19 december 2007 tot 1 januari 2008

Update 1 januari 2008:

2007 is voorbij, een heel nieuw jaar staat voor ons!
2007 was voor ons een bewogen jaar. Beslissingen zijn genomen en we hebben ons  een doel gesteld. In 2008 hopen we, via het pad dat we zijn ingeslagen, ons doel dichter te naderen. 2008 wordt een spannend jaar en we hopen dit jaar in alle facetten te mogen beleven met onze dierbare familie, vrienden en kennissen. We wensen iedereen een fantastisch 2008, veel gezondheid, voorspoed en vriendschap. Liefs Paula en John.

Update 30 december 2007:

Het nieuwe jaar staat al weer voor de deur! We hebben lekker beide vrij.

Afgelopen donderdag moest ik gewoon werken. Het was heerlijk rustig op de weg en ik stond een dagje op ons kantoor in Lent. Het was redelijk druk en de dag vloog daarom ook redelijk snel voorbij.

Paula had ’s avonds een etentje. Tijdens dit etentje werd de toekomst van Lennox besproken. Lennox, het paard waar ze veel op rijdt staat nu in Rhenen. Omdat de ligging niet ideaal is denkt de eigenaresse erover om Lennox terug naar Arnhem te brengen. Alle voors en tegens werden tijdens het etentje in de Kantine te Oosterbeek besproken. Een toepasselijke lokatie omdat de kantine een restaurant is dat grenst aan een manege. De uitkomst van het geheel is dat Lennox per april 2008 weer in Arnhem wordt gestald. Voor Paula is dit een stuk gemakkelijker omdat ze dan, vanuit haar werk, redelijk snel bij Lennox kan zijn om hem te rijden. Ik heb me die avond te goed gedaan aan de “leftovers” van de kerst.

Vrijdag waren we al vroeg op. Ik had natuurlijk weer een rijles afgesproken op het mooie tijdstip 8 uur!
Tijdens de les hebben we vooral de speciale verrichtingen doorgenomen. Het keren op de weg en het fileparkeren ging redelijk goed. De vorige les had ik al verscheidene keren de vrachtwagen moeten “aandocken” en voor een laaddeur moeten zetten. Dit ging toen heel goed. Lijkt me overigens wel moeilijk met een aanhangwagen!

’s Middags, zijn we eerst met LLoyd naar de dierenarts geweest. Hij loopt al een paar dagen behoorlijk slecht en na een korte verbetering ging het alleen maar slechter. De wachtkamer zat behoorlijk vol maar gelukkig hadden we maar 4 mensen voor ons.  Na een behoorlijk onderzoek kwam de dierenarts tot de conclusie dat Lloyd waarschijnlijk een band om zijn teengewricht heeft verrekt. Met wat pijnstillers en 5 dagen zoveel mogelijk rust zou het over moeten zijn. Nu is het moeilijk om Lloyd rustig te houden maar we zullen zien.

Zo rond 15:00 uur zijn we gezellig naar de verjaardag van Danny geweest: Gefeliciteerd!! Het was reuze gezellig en we werden nog uitgenodigd om een hapje mee te eten. Aangezien we de voorbereidingen voor het eten al getroffen hadden hebben we bedankt.

Zaterdag begon mijn dag al met een behoorlijke hoofdpijn. Dus na het ontbijt eerst maar eens wat ingenomen. Helaas mocht dit niet baten en bestond de dag voor mij vooral uit een vervelende koppijn/migraine. Na het ontbijt heeft Paula Lloyd uit gelaten die nog steeds slecht loopt. Het is niet zo dat hij zichzelf ontziet of zo maar hij heeft overduidelijk een raar loopje en je ziet dat hij zijn linker poot probeert niet te gebruiken.

In de middag zijn we naar Arnhem gegaan. We moesten mijn nieuwe pak ophalen. Gelukkig was het niet zo druk in de stad waardoor we vrij snel een parkeerplaats hadden gevonden. Eerst even richting Perry sport omdat ik nog nieuwe bergschoenen nodig had en er uitverkoop was. Natuurlijk niet voor de schoenen die ik graag wil hebben dus de koop hebben we maar even uitgesteld. Mijn pak was klaar en we twijfelden nog even of we langs de T-Mobile shop moesten om mijn telefoon op te halen. We besloten dit niet te doen omdat het pas zo’n 5 werkdagen geleden was dat we het toestel inleverden. (thuis bleek later dat ze ons antwoordapparaat hadden ingesproken om te melden dat mijn telefoon klaar lag!! BALEN: moeten we maandag weer terug).

Nadat we terug waren uit de stad hebben we nog lekker een broodje gegeten en heeft Paula Sabine gebeld. Ze hadden een afspraak om samen naar de Makro te gaan. Een halfuurtje later was Sabine en Charlotte aanwezig en gingen de drie dames richting Duiven.

Ik ben lekker even onder de wol gekropen met de hoop zo van mijn migraine af te komen. Dit lukte helaas niet.

Toen Paula, Sabine en Charlotte terugkwamen was het inmiddels zo’n 3 uur later! De buit was binnen dus de dames tevreden. ’s Avonds hebben we lekkere kaasfondue gegeten. Heel ontspannen, zittend op ons bankje met de fondue voor ons op het tafeltje van de laptop!! Wel heerlijk genoten.

Vandaag is de hoofdpijn voor een groot gedeelte weg; gelukkig maar want ik moet me gaan concentreren op mijn examen Administratie en vandaag ga ik daar eindelijk eens aan beginnen. Paula gaat op bezoek bij een collega dus ik heb de tijd aan mezelf.

Update 26 december 2007:

Ik hoop dat iedereen een fijne kerst heeft gehad!
Ondanks dat Paula heeft moeten werken met de feestdagen hebben we toch een gezellige kerst gevierd.

Gisteren zijn we gezellig bij de ouders van Paula geweest. Paula kwam direct uit haar werk, zo rond een uur of drie. Na een kop koffie en een borrel hebben we heerlijk genoten van het kerstdiner.  Natuurlijk konden we de dag niet afsluiten zonder eerst een spelletje Skibo te spelen. Mijn schoonvader, die net had verteld dat hij de laatste maand niet meer had gewonnen, won deze avond spel na spel!.

Vandaag had Paula de ochtend vrij. Mijn ouders en mijn zus kwamen zo rond 12 uur en na de koffie hebben we eerst lekker gelunchd. Na de lunch werden de nodige cadeaus uitgewisseld. Hierna moest Paula helaas naar haar werk. Toch was het een gezellige dag!

Update 23 december 2007:

Sabine is jarig: van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren gewenst!
xxx Paula en John

De kerstdagen staan voor de deur en we zijn bezig de laatste boodschappen in huis te halen. Paula moest voor haar werk nog zo’n dertig bingo cadeautjes kopen dus wij naar de stad. Het was er natuurlijk behoorlijk druk. Het duurde dan ook even voor we een parkeerplaats hadden gevonden.

Eerst even langs de Houtbrox voor een nieuw pak voor mijn werk. Piet, de verkoper bij de Houtbrox was aanwezig, en dat is hij alleen op de zaterdag, dus het juiste moment om een pak aan te meten. Al snel had ik een keus gemaakt en volgende week zaterdag kan ik hem ophalen.

In de stad kwamen we ook nog mijn ouders en vrienden, Danny en Tanja, tegen. Het sfeertje in de stad was niet echt relaxed. Mensen liepen wat te mopperen. Dit zal wel komen door de drukte en de kou.

Nadat we de cadeautjes hadden gevonden en 15 minuten in de rij bij de kassa hadden gestaan konden we weer terug richting auto. Onderweg  kwamen ons nog twee jonge vrouwen tegenmoet die druk aan het praten waren. Op de achtergrond kwam er een vrouw aanrennen die richting die twee vrouwen ging. Het leek erop alsof ze de vrouwen kende maar al snel bleek ze hele andere bedoelingen te hebben. Ze greep een van de vrouwen naar haar hoofd en begon die wild heen en weer te schudden. Daarbij probeerde ze de vrouw ook een aantal keren met haar knie te bewerken. Het slachtoffer begon te gillen en na zo’n 20 seconden hield het op. De aanvallende vrouw liep verder alsof er niets aan de hand was. Haar partner riep nog iets richting het slachtoffer en alle omstanders stonden totaal verbouwereert te kijken en begrepen niets van wat ze net hadden gezien.

Gelukkig was de vrouw, buiten de schik, niet gewond.  Even voor dit voorval had Paula ook nog bijna ruzie: ze reageerde op een man die, terwijl er behoorlijk druk autoverkeer was, toch wilde oversteken en bijna werd aangereden met een opmerking “het licht staat toch op rood?”. De parnter van de man vroeg gelijk op een agressieve toon wat het haar eigenlijk aanging!  De man deed alles af met de opmerking dat zijn partner zo reageerde omdat zij boos op hem was. Ja; je mag hier niets meer zeggen want voor je het weet zit je in de problemen!  

Ik ben al niet iemand die graag de stad in gaat en deze ervaringen bekrachtigen dat helemaal!!

Gisterenavond is Paula nog gezellig met Sabine en Sonja naar het Giga Piratenfestijn in het Geldredome geweest. Paula kwam enthousiast thuis dus het moet wel leuk zijn geweest.

Update 19 december 2007:

Zoals iedereen heeft kunnen zien in de “countdownbalk” ben ik vandaag jarig. Daarom had ik vandaag lekker een dagje vrij. Paula heeft deze week ook vrij dus we zijn gezellig naar de stad geweest.  Het was behoorlijk koud dus we hebben het daar ook niet heel lang vol gehouden. Beetje rond gekeken naar nieuwe kleding. De buit: 3 nieuwe truien voor Paula, een spijkerbroek en een paar schoenen voor mij.

Iedereen die me vandaag gemaild, gebeld en gesmst heeft: BEDANKT!!

Update 16 december 2007:

Leuk weekend gehad!! Het is zondag en we zijn lekker aan het bijkomen van een gezellig weekend.

Gisteren waren we er al vroeg uit. We habben een “drukke” agenda!  Omdat ik ’s avonds mijn verjaardag vierde moesten er natuurlijk eerst de nodige boodschappen worden gehaald. De drukte in de winkels viel nog al mee dus we waren zo klaar. Na de boodschappen heb ik meteen even mijn theorieboek Techniek bij de rijschool teruggebracht; dat maakt het weer iets overzichtelijker. Daarna langs de Hema want dit jaar hebben we besloten over te gaan op een kunst kerstboom. We hadden thuis al een keus gemaakt welke boom het moest worden maar zoals gewoonlijk besluiten we ter plekke voor een andere, natuurlijk duurdere boom. Nu snel naar huis want daar valt ook nog het een en ander te doen.

Snel stoffen en zuigen en precies op de afgesproken tijd komen Jan en Roos aan. Gelijk is het een gezellige boel met ons vieren en de vier honden! Na de koffie en gebak gaan we eerst met de honden naar de uiterwaarde. Snel de honden thuis afgezet en door naar de stad.

Het is, zoals verwacht, behoorlijk druk in Arnhem. Iedereen is bezig met de kerstinkopen en er zijn verschillende gezellige attracties in de stad. Zo zijn er op verschillende plekken ijssculpturen in de maak en worden door de hele stad mime optredens verzorgd.

We gaan winkel in, winkel uit en als de dames een beetje uitgekeken zijn gaan we lekker aan de warme chocolademelk. We besluiten op tijd weer naar huis te gaan want we willen een beetje bijtijds eten omdat zo rond 8 uur al de nodige visite komt.

De geplande kip in boursinsaus met bladspinazie wordt verruild voor een overheerlijk frietje.
Na het eten kleden we ons nog even om en precies op tijd voor de eerste visite zijn we klaar.

Het wordt een gezellige avond!

Vandaag slapen we uit en zoals altijd worden we toch al om half 8 wakker! Na het nodige gedraai en de nodige korte slaapjes besluiten we rond half 10 het bed uit te gaan. We hebben besloten om er vandaag een lekkere rustige dag van te maken.

Paula laat Lloyd uit en ik begin alvast met het optuigen van de kerstboom. Omdat onze kelder weer eens onder water stond zijn de kerstspullen niet meer allemaal te gebruiken. We komen dus het nodige tekort en besluiten langs de Intratuin te gaan om wat extra slingers en lampjes te kopen. Uiteindelijk komen we met slingers, lampjes, kerstballen en vooral niet geplande aankopen thuis. Ons excuus: “voorlopig hoeven we dan niets meer te kopen!”

De kerstboom staat er prachtig bij!