Update 12 juli 2010

Zo, na bijna 2 weken mag het wel weer eens; een verse nieuwe update van ons weblog!!! De afgelopen 2 weken zijn natuurlijk gekleurd door oranje. De avonden of middagen dat ons oranjeteam moest optreden hebben we gezellig gekeken bij onze vrienden Francis en Sabine.
Nu leek het wel of de laatste 2 weken enkel uit voetbal bestond maar dat was natuurlijk niet zo!
Vorige week zaterdag moest ik gewoon werken. Zondag hadden we afgesproken bij Jan en Roos, op de camping in Friesland. Heerlijk zo’n dagje in de zon en buitenlucht! Natuurlijk hebben we, net zoals half Nederland heerlijk gebarbequed!  Tegen 20:00 uur reden we weer naar huis en zat het weekend er helaas al weer op.
P1040333 P1040336
Maandag moest er gewoon weer gewerkt worden en dinsdag stond natuurlijk weer in het teken van ons oranje team. Nederland moest spelen en natuurlijk gingen we de wedstrijd bij Francis en Sabine kijken. Gelukkig won Nederland weer en daarbij was het een gezellige avond. De Noorse les moest helaas voor deze voetbalavond wijken maar Wilja, onze lerares begreep het wel.
Woensdagavond moest ik werken. Na het werk hadden we afgesproken met Martin en Wilma. Wij hebben een paar weken geleden een paar spulletjes bij Obelink voor hun meegenomen en nu gaan ze op vakantie en willen natuurlijk die spullen graag meenemen. Ik ben tegen kwart over acht thuis en rond half negen komen Wilma en Martin aan. Samen kijken we de wedstrijd Spanje –  Duitsland. Martin en Wilma, die graag naar Spanje gaan, zijn natuurlijk voor Spanje! Ik hoop eigenlijk dat Duitsland wint zodat we, in de finale, eindelijk eens kunnen afrekenen met dat spookbeeld dat Duitsland –  Nederland heet! Helaas verliest Duitsland, tot veel plezier van Martin en Wilma!
Donderdag heeft Paula een afspraak bij Irma. Lekker een avondje op de bank dus. Paula moet al de hele week vroeg haar bed uit en is dan ook niet al te laat weer thuis.
Vrijdag is Jan, Paula’s vader jarig. Hij heeft ons uitgenodigd om te gaan eten bij een gezellig restaurantje hier in Huissen. Als ik rond half zes thuis kom zijn mijn schoonouders al aanwezig. Ik kleed me snel even om waarna we samen eerst nog een kopje koffie drinken.
Het etentje is, buiten een haar in het eten van mijn schoonmoeder, erg geslaagd. Het is wel erg warm maar gelukkig heeft het restaurant een airco.
Zaterdagmorgen zijn we rond 7 uur al wakker. We moeten nog even naar de stad en willen ook even over de markt. Het is lekker rustig in de stad waardoor we zo klaar zijn. Op de markt is het wel wat drukker maar ook hier hebben we snel alle fruit en groenten verzameld. Thuis aangekomen hebben we nog wat boodschapjes vergeten. Eerst lunchen we wat waarna we nogmaals op pad gaan om de laatste spulletjes te kopen.
Rond half vijf krijgen we visite van Michel, Sonja en Pim. Het was heel gezellig maar wel een beetje warm. In de woonkamer was het rond de 32 graden en buiten was het al niet beter! Pim is een leuk kereltje geworden!
Zondagmorgen schieten we eerst snel wat kleren aan en maken een lekkere fietstocht van ca. 5 kwartier! Ondanks dat het pas kwart over 9 is, is het behoorlijk warm. We besluiten onderweg even een kleine pauze in te lassen en wat te drinken. Thuis aangekomen drinken we lekker een kopje koffie en een smoothie waarna we een douche nemen. Als we ons hebben aangekleed besluiten we lang mijn ouders te rijden. Ze zijn thuis en zitten in een verduisterde kamer om het maar zo koel mogelijk te houden. We drinken een kopje koffie en gaan weer richting huis. De rest van de middag doen we het lekker rustig aan, tenslotte is het finale avond en moeten we nog het oranje team aanmoedigen!
Zoals jullie allemaal al weten hebben alle aanmoedigingen niet het beoogde resultaat gehad en heeft Nederland helaas Spanje als zijn meerdere moeten erkennen! Toch vonden wij het een prachtige wedstrijd. Het bleef spannend en het oranje team heeft het niet cadeau gegeven. Zelfs voor mij, een niet fanatiek voetbalfan, was het een leuke voetbalperiode!