18 april tot 18 mei 2008

Update 18 mei 2008:

De werkweek bestond deze week maar uit 2 werkdagen.
Dat waren er wat mij betreft nog 2 te veel maar ach; er moet toch brood op de plank! ;-))

Vrijdag had ik om 10 uur een rijles afgesproken. Opzich ging het rijden redelijk goed. Het was slecht weer dus alle “buiten activiteiten” zoals afkoppelen en aankoppelen hebben we deze les maar achterwegen gelaten. Wel hebben we een examenroute gereden in de omgeving van Arnhem. We kwamen door Westervoort en dit levert altijd de nodige spanning op. De route leidt langs een winkelcentrum en door nauwe straatjes. Op deze momenten merk je pas dat de combinatie toch 18 meter lang is en zich heel anders gedraagt dan een personenauto. Even “snel” zit er toch echt niet in.
Kijk ook eens hier.

’s Middags ben ik nog lekker met Lloyd wezen wandelen en op het moment dat ik dacht even te gaan liggen besloot iedereen me even te bellen!! Inmiddels was het zo 15:00 uur en  toen ik nogmaals een poging waagde om te gaan liggen ging de voordeurbel. Mijn ouders!

Ze kwamen zo maar even langs.  Ze ware namelijk even naar de markt in Huissen geweest en komen dan langs onze woning.

Zaterdag sliep ik bijna door de wekker. Als extra alarmering had ik ook mijn telefoon ingesteld om 6 uur 30.  Ik was daarbij alleen vergeten de zaterdag als alarmdatum te programmeren. Waarom zo vroeg op?
Ik kon het natuurlijk weer niet nalaten om al om 8 uur een rijles af te spreken!

Toen ik na wat haasten met Lloyd terug kwam van zijn wandeling ging net de telefoon: Richard mijn instructeur belde: zijn vriendin had zijn autosleutel meegenomen en hij kon nu niet het huis uit. Ik vroeg hem mij te bellen op het moment dat hij zou vertrekken. Nog geen 10 minuten later kreeg ik weer een telefoontje van Richard: zijn vriendin had inmiddels de sleutels langs gebracht en hij kwam eraan.

Om 8 uur 15, 15 minuten te laat, kon de les beginnen. Even aankoppelen en weg waren we. Meteen reden we hier in Huissen het veilingterrein op. Hier mocht ik de combinatie aandocken. Achterwaarts proberen tot aan een laaddock te rijden. Dit ging me niet eens slecht af. De tweede keer ging eigenlijk heel goed.  Hierna gingen we een stukje verderop een bochtje achteruit met aansluitend een stukje achteruit rijden. Ook dit ging eigenlijk meteen goed. De zogenaamde wipkar reageert goed en rustig op de stuurbewegingen.  De rest van de les verliep eigenlijk ook heel goed.

Na de rijles moest ik nog snel even de weekboodschappen halen. Het was overal natuurlijk behoorlijk druk en het leek of iedereen  de boodschappen bij de AH XXL gratis kregen! Thuis zat Lloyd natuurlijk al weer ongeduldig te wachten en na het opruimen van de boodschappen vond hij het toch echt weer tijd worden om er uit te gaan. Ik besloot dit te doen op de weg naar Paula. Om ongeveer half twee waren we weer thuis. Jammer genoeg moest Paula om vier uur al weer terug.

Vandaag kon ik eindelijk een keer uitslapen. Natuurlijk werd ik al om kwart voor zeven wakker! Gelukkig kon ik na een halfuurtje weer de slaap hervatten en uiteindelijk ben ik om half tien opgestaan.  De hele dag hebben we niets noemenswaardigs gedaan. Morgen ben ik lekker nog een dagje vrij en je snapt het al dat wordt weer een rijlesje!

Update 12 mei 2008:

Het was een vermoeiende week! Beide waren we behoorlijk moe en verheugden ons dan ook op het weekend. We hadden niet veel gepland en dat komt in deze periode dan ook goed uit.

Natuurlijk is het naast pinksteren, ook het weekend van Moederdag.
We hadden afgeproken om zondagmiddag naar mijn moeder te gaan en de maandagochtend naar de moeder van Paula.

Zondag begon al vroeg; om ongeveer 6 uur waren we beide wakker. Na een uurtje besloten we toch maar het bed uit te gaan. Na het ontbijt is Paula Lloyd gaan uitlaten en kwamen we tot de conclusie dat de nachtrust nou niet echt voldoende was geweest. We besloten even een kopje thee te drinken en daarna even te gaan liggen op de bank. Wel zonde op zo’n mooie dag maar de laatste tijd schijnen we het nogal nodig te hebben. Om ca. 13:00 uur komen Miranda en Michiel even langs om het filmpje waar Miranda mee bezig is te bewerken op de pc. Dit gaat niet helemaal zoals gepland en vergt toch iets meer werk. Uiteindelijk lukt het allemaal.

Tegen vier uur vertrekken we dan naar mijn moeder. Monique is er dan ook al en het is best gezellig.
Mijn moeder heeft haar best gedaan op een hartige taart met zalm en cougettes. Deze smaakt dan ook prima. Paula is al vroeg moe en we besluiten om 20:45 uur naar huis te gaan. Vlak voordat we thuis zijn lijkt het ons een goed idee om Lloyd nog even uit te laten. Hij heeft zo’n beetje de hele dag op een plek gelegen en is dan ook erg uitgelaten als hij nog even kan rennen op een veld vlak bij ons huis.

Ook maandagmorgen zijn we redelijk bijtijds weer wakker. Om 7 uur 30 gaan we dan ook maar het bed uit. Ook vandaag genieten we eerst van een lekker ontbijtje en na het douchen gaan we met Lloyd op pad om daarna meteen door te gaan naar de ouders van Paula. We zijn daar zo rond 11 uur en we kunnen lekker op het terras zitten. Heerlijk beschut van de zon in een aangename temperatuur.
Het is gezellig maar om 13:00 uur gaan we weer richting huis. Lloyd moet nog een keer uit en we moeten ook nog een hapje eten.

De rest van de dag besluiten we het rustig aan te doen. Morgen wordt het weer druk dus nu nemen we het er nog even van.

Update 5 mei 2008:

Vandaag staat natuurlijk in het teken van de bevrijding. Ondanks dat het geen nationale feestdag is zijn we toch beide thuis.

Al vroeg gaat de wekker: ik heb namelijk om 8:00 uur een rijles afgesproken.
Om iets voor achten ben ik aanwezig en Richard laat ook niet lang op zich wachten. De aanhangwagen moet nog aangekoppeld worden. Dit gaat eigenlijk vrij snel. Vandaag beginnen we redelijk rustig. Omdat de meeste mensen vakantie hebben is het erg rustig op de weg.

Als we aankomen bij de Rijnhal in Arnhem staan er ook behoorlijk wat mensen te wachten op de verschillende bussen die al deze mensen naar hun bestemming moeten gaan brengen. Ik krijg de opdracht om midden op de parkeerplaats een stuk achteruit te rijden. Dan moet ik de aanhangwagen afkoppelen een rondje rijden en daarna naast de aanhangwagen parkeren.

Dit allemaal onder toezicht van het “vakantiepubliek”. Ik moet hierna zelf de aanhangwagen aankoppelen en krijg hierbij geen hulp van Richard meer. Zo gaat het straks ook tijdens het examen dus wen er maar vast aan.

Zonder problemen krijg ik de bakwagen goed voor de aanhanger. Rustig rijd ik achteruit en voel dat ik in een keer goed aankoppel. Wel maak ik de fout om meteen te remmen. Hierdoor ontstaat er spanning tussen de bak- en aanhangwagen. Bij controlen blijkt dat de pin niet in het oog is gegaan van de aanhangwagen. Remmen ontluchten en kijken of het dan lukt: niet! Richard geeft aan dat ik de handrem van de vrachtwagen even moet lossen. Dit werkt prima. De spanning verdwijnt en de aanhangwagen komt mooi in de vangmuil. Nog even alles controleren. Slangen aanbrengen, keggen verwijderen en daar gaan we dan weer.

De rest van de route bestaat uit behoorlijk krappe straatjes en situaties waar er geen weg meer terug is door het ruimte gebrek. Wel een goede leerschool om te leren inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt.

Om 10:15 uur ben ik weer thuis. Mijn ouders zijn er dan al en Paula loopt te wandelen met Lloyd.
Eerst maar even een kopje koffie. Om 13:45 uur vertrekken mijn ouders en samen met Paula ga ik naar de bibliotheek. Paula wil graag een aantal boeken halen voor de aankomende weken. Terwijl zij deze uitzoekt ga ik een blokje om met Lloyd. Het is vandaag een warme dag en Lloyd in de auto laten is daarom geen optie.

Na de trip naar de bibliotheek doen we het de rest van de middag rustig aan. Paula gebruikt de mogelijkheid om even lekker in de tuin een boekje te lezen en ik werk wat aan mijn site. Ik ben bezig met een nieuw deel in www.johnregter.nl namelijk www.johnregter.nl/truck.html . Hier ga ik proberen infor te verzamelen m.b.t. trucks. Dit kon ook bijna niet uitblijven. Ga gerust een kijkje nemen; suggesties zijn natuurlijk welkom, hou er wel rekening mee dat de pagina’s nog moeten worden ingevuld.

Update 1 mei 2008:

Dag van de arbeid en wij zijn vrij! Lekker zo 2 dagen achter elkaar vrij.
Gisteren was het natuurlijk koninginnedag en dat betekend voor ons vooral dat mijn schoonmoder jarig is! Van harte gefeliciteerd Liesbeth!!

Gisteren was met name een bewogen dag voor Lloyd! We gingen namelijk in de ochtend met hem wandelen. Wij gaan dan regelmatig naar Angeren en lopen dan richting de plaatselijke werf en steenfabriek. Toen we weer langzaam terug wandelden merkten dat we werden gevolgd door een Bourdeaux dog! Lloyd heeft het niet zo op deze honden maar beseft niet dat ze net even een maatje te groot zijn voor hem. We hebben toen maar flink de pas er in gezet. Dit mocht echter niet baten!

Ik merkte dat op het terrein van de werf ook enige commotie was. Een auto met piepende banden kwam onze richting uit en dit geen moment te vroeg omdat de confrontatie tussen Lloyd en de Bourdeaux dog al een feit was! Lloyd was net iets dominanter en waarschijnlijk doordat die andere hond redelijk ver van zijn territorium was verwijderd was deze wat onzeker. Toen de auto arriveerde sprong er een paniekerige jonge man uit die snel zijn hond pakte. Gelukkig lukte ons dat tegelijkertijd met Lloyd. Gelukkig was er niets ernstigs gebeurd!

Wat later op de middag liepen we op een andere lokatie met Lloyd en we waren alweer op weg richting de auto toen er een andere auto aan kwam rijden. De mensen van deze auto lieten hun hond, die achter in de auto zat, meteen uit de auto springen. Meteen kwam deze grommend op Lloyd af en het gevolg was dat ze elkaar flink in de haren vlogen! Lloyd was wederom de meest dominante hond maar de andere hond gaf zich niet gemakkelijk over waardoor het gevecht toch aanhield. Met de nodige moeite kon ik op een gegeven moment beide honden uit elkaar krijgen. De geschokken eigenaren vonden het nog nodig om wat commentaar te leveren op Lloyd maar ach…. ze waren dan ook behoorlijk geschokken. Gelukkig kwamen beide zonder kleerscheuren uit het gevecht!

Tegen 17:00 uur zijn we richting mijn jarige schoonmoeder gegaan. Het was reuze gezellig en we hebben lekker asperges met zalm gegeten! Heerlijk.

Vandaag komt Jan, mijn schoonvader, onze gang schilderen. Super! Ziet het er gelijk een stuk beter uit.
Wij hadden al een afspraak met Francis en Sabine. We zijn benieuwd naar het eindresultaat van hun nieuwe woning.

De woning van Francis, Sabine and the kids, ziet er fantastisch uit! Lekker ruim en licht! We hopen dat ze er veel woonplezier zullen beleven!

Toen we weer thuis kwamen was Jan nog steeds aan het sausen. Eerst maar eens even een pauze inlassen en een broodje eten! Na het broodje ging hij onvermoeibaar verder. Het resultaat is prachtig; we zijn er erg blij mee!  

Update 27 april 2008:

Vorige week is redelijk rustig verlopen. Jan heeft zijn werkzaamheden bij Francis en Sabine afgerond. Vrijdag is hij dan ook naar huis gegaan na 5 weken flink doorwerken. Dit weekend zullen Francis en Sabine de handen vol hebben aan de voorgenomen verhuizing.

Zaterdag zijn we eerst even naar de markt geweest. Even lekkere broodjes gescoord, een nieuwe houder voor mijn telefoon in de auto en een hoesje voor de telefoon van Paula. Tevens moesten we in de stad even kijken voor een nieuwe spijkerbroek. Aangezien ik winkelen niet echt leuk vind waren we binnen no  time klaar!

Het is prachtig weer en na het halen van een nieuwe voorraad hondenvoer, rijden we richting Utrecht. We hebben een afspraak met Monique. We hebben elkaar al enige tijd niet gezien en we verheugen ons op het bezoek. Zo rond 12:15 komen we aan. Het is reuze gezellig en we genieten van de net vers gekochte broodjes.  

Vandaag, zondag, doen we het lekker rustig aan. Eerst gaan we richting Bemmel  om met Lloyd te gaan wandelen. We lopen lekker rond de Bemmelsewaard. Het is heerlijk rustig en Lloyd geniet er duidelijk van; hij is bijna niet uit het water te krijgen. De rest van de dag genieten we van het “zomerse weer”. Morgen wordt het weer minder en gaan we weer over op onze dagelijkse bezigheden. Dus vandaag: GENIETEN!

Fijne zondag!

Update 18 april 2008:

Het is een onrustige periode en ik kan haast de tijd niet vinden om het weblog bij te houden. Hier toch weer een poging om jullie op de hoogte te houden.

Ook deze week is Jan bij ons. Hij heeft een behoorlijke klus aan het huis van Francis en Sabine. Volgende week zal hij waarschijnlijk ook nog aanwezig zijn en beginnen met het buitenwerk van het huis.  Gezellig om hem hier te hebben.

Maandag is mijn schoonvader, en een vriend van hem, begonnen met onze trappenhuis. Deze is een aantal jaren geleden gestript van behang maar nooit hebben we de klus afgemaakt. Hoog tijd dus om deze ruimte ook eens aan te pakken. Maandagavond begonnen de heren om ongeveer 21:00 uur met het voorstrijken van de wanden. Dit nam zo’n 5 kwartier in beslag.

Dinsdag zouden ze om ca. 13:00 uur beginnen met het stucken, maar zoals dat met zulke dingen gaat begonnen ze pas om 14:30 uur! Toen ik thuis kwam waren ze dus nog lang niet klaar. Pas om 20:30 uur waren ze klaar. De muren zijn weer mooi glad. Volgende week zal mijn schoonvader de muur sausen en hebben we een prachtig resultaat. Alleen nog even in de de badkamer het bad goed afkitten want we zijn erachter gekomen dat er vocht tussen de tegels in de muur trekt!

Vandaag heb ik om 10:00 uur mijn eerste rijles voor het E achter C-Rijbewijs gehad. Ik had er echt zin in; even iets anders, de zinnen verzetten. Ik dacht; gewoon het zelfde rijden als met een caravan!
Toch was het even iets anders! Er hangt toch heel veel achter je en je moet dit niet vergeten als je een kruising over gaat. Denk je ik kan nog net even voor die fietsers maar nee hoor loop je op de bocht vast waardoor je de fietser hindert!  Meteen bij de eerste les mocht ik leuk even een stuk van een examenroute doen. Dat viel nog niet mee!  Maandag waarschijnlijk de volgende les!