Update 29 juni 2010

Vorige week maandag kwam Silvia, onze oude buurvrouw, op visite. Het was heel gezellig. Ze vertelde over haar nieuwe woning en de verhuizing. Ze hebben, na flink hard werken, de boel op orde en vraagt of we binnenkort even komen kijken.
Dinsdagavond stond onze Noorse les gepland. We waren beide erg moe en hadden eigenlijk niet zo’n zit. Toch hebben we de moed bij elkaar geschaapt en geen excuses gevonden om de les af te bellen ;-). Tegen 20:10 uur ging de telefoon. Het was Wilja, onze lerares Noors. Ze was, met de kinderen, de avondfietsvierdaagse aan het rijden en het viel nogal tegen. Haar jongste zoon was erg moe en ze moesten telkens rusten. Ze redde het dus niet meer om optijd langs te komen. De les ging niet door! Als we eerlijk zijn vonden we dat niet heel erg.  De avond hebben we dan ook lekker onderuitgezakt op de bank doorgebracht.
Woensdag moeten we beide weer werken en Paula gaat na haar werk nog even Taspo verzorgen. ’s Avonds hebben we nog even gejogged. Het was al erg warm maar het ging eigenlijk heel goed en voldaan kwamen we thuis. Na het joggen moesten we nog eten dus dat werd redelijk laat.
De volgende morgen voelde ik toch wel mijn spieren. Paula had nergens last van. Ik moest rond 9 uur naar mijn werk en Paula was al rond 8:45 uur vertrokken naar Mia voor de acupunctuur. Naar haar behandeling is ze naar Sabine gegaan. Ze zou haar helpen met het wassen van de ramen. Sabine was druk doende met de voorbereidingen van het tuinfeest voor zondag. Donderdag avond speelde het Nederlandse elftal tegen Kameroen. Ik moest werken tot 20:00 uur maar was, door de rust op de Nederlandse wegen, zo thuis. Even snel omkleden en ook richting Sabine en Francis. De wedstrijd ging een beetje aan ons voorbij omdat Sabine en Francis druk in de tuin waren en wij waren beide behoorlijk moe. Na de wedstrijd gingen we naar huis.
Vrijdagmorgen konden we het iets rustiger aan doen. We moeten wel even naar de manege omdat Paula Taspo moest verzorgen.
P1040314 P1040323
Ik ga een keer mee en zie hoe Paula taspo longeert.  Omdat we nog andere zaken gepland hebben gaan we niet al te laat weer richting huis.
P1040313
Paula kleedt zich even om zodat we daarna naar Doorneburg kunnen rijden om de caravan op te halen. Als we daar aankomen staat de caravan al klaar. We haken hem aan en rijden naar huis. Gelukkig is er op de parkeerplaats een mooi plekje vrij en daar parkeren we hem dan ook. Met een lijstje in de hand noteren we de dingen die we nodig hebben voor onze vakantie.
Na de middaglunch rijden we richting Winterswijk. Daar willen we naar Obelink om “vakantie-inkopen” te doen. Ook moeten we nog een klein lijstje voor Martin en Wilma afwerken. Het is niet druk bij Obelink en meestal zijn we wel anders gewend. Snel hebben we de spulletjes bij elkaar. Dit keer laten we ons niet verleiden tot het doen van allerlei onnodige aankopen. Na een bezoekje van ca. 1 1/2 uur rijden we weer naar huis. We hebben nu het lijstje wel binnen en kunnen de spullen mooi in de caravan laden en zo vergeten we het ook niet mee te nemen op vakantie. ’s Avonds wilden we ook weer gaan joggen maar omdat het zo warm was leek ons dit uiteindelijk toch niet verstandig. We besloten een keer over te slaan.
Zaterdagmorgen moesten we om half zes op. Paula moest werken en Jan zou komen om onze ketel te vervangen. Tegen tien uur kwam Jan, samen met Bart die hem zou helpen. Het plaatsen verliep behoorlijk vlot en nu hebben we weer een ketel die tenminste geen herrie maakt en een constant warmwater stroom levert. We zijn er dan ook erg blij mee. Jammer is alleen dat het huis te koop staat en deze investering, hopelijk, niet lang door ons genoten kan worden ;-).  Zaterdagavond is het wederom te warm om te gaan joggen. Omdat we beide erg moe zijn besluiten we een stukje te gaan wandelen. Als we de wijk uitlopen vraagt Paula wanneer ik de geleende heggenschaar van Francis weer terugbreng. Ik heb er nog niets mee gedaan maar aangezien we de volgende dag naar Francis en Sabine zouden gaan besluiten we de wandeling te stoppen en in de tuin te gaan werken. De heg is zo gedaan maar dan moeten we nog het nodige onkruid verwijderen. Het is bloedheet in de tuin en na een flink uur hebben we er dan ook wel genoeg van. We zullen de komende dagen nog het nodige moeten doen.
Ook zondag moet Paula werken. Ze laat mij liggen maar moet om tien voor zes toch nog even iets met me delen. Ik hoor het aan maar na 5 minuten val ik weer in slaap. Rond 9 uur word ik wakker. Het is al behoorlijk warm in huis. Snel zet ik alles tegen elkaar open zodat er een beetje “koele” lucht binnenkomt. In de middag doe ik nog het een en ander in de tuin maar echt productief ben ik met dit warme weer niet. Paula is rond half vier thuis. ’s Avonds gaan we nog naar Francis en Sabine. Francis was vorige maand jarig en hij vierde het eigenlijk zondagmiddag. Ook omdat ze een prachtige tuin hebben aangelegd die dit weekend klaar zou zijn. Ze hebben een prachtige tuinset gekregen en het is dan ook heerlijk op het terras met zonnenscherm! Het is een gezellige avond en zo tegen kwart voor elf gaan we weer naar huis.
Maandag moet Paula werken en ik ben vrij. Toch ben ik optijd op omdat ik al om 7:45 uur richting Doorwerth moet voor mijn acupunctuurbehandeling. Ik ben blij dat ik een beetje optijd ben vertrokken want er staat een behoorlijke file die kant op. Na een uurtje rijd ik weer weg en ga naar mijn ouders. Ik had afgesproken mijn vader op te halen. We gaan namelijk samen naar Apeldoorn voor de snelheidskeuring voor de caravan. In Apeldoorn zit de TUV en daar kan je caravan worden gekeurd zodat je er op de Duitse autobahn 100 km/u mee mag rijden. Eerst drinken we een kop koffie waarna we naar ons huis gaan om de caravan te halen. Als we de caravan hebben aangehaakt leg ik vakantieboodschappen in de caravan. Rond 12 uur rijden we richting Apeldoorn. Ik heb een afspraak staan om 13:00 uur en wil natuurlijk niet te laat komen. We zijn er al om 12:35 uur en het keuringsstation is nog gesloten. De medewerkers zitten lekker buiten van hun lunch te genieten. We besluiten de caravan maar aan de kant te zetten en een half uurtje te “camperen”.
IMAG0164 IMAG0165
Om 13:00 uur mogen we naar binnen. Ik moet de papieren laten zien en er worden wat kopieen gemaakt. Of we maar even in de wachtruimte plaats willen nemen. Na 3 minuten zie ik een monteur naar buiten lopen en besluit even mee te gaan kijken. Nog voordat ik bij de caravan ben komt hij al weer teruglopen. Ik vraag of alles goed is en hij geeft aan dat de banden in ieder geval goed zijn, net als de vering. Hij wil enkel nog even uitrekenen of de caravan, incl. laadvermogen, niet meer dan 80% van het lediggewicht van de auto weegt. Dit is niet het geval dus voldoet de combinatie helemaal aan de eisen. We lopen samen naar binnen en na 2 minuten word ik geroepen om te komen afrekenen. € 98,50 voor nog geen 10 minuten werk en een sticker met daarop 100 KM!! Om 13: 12 uur rijden we weer richting huis! We brengen meteen de caravan naar de stalling. Nog ruim twee maanden en dan mogen we hem eindelijk halen voor de vakantie. Vanuit Huissen rijden we weer richting Velp. Mijn vader wil nog even langs de bank en daarna zet ik hem thuis af. Om 16:00 uur hebben we afgesproken bij Francis en Sabine voor de wedstrijd van Nederland. Ik vind de wedstrijd wat tegenvallen maar we winnen wel! Op naar vrijdag! Om 18:00 uur gaan we naar huis. Nu zit ook voor mij het weekend erop!