Update 28 september 2009

De week begon met nog een vrije maandag. We hadden niets gepland en hebben het dan ook heerlijk rustig aan gedaan. Het was prachtig weer en ik ben dan ook met Lloyd even lekker in de uiterwaarde gaan wandelen. Paula had haar zinnen gezet op de huishouding en was daar dan ook behoorlijk druk mee.
In de middag hadden we opeens geen water meer. Waarschijnlijk ergens een lekkage. Snel even de watermaatschappij gebeld om te horen wat er aan de hand was. Het was 13:00 uur en wij waren de 2e melding die ze binnen kregen. Het was niet bekend wat er aan de hand was. Ook de watermaatschappij vermoedde ergens een lekkage; een aannemer die een leiding had stukgemaakt. De storing duurde tot bijna 16:00 uur! Al die tijd geen water. Wat zijn we toch verwend. We draaien een kraan open en verwachten gewoon dat er water uitkomt en we zijn dan ook behoorlijk onthand als dit een keertje niet zo is. Paula had zich nog niet gedouched en was dus blij toen de kraan weer begon te lopen.
Toen ik in de middag de tv aanzette was er alleen een zwart beeld. ook hier storing! Het lijkt hier wel een achtergebleven gebied! Weer bellen; de storing moet voor 16:00 uur verholpen zijn. Mooi niet. Om 17:00 uur kwam er nog geen signaal door. Is het nationale storingsdag of zo?! We eten wat vroeger dan anders want Paula heeft paardrijles. Ze neemt Lloyd mee zodat hij nog even lekker in het bos los kan. Tegen een uurtje of negen is ze weer thuis. De les was erg leuk en leerzaam.
Dinsdag sta ik iets vroeger op. Ik ben namelijk vergeten of ik een vergadering heb, ja of nee. Ik red het om de bus van 07:55 uur te halen. Om 08:10 uur kwam ik het kantoor binnen lopen maar het was nog opvallend rustig. Geen vergadering dus.  Wel even lekker met de receptioniste bij kunnen kletsen. Ze is net terug van vakantie en het is altijd leuk om vakantieverhalen op te halen.  Om een uurtje of 11 gaat op ons werk opeens alarm af. Snel de klanten naar buiten en natuurlijk zelf ook zo snel mogelijk het pand uit. Als ik lang het pand loop zie ik aan de zijkant rook uit het pand ontsnappen. Waarschijnlijk is het ernstig. Op de centrale verzamelplaats worden we ingelicht; het was een oefening; gelukkig maar!
Woensdagmorgen was ik om half vijf al wakker. De nacht was veel te kort; om het uur werd ik wakker. Om 7 uur zijn we het bed uit gegaan en omdat ik pas om half negen weg moet kan ik het redelijk rustig aan doen. Paula had voor vandaag een afspraak staan maar dee gaat niet door in verband met griep. Ze heeft dus de hele dag voor zichzelf. Dat worden klusjes in het huis en de auto moet ook nog gewassen worden.
Vandaag krijgen we ook te horen dat de vakantie in december waarschijnlijk niet door kan gaan. Opeens zou deze vakantie een probleem opleveren op het werk van Paula. Dat zou mooi balen zijn; alles is al geboekt en we zouden ons 12 1/2 jarige trouwdag vieren! Toen ik het te horen kreeg moest ik even heel hard slikken en daar ben ik nu nog niet klaar mee! Frown
Donderdagmorgen stond de wekker erg vroeg. Ik heb nu wel een vergadering. Deze begint om kwart over 8; midden in de nacht dus! Ik moet tot 20:30 uur werken dus het wordt een lange dag. In de middag is er een afspraak gepland buiten de bank. Niemand wil deze afspraak op zich nemen en ik heb er geen moeite mee dus ik ga richting het ziekenhuis voor de afspraak. Het ziekenhuis lijkt wel een fabriek zo kolossaal! Na wat zoeken kom ik op de betreffende afdeling in vind ik de juiste kamer. Ik tref daar een aantal dames die duidelijk bezig zijn om afscheid te nemen van een goede vriendin. Geen leuke situatie maar ik ben blij dat ik nog iets kleins kan betekenen voor deze klant.
Ook  ’s avonds moet ik werken en pas rond kwart over acht verlaten we de bank. De bus, die om de 10 minuten behoort te gaan, komt maar niet en heeft zeker 25 minuten vertraging. Hierdoor kom ik pas tegen 21:00 uur thuis. Paula is nog bij Francis en Sabine waardoor ik mijn favoriete programma “Ik vertrek!” kan kijken. Altijd leuk.
Vrijdag heeft Paula een dagje sauna met Miranda gepland. Ik moet gewoon werken en vertrek om 09:00 uur richting Nijmegen. Als ik ’s middags thuis kom zit Lloyd al met smacht te wachten om te worden uitgelaten. Hij is niet meer gewend om een hele middag alleen te zijn maar gelukkig is alles goed gegaan. Samen rijden we naar de uiterwaarde en doen een extra lang rondje. Daarna nog even ballen en zo is Lloyd zijn energie ook weer kwijt.
Zaterdagmorgen kunnen we lekker blijven liggen. Geen wekker en toch om 8 uur al wakker. Als ik me omdraai en naar de wekker kijk is het opeens al half 10. We gaan het bed uit en genieten van een lekker broodje uit de oven. Ik moet nog steeds een nieuw pak kopen en daarom gaan we dus, nadat we LLoyd hebben uitgelaten, even naar Broekman in Huissen. Al snel vind ik een mooi pak en omdat ik ook nog een winterjas nodig heb pas ik er een aantal. Ook hier kan ik snel een keuze maken. Volgende week moeten we even terugkomen om de juiste broeken te passen maar we hebben dus weer snel in no-time heel veel geld uitgegeven. Ja, werken levert iets op maar het kost ook voldoende.
Na ons bezoekje aan de stad gaan we weer richting huis. Paula bereidt alvast het eten voor de avond voor. Mijn ouders komen eten en we eten lekker een ovenschotel van lasagna, courgettes en tonijn. Nu maar hopen dat ze het lekker vinden.  Nou, gelukkig viel het goed in de smaak. Als toetje hadden we lekkere warme pannenkoekjes met slagroomijs, chocoladesaus, advocaat, geroosterde amandelen en slagroom en ook dat ging er goed in. Tegen 23:00 uur gingen mijn ouders weer richting huis en hebben we nog even een wandelingetje met Lloyd gemaakt.
Zondagmorgen worden we rond 8 uur wakker door het gerommel van de buren. Het lijkt erop of ze de hele woning aan het verbouwen zijn. We besluiten er maar uit te gaan omdat we om 11 uur hebben afgesproken bij mijn schoonouders. We ontbijten lekker van de door mijn ouders meegebrachte suikerbrood. Zalig en lekker vers. Rond 10 uur gaan we snel even onder de douche, even Lloyd uitlaten en op richting Arnhem.
Tegen 10 over 11 waren we bij de ouders van Paula. Haar vader had nog een paar prachtige schoenen voor me. Ondanks de iets te grote maat zaten ze eigenlijk meteen goed. Paula moest nog een aantal foto’s afdrukken en helaas lukte dit thuis niet dus ook dit deden we maar even bij mijn schoonouders. Tegen een uurtje of half drie besloten we weer op te stappen. Lloyd moet er nog uit en de ouders van Paula moeten zo rond drie uur richting Friesland.  De rest van de middag doen we het rustig aan en blijven lekker thuis.
Maandagmorgen moeten we vroeg op. Paula heeft een gesprek om 10 uur en ik wil even met de auto naar de garage. In mei hebben ze tegen mijn auto aan gereden maar tot op heden heb ik niets van de politie vernomen. Vorige week vrijdag kreeg ik een belletje van mijn verzekeringsmaatschappij of ik de schade nog wil laten maken. Ze zullen de schade danuitkeren en vervolgens dit proberen te verhalen op de veroorzaker. Mocht dit niet lukken dan kan ik het bedrag terugstorten zodat ik niets in mijn no-claim korting merk. Er worden wat foto’s genomen en vanmiddag zal ik de offerte krijgen.
P1020998
Ik ben benieuwd of het te verhalen valt. Tegen kwart voor elf ben ik weer thuis en na een kwartiertje komt ook Paula thuis. Samen kunnen we nog even lekker een kopje koffie drinken. Ik moet zo tegen 12 uur richting Nijmegen want vandaag moet er ook weer gewoon gewerkt worden.