Update 25 augustus 2009

 
Vorige week meldde ik al dat we onze eerste kijkers hebben gehad. Deze week kregen we te horen dat ze toch niet geïnteresseerd waren. Helaas! Nu hopen op de volgende kandidaten.
Woensdag en donderdag was het, zoals de meeste ook wel ervaren hebben, behoorlijk heet! Op kantoor was het bijna niet te houden en ondanks dat we over klimaatbeheersing beschikken was het niet koel te krijgen. Paula had het beter voor elkaar. Zij had lekker weer eens paardrijles. Dit beviel haar erg goed en ze verheugd zich al weer op de volgende les.
Vrijdagavond was ik redelijk vroeg thuis. Het kantoor waar ik werkte is al om kwart over vier gesloten en aangezien de normale spits nog steeds niet echt opgang is gekomen was ik zo thuis. Paula stond gezellig met de buurvrouw te kletsen en ik wist niet hoe snel ik mijn pak in moest ruilen voor iets luchtigers! Het blijft gewoon heet.
Het weekend is nog steeds niet begonnen want ook zaterdag moet er gewoon gewerkt worden. Tegen kwart over negen vertrek ik zaterdagmorgen richting Nijmegen. Ik kom dan pas tot de ontdekking dat de weg naar Nijmegen het hele weekend is afgesloten. Ik moet dan zeker 40 kilometer omrijden via de brug bij Ewijk. Hier had ik niet op gerekend en ik moet dus behoorlijk doorrijden om op tijd te zijn.
In plaats van de normale bezetting van 5 personen, bestaat de bezetting vandaag uit 3 personen. Het wordt gelukkig niet al te druk maar we zijn blij dat we rond kwart over twee, half drie even een paar minuten kunnen vinden om een boterham te eten.
Na mijn werk ga ik naar huis waar ik me snel douche en omkleed. We gaan vanavond eten met mijn ouders en we hebben om 18:00 uur afgesproken in Arnhem.
Het is best druk in Arnhem omdat er een Carribean feest is. Net voor 18:00 uur zijn we bij het restaurant. Paula eet, als voorafje, de escargo’s waarna ze de pittige steak in een peper jasje neemt. Ik begin met de rundercarpaccio en daarna de kalfshaas met roomsaus. Iedereen geniet er lekker van en tegen een uur of 9 gaan we weer richting huis. Op weg richting de auto krijgen we ook nog een “aanvaring” met een junk die duidelijk uit is op ruzie. Gelukkig houdt iedereen het huis cool en reageert niet op het gedrag van de junk. Het zijn spannende minuten maar zonder verdere problemen kunnen we onze weg vervolgen.
Zondagmorgen kunnen we lekker uitslapen; eindelijk weekend! Paula gaat met Lloyd aan de wandel en later op de dag besluiten we een stukje te gaan toeren. We rijden via Dieren richting Laag Soeren, Loenen en Hoenderlo. Het is behoorlijk druk onderweg en de lol is er snel af. Op de weg richting huis moeten we nog even met Lloyd uit en we besluiten bij Terlet te gaan kijken.
Terlet is een vliegveld voor zweefvliegtuigen en het is leuk om daar even van het zonnetje te genieten terwijl de vliegtuigen daar vertrekken en aankomen. ’s Avonds eten we lekker in de tuin. We hebben nog een vleesschotel en besluiten te bbq-en.
Maandag hebben we afgesproken bij Jan en Roos. Ze zijn op vakantie in Friesland en wij gaan een dagje langs. De wekker staat dan ook al op kwart over 7 en we gaan meteen aan de slag als we wakker worden. Rond een uur of negen rijden we weg. Paula rijdt en zonder files of opstoppingen komen we  1 1/2 uur later aan. Jan en Roos hebben een lekker stekkie ingericht. Het is prachtig weer en de dag vliegt voorbij. Roos neemt Paula nog mee op een tweespan karretje.
De shetlandponies staan te trappelen om aan de slag te kunnen. Na alle “inspanningen” wordt de bbq aangestoken. Jan en ik rijden nog even langs Noordwolde om een paar boodschapjes te halen waarna we van heerlijke bbq kunnen genieten. Het is een heerlijke dag maar tegen een uurtje of negen moeten we toch echt weer richting huis. Het lijkt wel of we op vakantie zijn geweest! Heerlijk. We kunnen er weer tegen volgende week Wink