaat is super! Na een ontbijtje gaan we richting de supermarkt voor de weekboodschappen. We zijn redelijk snel klaar.

In de middag komen mijn schoonouders nog even langs om de foto te bekijken. Ze vinden de foto ook heel mooi en na een kopje koffie gaan ze weer richting huis.

Zondag is natuurlijk Pasen. We hebben een afspraak in Dordrecht bij Ella en Miranda. Ik voel me niet zo lekker en heb last van mijn buik maar dit mag de pret niet drukken. Als we aankomen zien we Miranda wandelen met Spike.

Als we binnenkomen komt ons een heerlijke geur tegemoet. Miranda heeft zich uitgesloofd op een heerlijke taart. Een Noorse worteltaart. Bij de koffie krijgen we een stuk. Het smaakt heerlijk en we vragen gelijk naar het recept.

Ella heeft voor het avondeten een heerlijk gerecht gemaakt van pompoen, champignons, huttekase, hazelnoten en couscous.  Echt heel verrassend! Ook hier vragen we het recept van; dat is voor herhaling vatbaar. Het eten was allemaal heerlijk maar het was vooral fijn om weer een dagje bij Miranda en Ella te zijn!

Vanmorgen waren we ook weer vroeg wakker. Kwart voor acht zaten we aan de koffie. Vanmorgen gaan we naar mijn schoonouders voor een brunch. We hebben dus niet heel veel tijd en gaan ons snel douchen. Het weekend zit er al weer bijna op. Morgen begint weer gewoon een werkweek.

P1040242

Voor iedereen: nog een fijne tweede paasdag!!