Update 20 december 2009

Heerlijk zo’n weekje vrij! Lekker niets doen, uitslapen en dat wel een hele week! Nou, dat loopt toch iets anders. De eerste 3 vrije dagen beginnen om kwart voor zes. Paula moet namelijk gewoon werken en het is gezellig om even samen een kopje koffie te drinken. Ik heb dan het geluk om even terug het bed in te gaan. Dezelfde eerste drie dagen gebruik ik om even iets aan het huishouden te doen.
Donderdag hadden we het plan om lekker een dagje te gaan shoppen in Duitsland. Woensdagavond werd er echter, voor donderdag, sneeuw voorspeld. We besloten daarom om inplaats van naar Duitsland, gewoon in Arnhem te gaan shoppen. Dit was maar goed ook want Nederland stond stil op donderdag!

P1030305

Er stond ruim 600 km file omdat er een laagje sneeuw was gevallen. Mensen die met de trein naar hun werk waren gegaan onden amper weer thuis komen! Echt te gek voor woorden. Ook de hondenuitlaatservice liet het afweten. Ze belden om ca. 10:45 uur dat het vandaag niet ging lukken! Gelukkig zaten we nog niet in Duitsland en konden we Lloyd nog een dagje meenemen.
In de stad gingen we eerst heel funcitoneel te werk. Eerst de nodige kerstcadeautjes. Dit ging eigenlijk heel voorspoedig! Normaal kunnen we nogal moeilijk een keuze voor een cadeau maken, maar dit keer lukte het bovenwel heel snel. Met de buit gingen we eerst richting huis. Paula liet Lloyd even uit en ik ruimde de cadeaus even op. Toen we klaar waren besloten we om naar Duiven te rijden. We willen nog wat warme kleren voor Noorwegen kopen en ook zijn we opzoek naar een nieuw bed. Het is druk onderweg en er wordt her en der wat gegleden. Als mensen nou eens afstand zouden houden!
In Duiven gaan we eerst naar de IKEA. Ik ben hier al enige tijd niet meer geweest dus we nemen even te tijd om ons te orienteren. Uiteindelijk vinden we niet waarvoor we komen maar we besluiten nog wel even van de FAMILY CARD gebruik te maken. Lekker een gratis kopje koffie en voor € 1,95 een stuk appelgebak en een stuk chocoladetaart. Glibberend gaan we naar ons bezoek aan de IKEA naar Beterbed. Ook hier kunnen we niet vinden wat we zoeken. Waarschijnlijk moeten we nog even doorsparen. Vanuit Beterbed gaan we naar FOURSEASONS. Hier willen we even kijken voor een skibroek. Eindelijk; hier slagen we wel. Voor beide een nieuwe broek. Heerlijk warm voor onze vakantie in januari. We besluiten dat het genoeg is geweest voor vandaag en gaan richting huis. Natuurlijk moeten we eerst nog even wandelen met Lloyd. Het sneeuwt weer behoorlijk en het is echt winter geworden.
P1030321 P1030316
Vrijdagmorgen heeft Paula een afspraak met de kapper. Lekker vroeg zodat we nog een beetje bijtijds de boodschappen kunnen halen. We hebben nogal wat boodschappen te doen want zaterdag is mijn verjaardag. Het is redelijk druk in de winkels en natuurlijk ook op de weg. Er ligt tenslotten een laagje sneeuw en iedereen rijdt alsof we op een ijsbaan rijden. Ik vind het allemaal nogal meevallen maar wat moet je doen als je achter iemand rijdt die niet boven de 20 kilometer per uur uit komt terwijl er nogal wat tegenliggend verkeer is.
Ondanks de drukte hebben we redelijk snel alle boodschappen binnen. Nog de laatste cadeaus even scoren en we kunnen weer opweg richting huis.
Paula moet zaterdagmorgen werken en helaas zie ik haar niet meer als ze de deur uit gaat. Met een slaperige kop loop ik de badkamer in en zie daar, heel lief, een felicitatie van Paula op de badkamer spiegel geplakt! Ja, ik ben vandaag jarig!!  Snel even onder de douche en daarna wil ik met Lloyd naar Angeren rijden. Hier kan hij lekker loslopen er zijn de paden niet vergeven van pekel. De pekel beschadigt namelijk zijn pootjes waardoor hij mank gaat lopen. Ik laat Lloyd in de auto en begin mijn ramen te krabben. Hierna wil ik starten maar de auto geeft geen geluid! Dat is balen; de accu is waarschijnlijk leeg. Gelukkig komt de buurman en wil mij wel helpen. Maar ook met startkabels is er geen geluid uit mijn auto te krijgen. De accu heeft echt de geest gegeven. Ik besluit te wachten totdat Paula thuis komt. Zij heeft pechhulp in de woonplaats van de ANWB en wellicht kunnen zij mij helpen. Nou, gezellig! Jarig en aan huis gebonden!
Om kwart over drie is Paula thuis. Ze besluit eerst lekker in bad te gaan zodat ze even  kan ontspannen voordat de visite komt. Jan en Roos zijn al onderweg en komen dan ook iets voor vier uur aan. Jan stelt voor om samen met hem even een accu te gaan kopen. Dit blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Veel automaterialenzaken zijn al gesloten en we zijn dan ook aangewezen op de Gamma. Hier kan ik niet de juiste accu krijgen en ga daarom naar de Kwik-fit. Ook hier zijn ze volledig uitverkocht! Dan maar naar de Praxis. Misschien hebben ze hier wel een. En gelukkig: hier vinden we de juiste accu. Snel naar huis en even in de auto plaatsen zodat ik weer kan rijden. Dit verloopt gelukkig allemaal heel makkelijk en om kwart voor vijf rijdt de auto weer!
Na het eten moet ik nog even de kamer in orde brengen voor de visite. De eerste gasten komen rond 20:00 uur binnen. Het wordt een gezellige avond!
Vandaag kunnen we lekker uitslapen. We komen dan ook pas rond half elf het bed uit! Heerlijk. Na een plaatje kerststol gaan we met Lloyd naar Angeren. Er ligt een behoorlijk pak sneeuw en onze bergschoenen, die onder een afdak stonden, zijn ook helemaal ondergesneeuwd.  Lloyd vindt het prachtig!
P1030341 P1030342
Na een lekkere wandeling rijden we weer richting huis. We besluiten lekker een broodje in de oven te gooien en genieten van een lekkere brunch.  Paula moet om kwart voor drie werken dus het is snel gedaan met de lol. Ze moet dan echt de deur uit terwijl er een verkeersalarm is afgegeven. Ze belooft even te bellen als ze op haar werk is aangekomen. Drie kwartier later krijg ik een telefoontje dat ze is aangekomen. Het was bar en boos onderweg vertelde ze. Onderweg moest ze ook nog iemand helpen om een bult op te komen. Zeven man waren er voor nodig om de auto weer op weg te krijgen. Tegen drie uur kreeg ik nog verlate verjaardagsvisite. Bas en Monique kwamen gezellig langs. Nadat ze weg waren besloot ik de auto nog een keer onder de sneeuw vandaan te halen om met Lloyd weg te gaan. Ik ben blij dat ik een 4×4 aangedreven auto heb want ik zie iedereen glibberen over de weg. Na de wandeling pleeg ik nog een aantal telefoontjes en besluit verder niets meer te doen. Niets meer dan te genieten van de net gemaakte radiator die nu eindelijk weer de nodige warmte afgeeft. En nu wachten tot Paula weer thuis komt. Misschien moet ik haar nog even ophalen maar ik hoop dat ze veilig met haar eigen auto naar huis kan komen. Voor iedereen die nog de weg op moet: WEES VOORZICHTIG!!!!