Update 1 augustus 2010

Zo, Paula de deur uit naar haar werk: het wordt tijd dat ik het weblog eens bij werk!
Vorige week hadden we beide het weekend lekker vrij (hoe anders is het weer dit weekend ­čÖé ).
Vrijdag was ik al vrij i.v.m. de intocht van de vierdaagse. Zalig want ik ben ook de maandag en dinsdag nog lekker vrij en dat lijkt wel een beetje op een mini vakantie!
Vrijdagmorgen heb ik een afspraak bij Mia voor een acupuntuur behandeling. Eigenlijk gaat het allemaal redelijk goed en zijn mijn hoofdpijnen aardig onder controle.┬á Het weer is vrijdag heerlijk dus ik besluit,┬á nadat ik weer thuis ben, eerst lekker een kopje koffie te nemen en dan een stuk te gaan fietsen. Wat beweging kan geen kwaad! Sinds een paar weken heb ik mijn mountainbike weer onder de stof uitgehaald, de bandjes opgepomt en in “oude glorie” hersteld. Ik twijfel of ik naar Nijmegen zal fietsen om de intocht van de vierdaagse te gaan bekijken. Bij nader inzien lijkt me dit toch nog iets te hoog gegrepen. In plaats hiervan, besluit ik een rondje Lingewaard te maken. Normaal leg ik die route regelmatig met de auto af maar met de fiets is toch een heel ander verhaal. Ik heb aardig de vaart erin en besluit┬á het Lingerfietspad te nemen. Dit is een fietspad dat langs akkerland leidt. Een nadeel van dit fietspad is dat je het eigenlijk ook helemaal moet uitfietsen en niet veel mogelijkheden hebt om ergens af te slaan in een andere richting.
Thuis aangekomen voelt het heerlijk om dit stuk gefietst te hebben: ga ik zeker vaker doen! Rond half vier is Paula thuis en na een kop koffie besluiten we om alvast de boodschappen te gaan halen voor het weekend.
Zaterdagmorgen hadden we dus lekker de tijd om even over de markt in Arnhem te lopen. Paula moest ook nog even langs de opticien om haar bril aan te laten passen en dit konden we dus goed combineren. Het was rustig in de stad en duidelijk is dat al een groot deel van Nederland op vakantie is. Ook op de markt is maar de helft van de kramen aanwezig en we hebben dan ook zo de boodschapjes bij elkaar. We moeten ook nog even op pad voor barbeque vlees en stokbrood. ’s Avonds hebben we namelijk een bbq met mijn zus en ouders.
P1040337
Rond drie uur ga ik mijn ouders ophalen voor de bbq. Ze staan al klaar beneden in de hal en we kunnen dan ook meteen door naar ons huis. Monique komt vanuit Utrecht en is er rond half vijf. Na wat koffie gaan we naar beneden, waar onze tuin is en we besluiten om in de tuinkamer te gaan zitten. De temperatuur is zaterdag namelijk net iets minder dan de rest van de week.  De bbq staat op de verkeerde plaats en de rook komt dan ook onze kant op. Dus ik vraag Paula of ze me even wil helpen de bbq te verzetten. Hierbij brand ze haar arm behoorlijk als de bbq iets kantelt! Gevolg een behoorlijke brandplek. Toch laat ze zich niet uit het veld slaan en de bbq gaat door alsof er niets gebeurd is. Rond half elf is het feestje weer afgelopen en breng ik mijn ouders naar huis. Monique blijft nog gezellig en gaat pas zondag naar huis.
Zondagmorgen begint lekker langzaam. Iedereen is in de “zondagmodus”. Rustig wat ontbijten, kopje koffie en een spelletje op de nieuwe Nintendo Ds. Monique wilde ook al enige tijd een Nintendo Ds en ze heeft geluk dat bij de Makro de Nintendo de winstpakker is! We bieden aan om deze voor haar te halen.
Maandag moet Paula gewoon werken en ben ik nog vrij. Paula moet na haar werk ook nog naar de tandarts en ’s avonds heeft ze paardrijles. Ze vraagt of ik mee ga maar ik had het plan al om haar daar te verrassen en zeg dus in eerste instantie dat ik niet mee ga. Rond half zeven ga ik met mijn camera naar de manege. Paula wilde namelijk altijd al dat ik een keer haar les filmde zodat ze het zelf een keer kan terugkijken om hier van te leren. Paula is dan ook verrast dat ik opeens daar verschijn. De les doet Paula lekker buiten want het is nog best lekker weer. Achteraf heeft ze hier mooi geluk mee want aan het einde van de les slaat het weer om en begint het te regenen.
Dinsdagmorgen is Paula vrij en hebben we gepland om naar de Makro te gaan voor de Nintendo voor mijn zus. Als we boven op de elektro afdeling aankomen wil ik eerst gaan kijken bij de negatiefscanners. Paula vindt dit geen goed idee en wil eerst de Nintendo scoren. Nog net niet rennend gaat ze op het rek af waar de Nintendo ligt. Gelukkig zijn er nog genoeg en was het “gehaast” niet nodig geweest. Nog even een starters pakketje erbij en de nodige andere spullen en dan richting kassa. Het afrekenen valt altijd tegen bij de Makro omdat je altijd meer in je wagentje hebt gestopt dan strikt noodzakelijk.
De rest van de week zijn we beide aan de beurt en moeten we gewoon werken. Vrijdagavond gaan we nog even op visite bij mijn schoonouders. Ze zijn net terug van een weekje Duitsland. We kunnen lekker buiten zitten en voor we het weten is het al weer laat. Ik moet zaterdag gewoon werken dus tijd om richting bed te gaan.
Het is zaterdag rustig op het werk. De agenda’s zitten nauwelijks vol en ook de bankhal is rustig. De dag kruipt dan ook voorbij. Na mijn werk hebben we afgesproken bij Monique. We gaan haar Nintendo even in Utrecht langsbrengen. Ze is erg blij dat ze hem heeft en moet zich inhouden om niet meteen een spelletje te gaan doen! Gelukkig lukt dit! Monique heeft weer een van haar heerlijke maaltjes bereid en we genieten er dan ook van! Tegen tien uur moeten we echt weer gaan. Paula moet om half zes haar bedje weer uit en ondanks dat ik kan blijven liggen zal ook ik wel weer vroeg op zijn. Op weg naar huis is het weer opvallend rustig op de weg: heerlijk als Nederland op vakantie is! Gezellig knus zo “onder elkaar”! Dat de vakanties nog maar lang mogen duren!.