Update 19 januari 2009

Dinsdag zouden we Noorse les hebben. Ook deze keer ging helaas niet door. Wilja had problemen met haar auto en daarom werd de les verzet naar de woensdag. Hierdoor hadden we snel even tijd om de les voor te bereiden. Het was er de hele tijd maar niet van gekomen maar nu hadden we geen excuus meer! Dus wij braaf aan de huiswerkopdracht. We moesten een stukje in het Noorse schrijven. Dit stukje moesten we schrijven aan de hand van een stripverhaal. Het ging eigenlijk best redelijk en dat bleek ook de volgende avond toen Wilja de test nakeek.

Woensdagmorgen kon ik iets later beginnen en maakte nog net mee dat de fotograaf aankwam om foto’s van ons huis te maken. Het was natuurlijk al een aantal keren uitgesteld maar vandaag kwam het er dan toch van. Eerst waren we een beetje bang dat ook vandaag de afspraak niet door zou gaan. Woensdagmorgen is het namelijk nogal wat mistig maar met wat kunstlicht worden de foto’s best behoorlijk. Na een uurtje werk gaat de fotograaf er weer vandoor. Tegen een uurtje of half elf komt Nienke, een vriendin van Paula nog op visite. Samen kletsen ze weer even lekker bij. ’s Avonds gaat onze Noorse les gelukkig door. Toch niet voor niks het huiswerk een keer voorbereid! Natuurlijk gaat onze les het eerste half uur bijna volledig op aan het bijkletsen met Wilja. Het is namelijk al weer een aantal weken geleden dat we haar gesproken hebben.

Donderdag was een lange dag. Ik moest al om 7 uur 15 de deur uit. We hebben weer een vergadering en daarbij moet ik tot 20 uur 30 werken. Best een lange dag dus. Paula gaat met een vriendin en haar hond wandelen. Lloyd gaat natuurlijk ook mee. Beide honden kennen elkaar al van voorgaande wandelingen maar toch gaat het deze keer niet helemaal goed. Lloyd wordt tijdens een schermutseling flink op zijn plaats gezet en loopt daarbij een behoorlijk haal op zijn kop op. Hij heeft nu echt een kaal plekje midden op zijn kop.

Vrijdag, bijna weekend! Na ruim een week wachten werd onze nieuwe stofzuiger afgeleverd. Donderdag had Paula de postbode misgelopen en daarom kwam de stofzuiger een dagje later. Nadat Paula snel de stofzuiger had uitgeprobeerd kreeg ze gezellig bezoek van Sonja. ’s Avonds moeten we nog even langs mijn ouders. Ze zijn druk met het organiseren van hun aanstaande verhuizing. Helaas kunnen ze nog niets concreets doen omdat ze de sleutel van de nieuwe woning nog niet hebben maar binnenkort moeten de handjes uit de mouwen!

Zaterdag konden we lekker uitslapen. Tegen een uurtje of half tien kwamen we ons bed uit. We moesten nog de weekboodschappen halen en dit deden we dan ook nadat we eerst rustig hadden ontbeten en met Lloyd waren wezen wandelen. Het was nogal druk in de winkel want het zijn “hamsterweken”.  Hadden we nu maar een andere supermarkt uitgezocht want als ik toch ergens een hekel aan heb….. Toen we thuiskwamen hebben we eerst lekker een broodje gegeten en een kopje koffie gedronken. Ik had jammer genoeg hoofdpijn en besloot even te gaan liggen. Toen ik wakker werd waren Paula en Lloyd weg. Na een uurtje kwamen ze weer thuis. Paula was een bloemetje gaan halen en had meteen Lloyd even uitgelaten. ’s Avonds hebben we lekker relaxed een filmpje bekeken. 

Zondagmorgen hebben we het in eerste instantie rustig aan gedaan. Vandaag gaan we naar Jan en Roos en we hebben zo rond twee uur afgesproken. Als je denkt dat je het rustig aan kunt doen gaat de tijd vaak sneller dan je denkt en na een flinke wandeling met Lloyd moesten we ons toch nog haasten om op tijd in de auto richting Dordrecht te stappen.

Bij Jan en Roos hebben we eerst lekker een broodje gegeten. Natuurlijk moesten we naar de paarden. De nieuwe aanwinst, Rauke, een prachtig Fries veulen, moest natuurlijk bewonderd worden. En terecht!! Een prachtig mooi paard! We besloten met de honden en paarden een stuk te gaan “wandelen”. Rauke was in een behoorlijk “uitgelaten” bui en we dachten dat het verstandiger zou zijn om hem in een manege bak zijn energie kwijt te laten raken. Dat was goed ingeschat! Rauke en Tiffany, de andere Fries van Jan en Roos, gingen helemaal los! Na het rollen in de verschillende plassen werden de spieren eens flink los gegooid en leek het alsof ze de dolle vijf minuten hadden! Nadat de meest explosieve energie eruit was zijn we weer terug gewandeld naar de stallen. Nog even de paarden verzorgen en toen lekker naar huis. Jan stookt lekker de houtkachel op en het is al snel gezellig warm. Na een kop koffie begint Roos met de voorbereidingen van het eten. We gaan gourmetten. 

Tegen een uurtje of negen gaan we richting huis. Het was weer een reuze gezellige dag! Helaas zit het weekend er al weer op.

KLIK HIER VOOR MEER FOTO’S