Update 23 maart 2010

Het is al weer bijna twee weken geleden dat ik mijn weblog heb bijgewerkt maar het waren dan ook twee behoorlijk drukke weken.
Zaterdag 13 maart moest ik werken. Het was dus een kort weekend waarin we ook de zondag nog naar de verjaardag van mijn moeder moesten. Ze had gevraagd of we zo tegen 16:00 uur aanwezig wilden zijn omdat ze ook wat te eten had geregeld.
Het was gezellig en mijn zus, oom en tante waren er ook. Lloyd hadden we even in de auto gelaten omdat de flat waar mijn ouders wonen al snel vol zit. Nadat Paula hem had uitgelaten mocht hij ook naar boven komen en was het gezelschap compleet.
Het eten bestond uit een lekker kopje soep en een overheerlijke vissalade.
P1040175
Iedereen genoot heerlijk van de salade met stokbrood.
Het was een gezellige middag en avond maar tegen een uurtje of half tien zijn we richting huis gegaan omdat we beide nog even een uurtje op de bank wilden voordag we naar bed moesten.
P1040177
P1040196
De maandag moesten we gewoon weer aan het werk. De hele week zag er erg druk en hectisch uit. Dinsdagavond had Paula een etentje. Ik had een afspraak met mijn ouders. Ze kwamen langs om de belastingaangifte in orde te maken. Dit doe ik nu een aantal jaren voor ze maar dit keer werd het een eenvoudig taakje. Veel aftrekposten zijn vervallen en ook het koophuis van mijn ouders is er niet meer. Lekker duidelijk en overzichtelijk. Ik was dus, na een kopje koffie of twee, al klaar met de aangifte. Helaas ontbraken nog wat gegevens anders konde aangifte meteen de deur uit.
Woensdagavond hadden we Noorse les. Omdat ik de maandag ervoor een cursus had waarvoor ik nogal wat thuistudie had moeten doen, was ik er niet aan toegekomen om de les voor te bereiden. Toch was het weer een leerzame avond. Het niveau blijft helaas wel een beetje op het zelfde niveau omdat we niet echt veel oefenen en natuurlijk maar zelden Noors horen. De krant, waar we nu al bijna twee jaar een abonnement op hebben zorgt er wel voor dat we regelmatig een artikeltje lezen. Ook is het leuk om een beetje op de hoogte te blijven over het gebied waar we naar toe willen. Deze week lazen we een artikel over babies. Het leuke was dat dit artikel werd opgeleukt met een foto van Bianca en haar dochter Bente, de eigenaresse van Kvile camping te Asen.
Donderdagavond moest ik werken en is Paula gezellig bij Francis en Sabine wezen eten.
Ook zaterdag moest er gewerkt worden. Lloyd ging gezellig met mij mee omdat we geen oppas hadden. Ik hoefde gelukkig maar tot 14:00 uur maar omdat de Waalbrug bij Nijmegen was afgesloten en omdat ik onderweg Lloyd nog even uit moest laten was ik toch pas rond kwart over drie thuis. Paula moest werken tot drie uur en zo kwamen we bijna op het zelfde moment thuis.
Lloyd loopt nog steeds slecht en de bult op zijn knie wil maar niet minder worden. We hebben het gevoel dat hij er echt last van heeft en Paula zal maandag met hem naar de dierenarts gaan.
Zondag staan we al weer om kwart voor zes naast ons bed. Paula mag weer werken en ik besluit het huis even onder handen te nemen. Eerst ga ik met Lloyd aan de wandel omdat hij de laatste tijd wat moeilijk zijn plas kan ophouden. Hij heeft prednison waardoor zijn waterbehoefte erg groot is maar daardoor moet hij natuurlijk vaker plassen.
Nadat ik het huis van boven naar beneden heb gestoft en gezogen doe ik de strijk die, door het vele werken, aardig is opgelopen. Met een lekker muziekje op de achtergrond ben ik met een flink uur door de hele was heen.  Om half vier kwam Paula weer thuis en samen hebben we toen lekker op de bank gehangen, beide niet meer de energie om nog iets te ondernemen.
De maandagmorgen kunnen we gelukkig uitslapen. Het wordt dan ook al snel 8 uur voor we het bed uitgaan. (Waarom wil het toch niet lukken om eens lekker tot 10 uur te blijven liggen?). We beginnen met een rustig ontbijtje en hebben eindelijk het gevoel dat we even de tijd voor ons zelf hebben. Ik hoef pas rond 12 uur de deur uit omdat ik maar een half dagje hoef te werken. Ik ben vandaag 12 1/2 jaar in dienst en gelukkig zit ik niet op het hoofdkantoor.
Samen met mijn collega Natasa rijd ik naar Nijmegen. We zitten samen op kantoor en rijden voor een groot deel de zelfde weg. Als we het kantoor openen is het meteen druk. Tegen twee uur krijg ik een telefoontje van Paula. Ze is helemaal overstuur. Ze is namelijk met Lloyd naar de dierenarts om nog eens naar de ontsteking te kijken. Bij de dierenarts krijgt ze te horen dat de gemaakte foto waarschijnlijk een tumor aantoont.
De dierenarts is niet echt positief. Hij wil, om wat zekerheid te krijgen, de poot van Lloyd “aanprikken”. Bij een ontsteking moet er dan pus uitkomen en weten we hoe Lloyd verder behandeld moet worden. Paula moet Lloyd achterlaten en rond vier uur terugbellen voor de uitslag.
Vol spanning wacht ik het telefoontje van Paula af. Tegen kwart voor vier krijg ik die maar er is nog geen uitslag. De dierenarts zal ’s avonds tussen 19:00 en 21:00 uur bellen.
’s Avonds tegen kwart over acht krijgen we een telefoontje; er is geen pus uit de bult gekomen. Dit is geen goed nieuws. Toch is de dierenarts niet zeker. Hij wil de uitslag nog voorleggen bij een andere specialist en de uitslag van het biopt voor een second opinion doorsturen naar het dierenfaculteit dierengeneeskunde in Utrecht. Lloyd is nog in een roes en we besluiten hem dinsdag op te gaan halen.
Het nieuws komt hard binnen maar echt geloven kunnen we het nog niet. Lloyd is, ondanks dat hij al 10 jaar is, nog steeds een jonge hond in zijn gedrag.
Vanmorgen reed Paula al om half acht richting Elst waar Lloyd is. Ik moet werken en ben me aan het aankleden. Ik hoop dat ze terug is voordat ik weg moet en dat lukt haar gelukkig. Lloyd komt behoorlijk aangeslagen de auto uit. Hij heeft duidelijk nog niet zijn roes uitgeslapen. Ook heeft hij zijn hele poten en achterkant onder de ontlasting zitten. We zetten hem meteen onder de douche en hij laat het gelaten gebeuren.
De hele dag ligt hij op zijn plaats en slaapt. Wij, nog in afwachting van de uitslag, weten nu niet of we nog hoop moeten hebben of ons erbij neer moeten leggen dat er een einde is gekomen aan  een fantastische vriendschap.

P1040207