Update 15 juni 2009

Foto’s juni 2009

Maandag heb ik maar een half dagje hoeven werken. Een goed begin van de week dus Wink.

Dinsdag zou wel een lange dag worden. Aansluitend aan het werk hadden we nog een workshop. Dus toen we om half zes klaar waren gingen alle collega’s naar de kantine om wat te eten. Het “avondeten” bestond uit een broodje gezond die we na een kleine tien minuten pauze maar mee moesten nemen het leslokaal in. De workshop moest beginnen anders zou het veel te laat worden.  Tegen half negen waren we klaar en ik was inmiddels helemaal “gaar”! Ik had al hoofdpijn en de workshop, het eten en de lange dag hadden hier helaas niet zo’n goede uitwerking op.

Woensdagmorgen stond ik dan ook op met flinke migraine en een behoorlijke koorts. Ik besloot me ziek te melden en terug naar bed te gaan. De hele dag heb ik liggen slapen en gelukkig werd de migraine tegen de avond minder. De koorts en bijbehorende transpiratie buien bleven helaas nog wat aan. 

Donderdag was mijn lief jarig! Paula vierde haar 37ste verjaardag! Ik werd gelukkig zonder hoofdpijn wakker maar het koortsgevoel raakte ik niet meer kwijt.  Tegen half 10 reden we richting Doorwerth voor een acupunctuur  sessie. Gelukkig kon Mia ons beide tegelijk helpen. Na de acupunctuur reden we richting Duiven. Ik wilde even iets voor de caravan halen en we moesten ook nog wat boodschappen voor Paula haar verjaardag halen. 

Toen we thuis kwamen stond de eerste visite al voor de deur! Dit was rond 13:00 uur en rond 23:30 uur ging de laatste visite de deur weer uit! Het was een gezellige dag!

Vrijdagmorgen stonden we tegen negen uur pas op. We hadden nog heel wat te doen want we zouden naar Drenthe gaan. We moesten nog wel het een en ander in de caravan pakken maar omdat we pas rond 12:00 uur weg gaan hebben we tijd zat. 12:00 uur wordt uiteindelijk 13:00 uur. We hebben pech want we staan meteen in de file! Er is ergens een waterleiding gebarsten waardoor een weghelft is afgesloten. Het oponthoud duurt zeker 45 minuten maar ach; we hebben de tijd! 

Tegen een uur of half vier komen we aan in Erica op Mini-Camping “Op Fietse”.  Esther, de eigenaresse, komt meteen om ons te begroeten en geeft ons een rondleiding. Alles ziet er prachtig verzorgd uit! Het sanitair is nog mooier dan thuis en super schoon! We hebben heel wat campings gezien maar nog nooit zo’n nette als deze!

We zoeken een plekje in “het bosje”. Dit is een, door dennenbomen omsloten, stukje camping. Lekker rustig en eigenlijk geheel voor onszelf. Niemand die hier last van Lloyd heeft. Hij kan hier lekker aan een lange lijn lopen en ’s avonds kunnen we zonder problemen wat met hem ballen.

Zaterdag worden we al vroeg wakker. Het geluid van de vogels is toch iets anders dan langs rijdend verkeer! Het is al lekker weer en we kunnen lekker buiten ontbijten. 

Onze tourguides Martin en Wilma hebben ons gisteren avond op een aantal bezienswaardigheden in de omgeving gewezen. We zijn dan ook van plan om naar voormalig kamp Westerbork en Borger te gaan.

Na een kleine drie kwartier rijden komen we aan in Westerbork. Het voormalige kamp ligt zeker nog 15 kilometer verder en als we daar aankomen blijkt dat we eerst een wandeling van ca. 2,9 kilometer moeten maken. De wandeling leidt door een prachtig bos en langs een aantal gigantische antennes. Na een flinke wandeling staan we dan voor de poort van het voormalige kamp. We dachten dat het kamp nog intact zou zijn maar buiten een aantal ruine muren bestond het uit een gebied, afgezet met prikkeldraad, een wachttoren, een stuk spoor en een aantal heuvels/verhogingen waarop de barakken destijds hebben gestaan. Op de voormalige appelplaats stonden 102.000 stenen. Deze staan voor evenzoveel slachtoffers die de dood vonden omdat ze via kamp Westerbork terecht kwamen in o.a. kamp Auschwitz. Al met al een indrukwekkend bezoek!

 

Op de terugweg van Westerbork rijden we richting Borger. Hier staat Nederlands grootste hunebed. Leuk om een keer gezien te hebben. Voor echt geïnteresseerden; er is ook nog een museum waar je meer te weten kunt komen over het Trechterbeker volk. Zij bouwden de hunebedden.  Het bezoek was van korte duur. We wilden beide terug naar de camping; nog even lekker van de zon genieten. 

 

De terugweg duurde lang; er was een wegafzetting en de verkeersregelaar wist niet hoe we terug richting Emmen moesten! Handig.

Toch konden we weer vertrouwen op Tom Tom en de net aangeschafte wegenkaart zodat we snel weer in Erica waren. 

Omdat het vandaag onze trouwdag was besloten we in Klazinaveen een hapje te gaan eten. De mogelijkheden waren niet al te ruim dus onze “keuze” viel op het Grand cafe. We besloten voor de “haas sate met fenomenale satésaus” te gaan. Het smaakte prima maar om het predicaat fenomenaal aan de saus te hangen vonden wij toch wat ver gaan! Na het eten reden we naar de camping waar we nog gezellig een aantal spelletjes Skipbo hebben gespeeld. 

Zondagmorgen deden we het lekker rustig aan. Het is wat bewolkt maar de temperatuur is prima. Paula wil graag even naar 2e Exloermond. Hier is de jaarmarkt! Vol verwachting rijden we door het prachtige weidse landschap van Drenthe. Het is niet heel ver en je kunt bijna, als je heel stil zou zijn, het feestgedruis op kilometers afstand kunnen horen.

 

De jaarmarkt bestaat uit een dertigtal kraampjes maar de sfeer is er niet minder om! In de verte horen we geclaxonneer van vrachtwagens. De jaarmarkt wordt gecombineerd met een truckrun. Verschillende firma’s rijden met hun net gewassen trucks mee. Het publiek is enthousiast en dat geldt ook voor de chauffeurs die luidruchtig hun luchthoorn laten schallen! Een prachtig gezicht die gigantische wagens tussen dat publiek door. Naast de chauffeurs zitten jong en oud te genieten van een tochtje door de omgeving!

 

Als we teruglopen richting de auto komen we er snel achter dat de truckrun behoorlijk wat effect op de plaatselijke infrastructuur heeft. We kunnen met onze auto niets anders dan tussen de vrachtwagens kruipen om zo het plaatsje uit te rijden. Dit valt nog niet mee want we moeten zeker zo’n uur mee met deze stoet! Een poging om hieraan te ontkomen mondt uit in een mislukking. We rijden zo weer, maar nu in tegengestelde richting, vast op al die vrachtwagens. We besluiten om om te keren en weer aan te sluiten. Volgens een omstander kunnen dan verderop toch de optocht verlaten en onze weg richting Emmen hervatten.

 

Het advies was juist en we zitten weer op de weg richting Emmen. Lloyd blij want hij is inmiddels bijna doof van al die luchthoorns!

Op de camping besluiten we om vanavond maar een frietje te gaan halen. Deze smaakt prima maar de calorieen moeten er weer af dus we besluiten nog een potje te badmintonnen. De rackets van Sabine komen goed van pas.

Het is nog lekker lang warm dus we kunnen buiten ook nog een paar spelletjes Skipbo spelen. 

Maandagmorgen worden we om kwart voor negen wakker. Lekker hoor zo uitslapen! Vandaag zit het er weer op. Het was een heerlijk weekend; een leuk voorproefje voor de vakantie die voor de deur staat! We kletsen nog even met Esther maar dan is het toch echt tijd om te gaan. 

Mini Camping “Op Fietse”; zeker een aanrader! Wij gaan er zeker nog een keer naar toe en dan waarschijnlijk “Met Fietse”.