Update 30 november 2008

De laatste dag van november is al weer bijna voorbij. De feestdagen dienen zich al weer aan. Sinterklaas heeft het behoorlijk druk maar moet al weer bijna ruimte maken voor de kerstman. Verder wordt ik de volgende maand 40 en het lijkt allemaal zo druk terwijl er eigenlijk helemaal niet zoveel gebeurd. Onze plannen liggen een beetje stil en de krediet crisis helpt niet echt.

De planning was om deze maand het huis te koop te zetten maar de berichten over de huizenmarkt zijn niet echt positief. De verwachting is dat de huizenprijzen met zo’n 5 tot 20% zullen dalen en natuurlijk zal het allemaal wat langer gaan duren maar we blijven positief en maandag hebben we dan ook gewoon Noorse les gehad. Omdat we, i.v.m. het ziekenbezoek aan mijn moeder, weinig aan de voorbereiding van de les hadden gedaan moest Wilja een beetje improviseren bij de les. Dit lukte haar prima want het werd weer een waardevolle les.

Op mijn werk heeft de griep weer behoorlijk toegeslagen. Meerdere collega’s waren ziek en iedereen klaagde over vermoeidheid, een keelpijntje, hoofdpijn en noem maar op. Gelukkig hebben ze me niet aangestoken, althans; nog niet 😉

Zaterdagmorgen ben ik met de auto naar Carglass geweest. Ik had twee sterretjes op mijn raam en voordat deze sterretjes zouden veranderen in een grote scheur heb ik maar via het internet een afspraak gemaakt.  Netjes om 9 uur stond ik voor de balie. De medewerker van Carglass vertelde mij dat ze niets konden met aanhangers. Ik snapte het niet helemaal wat hij bedoelde maar later bleek dat de meegebrachte groenekaart, de groene kaart van de caravan was! Waarschijnlijk had ik de ogen nog dicht zitten toen ik de groenekaart pakte.

De medewerker ging opzoek naar de gegevens van de afspraak maar kon deze niet vinden. Ik mocht wel al gaan zitten en een kop koffie pakken. Even later werd ik gevraagd waarom ik een week te vroeg was gekomen. ?????? Waarschijnlijk heb ik dus op het aanvraagformulier via internet een foutieve datum voor de afspraak aangegeven. Goedemorgen zeg! De ene misser na de andere misser. Dat zou wat beloven voor de zaterdag.

Toen ik thuis kwam van mijn bezoek aan Carglass bleek dat Paula al de weekboodschappen had gehaald. Heerlijk! Lekker wat extra tijd om het rustig aan te doen. ’s Middags moet ik namelijk voor het jaarlijkse teamuitje van ons werk richting Heeswijk Dinther. 

Ik had met Danielle, een collega van me, afgesproken elkaar langs de snelweg de A50 te ontmoeten en samen verder te rijden richting ons teamuitje. Tegen kwart over drie kwam Danielle aan en reden we richting Heeswijk. Daar moesten we om 16:00 uur zijn. 

Het uitje was wel grappig. Het werd georganiseerd op een boerderij naast het kasteel van Heeswijk Dinther. Op het erf stond een vrij grote schuur. De wanden bestonden uit balen stro en binnen stonden twee lange tafels met plastic tuinstoelen erom heen. De verwarming werd verzorgd door een partyheater. Toen wij binnenkwamen zaten de meeste collega’s al dicht bij elkaar en in de buurt van de heater met een lekker kopje warme koffie of thee in de hand. Een aantal hadden dus duidelijk geen rekening met deze “setting” gehouden en hadden het behoorlijk koud. Gelukkig had ik nog een paar bergschoenen in de auto en een extra jas. Deze kwamen goed van pas want Dorethia, mijn teamleidster had het behoorlijk koud en kon mijn jas wel gebruiken.

Na de koffie kregen we uitleg over de bedoeling van de avond. We werden verdeeld in drie groepen en moesten per groep eerst een boerenquiz doen. Daarna ging iedere groep met een begeleider mee en kreeg verschillende opdrachten. Eerst moesten we ons omkleden in een boerenoverall, klompen en een rode zakdoek en daarna moesten we de stieren voeren. Na het voeren mochten we een koe melken. Dit vond ik wel een leuke ervaring en het ging me ook heel redelijk af. Verder bestonden de volgende activiteiten nog uit; kalfje rondleiden, koeschetsen en machinaal melken. Na al deze “arbeid” werden we beloond met heerlijke boerenkool, stampot, zuurkool, ribbetjes, speklappen, verse- en rookworst. 

Het was zeker 21:00 uur toen het uitje ten einde liep. Een half uur later kwam ik thuis aan. Paula was ’s middags naar mijn ouders geweest en had daar Monique opgehaald. Ze zaten naar een uitzending van 25 jaar Paul de Leeuw te kijken. Het was heel gezellig maar na een paar uurtjes kon ik mijn ogen niet meer openhouden. Die gezonde boerenbuitenlucht had me waarschijnlijk toch best vermoeid Wink

Vanmorgen hebben we eerst eens lekker uitgeslapen. Na een lekker ontbijtje ben ik me eens rustig aan douchen. Het was inmiddels al 13:00 uur voordat ik met Lloyd richting de uiterwaarde ging. Ook hij had een luie bui. Na terugkomst was Monique inmiddels ook al aangekleed en zoals afgesproken zijn we toen ergens op een rustig plekje gaan rijden. Monique is met haar rijlessen bezig en wilde graag eens wat extra “oefenen”. Het ging eigenlijk best goed. Nog even doorzetten en dan heeft ook zij het roze briefje op zak!

Tegen 17:00 uur heb ik Monique weer richting het station gebracht. Ze had nog een aantal dingen te doen en wilde daarom bijtijds thuis zijn. Vanavond lekker op de bank want Jack Bauer, 24 is vanavond op de buis!