Update 12 december 2010

Het is er weer een beetje bij ingeschoten! Het weblog is al weer twee weken geen prioriteit geweest.  Misschien toch maar een ander tijdstip uitzoeken Undecided
Nederland is al twee weken in de ban van het winterse weer geweest. Regelmatige sneeuwbuiten en temperaturen van -5, -7 graden. Het lijkt hier wel Noorwegen Wink met het grote verschil dat hier het hele verkeer ook gelijk stil staat. Zo ook donderdag, bijna twee weken geleden. Ik moest wederom op kantoor Dukenburg werken en ging aan het eind van de dag naar huis. Het weer zou iets minder erg zijn dan de maandag ervoor. Toch kwam ik er al snel achter dat het verkeer richting Nijmegen centrum helemaal vast stond. Toen ik Paula belde bleek dat ook de A50 vaststond met 7 kilometer file! Toch besloot ik, na 20 minuten stil te hebben gestaan, maar in die 7 km te gaan staan en dit viel me reuze mee want toen ik bij Ewijk aankwam was er geen file te bekennen en had ik uiteindelijk maar 45 minuten langer over mijn ritje naar huis gedaan.
Vrijdagavond hadden we een afspraak bij Cor en Irma. We zouden daar gaan eten. Irma had een fantastisch lekkere hartige taart gemaakt! Deze werd dan ook dankbaar door iedereen gegeten met een heerlijke salade erbij. (voor het recept: klik hier!) Na het eten hebben Cor en ik nog even achter de pc gezeten maar om half negen moesten we toch echt even naar The Voice of Holland kijken. In de pauze hebben we gezellig met z’n viertjes Wii Party gespeeld; kortom het was een hele gezellige avond. We gingen rond kwart voor twaal naar huis en gelukkig was er niet al te veel sneeuw meer bijgekomen.
Zaterdagmorgen zijn we redelijk bijtijds opgestaan. We hadden niet echt plannen maar opeens kregen we het idee om naar Duitsland te rijden om daar boodschappen te doen. De wegen waren goed begaanbaar en vanuit Huissen ben je in een half uurtje in Kleef. Het was behoorlijk druk in de winkel maar we vonden het gezellig dus het maakte niet veel uit. Altijd leuk om in een ander land boodschappen te doen; de producten zijn toch anders en je doet dus veel bewuster je inkopen.
Rond 13:00 uur waren we weer thuis en net toen we een boterham hadden gesmeerd kwamen de ouders van Paula even een bakje koffie drinken. Rond kwart over twee werden we gebeld door mijn vader. Mijn ouders waren “gestrand”  in Arnhem en vroegen of ik ze wilde halen en naar huis wilde brengen. Ze beseften zich niet dat het op de weg steeds slechter werd omdat het behoorlijk sneeuwde. Daarbij kwam ook nog dat het de laatste dag voor de sinterklaas inkopen was. Het was dus behoorlijk druk en ik deed er meer dan een uur over om in Arnhem te komen. Normaal gesproken zou ik hier slechts 15 – 20 minuten over doen! Maar goed, ze stapten in en ik kreeg te horen dat de hele planning van mijn ouders de hele dag al behoorlijk in het honderd was gelopen.
Ook kregen we zaterdag onze eerste kerstkaart. Een hele leuke kaart van Martin en Emy uit Noorwegen (mochten jullie dit lezen: bedankt!) Dit deed ons beseffen dat het al weer bijna kerst is en dat we ook de kaarten eens moeten gaan schrijven.
Zondagmorgen kunnen we lekker blijven liggen, we maken er een luie dag van. In de middag besluiten we de kerstboom te gaan zetten. Die oude bebaarde man is het land nog niet uit en de kerstboom heeft zijn plaast al ingenomen. Tongue out ’s Middags willen we toch nog even een frisse neus halen en lopen even Huissen in. Het is zo rond 16:00 uur en dat komt goed uit. De AH is open en we moeten nog een paar kleine boodschapjes hebben.
Vorige week maandag begint de werkweek weer vroeg. Wekkertje op 5 uur 30 en gewoon weer naar het werk. Paula gaat na haar werk gelijk door naar Sonja in Pannerden. Lekker even een bakje koffie drinken. Ze is ook uitgenodigd voor het avondeten maar i.v.m. de weersverwachingen wordt deze uitnodiging naar een ander tijdstip verschroven. Dinsdagavond hebben we Noorse les. Als voorbereiding moetsten we een tekst vertalen. Dit is ons aardig gelukt. De tekst ging, hoe toepasselijk, over Sinterklaas en Santa Claus.
Donderdagavond moest ik werken. Paula gaat weer, sinds een wat langere tijd, naar de accupunctuur en aansluitend naar haar ouders. Hier blijft ze gezellig een hapje eten. Het is niet druk op de bank en het lijkt erop dat iedereen de stad in is voor kerstinkopen maar niet om zijn/haar bankzaken te regelen.
De laastste werkdag van de week was voor mij rond 17:10 uur afgelopen! Heerlijk, een lang weekend! Meteen na thuiskomst zijn we de boodschappen gaan doen. Zo kunnen we zaterdag lekker rustig naar de stad. Het is behoorlijk druk in de stad maar we moeten nog wat kerstinkopen doen. Daarbij komt dat Paula wat nieuwe kleren wil gaan kopen. Het kleren kopen wil niet zo lukken maar ach… we hebben nog t/m maandag. Ook willen we nog even naar de Mediamarkt. Ik krijg een mediaplayer van Paula voor mijn verjaardag. Er is keus genoeg maar ik kan geen beslissing nemen. Ook komen we nog een Philips wake-up light tegen. Deze wilde Paula al geruime tijd hebben maar toch kopen we hem nog niet.
Rond een uurtje of 14:00 uur zijn we weer thuis. We kunnen nog lekker een broodje eten maar moeten toch al op gaan schieten. We hebben namelijk een afspraak bij Francis en Sabine. We gaan daar een hapje eten en daarna naar Huissen by kaarslicht. Dit wordt ieder jaar georganiseerd. De stadsverlichting is dan uit  en overal staan kaarsen opgesteld. Heel gezellig. Dit gaat gecombineerd met allerlei kraampjes, orkestjes en koortjes. Na het eten gaan we, te voet, Huissen in. Het is behoorlijk druk maar wel heel gezellig. Lekker donker en overal vuurkorven. De kinderen zijn al snel moe en daarom besluiten we na een rondje te hebben gelopen, weer naar huis te gaan. Francis en Sabine brengen, nadat ze nog iets hebben gedronken, de kids naar bed en wij kijken daarna ” ik hou van Holland”. Het is een gezellige avond. Francis en ik hebben de nodige discussies totdat Paula en Sabine helemaal onderuitgezakt op de bank zitten. Beide zijn behoorlijk moe en we besluiten dan ook naar huis te gaan. Het is dan inmiddels ook al 00:15 uur.
Vandaag zijn we rond half acht wakker. We hoeven er niet uit en blijven dan ook nog lekker even liggen. Geen stampende voetjen bij de buren dus heerlijk! Na een croissantje en een lekker sneetje kerststol besluiten we de auto schoon te gaan maken. Dit deden we even samen waardoor we zo klaar waren. Hierna kleedden we ons aan en gingen we weer naar Arnhem. Nogmaals even kijken of we wat kleren kunnen scoren. Dit lukt! Paula koopt bij Didi een leuke nieuwe outfit. Ik heb er al snel genoeg van dus voor mij vandaag geen kleding. Op de terugweg gaan we toch nog maar even bij de Mediamarkt langs. Hier scoren we alsnog de Philips wake-up light. We zijn benieuwd of dit gaat werken! Morgen zullen we het zien.