Update 30 augustus 2009

FOTO’S AUGUSTUS
Deze week iets vroeger dan anders.
Zoals jullie hebben kunnen lezen begon deze week met een heerlijk dagje Friesland bij Jan en Roos. De week begon dus met een klein beetje een soort van vakantiegevoel! Heerlijk!! Toch moest ik dinsdag gewoon aan het werk. Nog steeds staat, binnen de bank, alles in het teken van de student. Met twee extra balies proberen we de spontaan binnen gelopen studenten te helpen. Het is daardoor erg druk want echt meer collega’s zijn er niet. We moeten dus roeien met de riemen die we hebben maar alles loopt eigenlijk redelijk voorspoedig.
Het is deze week nog behoorlijk warm en op kantoor is het zelfs tropisch te noemen. Van een aflopend zomerseizoen is er, wat betreft de temperaturen, dus nog geen sprake.  Paula geniet dan ook nog lekker van het prachtige weer in de, van Francis en Sabine gekregen, hangmat.
paula_in_hangmat
Donderdagmorgen is Paula gezellig met haar moeder naar Barneveld geweest. Twee weken geleden zijn ze al eens naar Barneveld geweest, naar een grote markt. Dit is zo goed bevallen dat ze nog wel eens terug willen. Ook nu hebben ze een gezellige morgen gehad. Lekker gegeten bij de Rozerie, een lunchroom voor verstandelijk beperkten en natuurlijk de nodige winkeltjes bekeken. ’s Avonds moest ik werken en is Paula gezellig bij Francis en Sabine en de kids wezen eten. Ja, je hebt werkpaarden en sierpaarden! Laughing
Ondanks de betrekkelijk korte week was ik blij dat het vrijdag was. De dag begon voor mij niet zo lekker. Al de hele week had ik een soort van koortsgevoel gecombineerd met misselijkheid maar vrijdagmorgen werd ik wakker met echt knallende koppijn. Zo’n koppijn waarvan je eigenlijk al weet dat je de rest van de dat er last van zult hebben. Met een aantal aspirines en een imigran snuifje als deel van mijn ontbijt ga ik toch richting Nijmegen. De bezetting is al krap dus ik ga toch maar aan het werk. Met veel moeite sleep ik me door de ochtend. ’s Middags ben ik ingedeeld aan de balie en het kost me moeite om geconcentreerd te blijven. Tegen een uurtje of 17:00 uur zakt de hoofdpijn iets weg en gelukkig maar want Wilma en Martin komen gezellig een hapje eten.
Als ik thuiskom is het al tegen 18:00 uur. Paula heeft het eten al bijna klaar en er is gelukkig nog voldoende tijd om me even te douchen en om te kleden. Een uurtje later komen Wilma en Martin aan. Na een drankje gaan we tegen kwart voor acht aan tafel. Paula had pittige Turkse broodjes gemaakt en dit gecombineerd met stokbrood, frites en verschillende soorten salade. Het was een gezellige avond en tegen twaalf uur vertrokken Martin en Wilma weer naar Wijchen.
Zaterdagmorgen werden we pas tegen een uurtje of negen wakker. Heerlijk zo’n ochtendje lekker uitslapen. We hebben geen plannen en doen het dus lekker rustig aan. Ik maak ontbijt en na het ontbijt laat Paula Lloyd even uit.  We willen nog even langs mijn ouders. De radio van mijn vader moet nog ingesteld worden en aangezien hij dit zelf niet kan moet ik het even doen. Lloyd laten we thuis.
Bij mijn ouders blijkt de handleiding kwijt te zijn. Het instellen van de zenders en tijd gaat dus iets moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk lukt het en kunnen ze weer lekker naar de radio luisteren en zien hoe laat het is. Tegen een uurtje of half drie rijden we weer richting huis. Bij aankomst horen we Lloyd al. We zijn vergeten de radio aan te zetten en nu zingt hij zelf maar een deuntje.
Na het eten rijden we richting Doetinchem. We hebben een afspraak bij Cor en Irma. Voor de verjaardag van Cor heeft hij geld gekregen. Van dit geld hebben ze een veranda gebouwd. Het ziet er prima uit! Lekker licht en beschut. Heerlijk om tijdens de iets koudere of nattere dagen toch lekker van je tuin te genieten.  We spelen gezellig een potje Team Skipbo. Ik zit samen met Irma in een team en Paula is een team met Cor. Natuurlijk winnen Irma en ik het eerste potje. Cor en Paula komen goed terug door het tweede maar ook het derde potje te winnen. Toch laten Irma en ik het er niet bij en redden onze eer door het vierde potje te winnen waardoor we met een gelijkspel eindigen. Het is al kwart over twaalf en we besluiten richting huis te gaan. Een volgende keer gaan Irma en ik zeker Cor en Paula verslaan. Dus maak jullie borst maar nat!!!
Vanmorgen werden we rond tien over negen wakker. Martin en Wilma rijden mee met “Ride for the Roses”. Dit is een wielertocht georganiseerd door het KWF kankerbestrijding op initiatief van Lance Amstrong.  De tocht komt langs ons huis en wij willen dus even een kijkje nemen. Misschien zien we Martin wel voorbij fietsen. Snel onder de douche, kleren aan en richting de rotonde, hier 300 meter vandaan.
We staan nog geen 10 minuten en de omroepwagen komt al voorbij. Snel hierna komen er verschillende politiemotoren en de eerste renners voorbij. Martin kunnen we niet echt ontdekken maar wellicht staat hij op een van de foto’s.
DSC_0427DSC_0439
DSC_0449
Er zijn echt duizende deelnemers en het duurt dan ook enige tijd voordat ze allemaal voorbij zijn. De rij sluit zich met een echte “bezemwagen’. Toch komen enkele minuten, nadat de bezemwagen is gepasseerd, nog een aantal renners voorbij. Een beetje gevaarlijk is dit wel want zij begeven zich, zonder begeleiding, op een provinciaalse weg waar echt 80 wordt gereden. We hopen dat iedereen veilig aankomt en Martin en Wilma: zet hem op!!!!
DSC_0529
Als we thuiskomen is het eindelijk tijd voor een “ontbijt”, het is meer een brunch geworden. De rest van de dag doen we het lekker rustig aan. Het betrekt wat buiten en het is heerlijk weer om lekker binnen wat  aan te rommelen. Paula gaat verder met haar borduurwerkje en het uitzoeken van alle WII spellen en ik werk mijn weblog bij.
We wensen iedereen een hele fijne week!
Groet Paula en John
DSC_0536
Doneer door op de foto te klikken!