Update 3 juni 2011

De regelmaat van een wekelijkse update wil de laatste tijd maar niet echt lukken. Waarschijnlijk komt dit door de drukke dagen en volle agenda.


Ik had een tweetal examens voor mijn werk. Elke avond toch nog even leren in de hoop dat de stof bleef hangen en gelukkig kon ik vorige week woensdag mijn eerste examen positief afsluiten. ’s Avonds hadden we ook nog Noorse les waarbij het zwaartepunt op het spreken lag. Dit valt nog niet mee. We hadden afgesproken “het weer” te bespreken. Na een wat moeilijke start ging het uiteindelijk nog best redelijk. Voor de volgende les moeten we het onderwerp vakantie/reizen voorbereiden. Nou dit sluit aardig aan bij onze aanstaande vakantie.

Vrijdag moesten we beide werken maar hadden ’s avonds wel een afspraak met MIranda en Michiel. Zij komen gezellig eten. Paula maakt lekker Kip onder de hoed en deze slaat goed aan. Miranda geeft hondentraining en we bespreken nog de opzet voor haar nieuwe site  http://www.taalvoorjehond.nl , deze gaan we samen bouwen. Lijkt me heel leuk en het wordt vast een mooie site.

Omdat Paula zaterdag moet werken kan ik me mooi op mijn examen voor “Leven” storten. Deze heb ik nodig om te mogen blijven adviseren op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen. Het valt niet mee want het is een mooie dag en eindelijk ben ik vrij en dan gaat al je tijd in zo’n verplicht examen zitten!

Paula komt iets vroeger thuis en dat is wel lekker want we hebben ’s avonds een afspraak bij Francis en Sabine. Zij vieren hun verjaardag eigenlijk ’s middags maar omdat Paula moet werken kunnen wij in de avond komen. Iedereen is behoorlijk moe en we starten de avond dan ook wat onderuitgezakt op de bank. Toch is het heel gezellig en hebben we veel gelachen. Leuk om lekker jezelf te kunnen zijn bij je vrienden.

Zondagmorgen slapen we lekker uit. Paula hoefde niet te werken dus we kunnen het rustig aan doen. Het is dan ook heel lang geleden dat we pas om 10:20 uur het bed uitkwamen!! Ik moet nog wat aan het examen doen en Paula rommelt wat in het huis. Gelukkig hoef ik niet de hele dag in de boeken want de volgende dag ben ik ook nog vrij. In de avond steken we de BBQ aan. Zo’n mini BBQ. We gaan er een aantal meenemen op vakantie en willen eerst even “proefdraaien”. Het werkt prima.

Maandagmorgen staan we, ondanks dat we vrij zijn, vroeg op. We hebben om 8:30 uur een afspraak bij onze makelaar. We willen eens de situatie bespreken m.b.t. de langdurige periode dat ons huis te koop staat. We hebben verhuren overwogen en willen dit graag bespreken. Onze makelaar wacht ons al op bij de deur en we krijgen een kopje koffie aangeboden. We hebben een heel goed gesprek waarin hij duidelijk laat merken dat hij niets vindt van ons plan om te gaan verhuren. In zijn opinie doe je dit alleen als je verwacht dat binnenkort de prijzen aan zullen trekken en de periode tot dat wil je overbruggen. Hij denkt dat het nog wel een jaar of 3 tot 5 kan duren totdat de prijzen weer op het oude niveau zijn en daarom is verhuur niet de juiste optie. Hij zegt dat het meestal goed gaat maar ook heel regelmatig fout. En dat zouden we niet bij onze plannen kunnen gebruiken.

Voorzichtig leidt hij een andere optie in en dat is het aanpassen van de vraagprijs en het opfrissen van de woning. Dit in combinatie van het verwijderen van de woning op internet en na het opfrissen opnieuw presenteren. Johan, onze makelaar, geeft ons behoorlijk wat stof tot nadenken maar we gaan dat zeker ook doen. Eigenlijk vinden we het een hele juiste schets van de situatie en wellicht een oplossing van de inpasse waarin de verkoop is gekomen.

In de middag rijden we richting Arnhem. We moeten nog wat spulletjes bij de ouders van Paula afgeven waarna we richting Doorwerth rijden voro een acupunctuursessie. Het prikken doet me deze keer “pijn” en ik ben ook een beetje duf als de sessie is afgelopen.  Vanuit Doorwerth rijden we weer via Arnhem. Paula wil even naar Didi om voor kleding te kijken. Helaas kan ze niet slagen en na het doen van wat boodschappen rijden we dan ook weer naar huis. De rest van de middag ga ik weer verder met de studie. Dinsdag is namelijk examendag!

Dinsdagmorgen kruip ik, nadat ik Paula om 6:30 uur heb uitgezwaaid, nogmaals achter de boeken. Na een half uur heb ik het gezien en moet het maar genoeg zijn. Om 10 uur is het examen gepland maar ik hoop vroeger te kunnen starten. Helaas is de ruimte al gereserveerd en moet ik wachten. Om kwart voor 10 krijg ik een telefoontje dat ik toch iets eerder terecht kan.

Tot mijn verbazing valt het examen reuze mee en ondanks dat menig collega het examen drie en zelfs vier maal heeft moeten overdoen heb ik gelijk een positieve uitslag met slechts 1 fout! Jippie!!! Ik ben erg opgelucht want dit examen moest voor 1 juli zijn behaald en omdat we binnenkort op vakantie gaan werd het toch kort dag!

Woensdag had Paula een collega en een oud collega uitgenodigd voor het eten. Heel gezellig. Ze gingen niet al te laat naar huis en toen ze net de deur uit waren kwam Sabine haar konijn Sara brengen. Sara blijft een paar dagen logeren omdat de baasjes lekker een paar dagen naar Duitsland gaan.

Donderdag is het Hemelvaartdag. We zijn beide vrij en hebben lekker niets gepland. Hierdoor doen we dan ook niet veel en buiten het opruimen van de oude kranten en een wandelingetje doen we het lekker rustig aan.

Vandaag is Paula, net als bijna ieder ander in Nederland, lekker vrij. Ik moet helaas, net als morgen, werken. Paula heeft ’s middag een acupunctuursessie en is vooral druk met het halen van de vakantieboodschapjes. Er moet nog veel geregeld worden.