14 maart tot 7 april 2008

Update 7 april 2008:

HET C-RIJBEWIJS IS BINNEN!!!!!

Vandaag was een rare dag. Om 5 uur 30 werd ik al wakker terwijl de wekker toch echt op 6:00 uur stond. Vandaag moest ik afrijden dus vroeg uit de veren.

Om 7 uur 15 ging ik de deur uit opweg naar de lesauto. Om 7 uur 30 had ik namelijk nog een lesje afgesproken. Richard, mijn instructeur, was mooi optijd dus we konden meteen beginnen. Eerst een rondje om de auto om alles te checken en nogmaals de papieren doornemen.

Ik ben toch behoorlijk zenuwachtig maar de les gaat erg goed dus dat geeft moed.
Om 9:00 uur komen we aan bij de Grote Koppel in Arnhem. Hier vandaan zal het examen beginnen. Ik heb nog een half uurtje om me druk te maken en dat lukt dan ook aardig!

Even na 9 uur 30 wordt ik geroepen om een kantoortje binnen te gaan. 3 examinatoren zitten op de kandidaten te wachten. Ik mag naar het middelste tafeltje en na wat uitleg moet ik een aantal vragen over de “papierwinkel” van de vrachtwagen vertellen. Terloops kom ik er ook nog achter dat er tijdens de rit een 2e examinator meegaat. Dat geluk zal ik weer hebben.

Ik wordt vast vooruit gestuurd om de tacho in orde te brengen en voorbereidingen te treffen. Niet veel later volgen de 2  examinatoren en mijn instructeur. Ik moet een rondje om de auto maken en het een en ander uitleggen, dan stappen we in en gaat de rit beginnen.

We nemen een route die ik redelijk ken. Er zitten behoorlijk wat instinkers in maar gelukkig heeft Richard die regelmatig bij mij onder de aandacht gebracht. Op een gegeven moment komen we bij een punt waar ik de hellingproef moet doen. Deze gaat goed. Ik zie alleen een naderende auto bijna over het hoofd waardoor ik even flink moet doorpoten. Dit resulteert in een nogal hobbelige beweging van de vrachtauto. De examinator reageert hierop door te zeggen dat hij volgende week naar Afrika gaat en het fijn vindt dat hij nu al weet hoe het is om op een kameel te zitten! Dit zegt mij voldoende: ik doe het iets rustiger aan.

De route gaat verder door Velp en na een stukje snelweg gaan we richting Arnhem Zuid. De rit zit er bijna op. Eerst nog een speciale verrichting: bochtje achteruit. Dit gaat gelukkig zonder enig probleem. Hierna vraagt de examinator om de vrachtwagen te parkeren, de tacho verder in orde te maken en te komen naar het kantoortje waar vandaan we zijn gestart.

Ik vul zorgvuldig de schrijf in en loop richting het kantoortje met een redelijk goed gevoel. Daar aangekomen mag ik plaatsnemen en na een opmerking over het stukje “kamelenrit” krijg ik de hand van de examinator met de felicitaties voor het behalen van mijn C-Rijbewijs!!! Ik ben natuurlijk als een kind zo blij!! Wat een pak van mijn hart.

Na mijn examen ben ik naar de tandarts geweest. Altijd leuk hoewel deze keer wel mee viel.

Omdat mij, door de examinator, werd verteld dat de gemeente pas de volgende dag de gegevens van het nieuw rijbewijs hadden kon ik niet meteen naar het gemeentehuis. Dat is balen want dan is de eerste mogelijkheid pas volgende week maandag met als gevolg dat ik pas vrijdag over 2 weken het rijbewijs kan ophalen. Dan maar vast pasfoto’s maken.

Na het maken van de pasfoto’s besluit ik toch maar even langs het gemeentehuis te gaan. Even checken of de foto’s goed zijn: al die regeltjes tegenwoordig!

De foto’s zijn goed! De dame achter de balie vroeg of ze even moest checken of het rijbewijs al in het systeem staat. Graag!! En ja hoor; de gegevens zijn al bekend! Dan maar gelijk in orde maken. Nu kan ik maandag a.s. mijn nieuwe rijbewijs ophalen!!
Update 5 april 2008:

Op het ogenblik blijft het weblog wat achter. Ik hoop dat ik er binnenkort weer wat meer aandacht aan kan besteden maar de omstandigheden laten het even niet toe. Hiervoor mijn excuses.

Ook deze week was Jan weer bij ons. Zijn klus lijkt toch groter dan in eerste instantie gedacht.
Jan had in ieder geval goed nieuws m.b.t. Bardo. Hij wordt al weer wat levendiger en hij eet goed. Bij dieren is dat vaak een goed teken.

Vrijdagochtend heb ik nog 2 uur rijles gehad. Opzich ging het niet onaardig. Maar hopen dat het voldoende is voor het examen: we zullen zien.

Vorige week zijn we ook wezen kijken in het huis van Sabine en Francis. Het wordt echt prachtig. Leuk voor ze dat nu alles “samen komt”. Nog even doorbijten en dan kunnen ze volgende maand over.

Update 28 maart 2008:

Het paaswekend ging dit jaar een beetje aan ons voorbij. Een dag zijn we even een paar uurtjes bij de ouders van Paula geweest.  We waren beide behoorlijk moe dus na het eten en een kop koffie zijn we naar huis gegaan.

Ook deze week is Jan bij ons geweest. Dinsdag moest hij weer verder met het huis van Francis en Sabine. Hij had dinsdag maar een kort dagje; Nederland stond in de file waardoor hij de halve dag al had verspeeld om hier te komen.

Ook kwam dinsdag een niet zo’n goed bericht van Roos. Bardo, de hond van Jan en Roos had zich bezeerd bij het in de sloot springen. De dierenarts had foto’s gemaakt en dacht dat Bardo zijn staart had gekneusd. De volgende dag, na een onrustige nacht, is Roos nogmaals bij de dierenarts geweest en na het maken van nog een foto bleek dat Bardo een verschroven ruggenwerfel had. Eigenlijk een soort van dwarsleasie. De vraag was nu of dit geopereerd kan worden.

Vandaag kregen we een sms-je van Jan dat Bardo is geopereerd waarbij een groot deel van zijn staart is verloren. De wervels zijn met hele kleine schroefjes gefixeerd; we hopen dat hij snel weer die vrolijke, speelse hond is die hij altijd al was.

Update 21 maart 2008:

Wij wensen iedereen een fijn paasweekend!!!

Het is een hectische week geweest. Gelukkig is het weer een beetje rustiger. We hebben de hele week Jan te logeren gehad en dat was gezellig.

Update 16 maart 2008:

Vrijdagavond hadden we het etentje i.v.m. de verjaardag van mijn moeder. Mijn zus had vertraging met de trein en of ik haar dan even op wilde halen. Geen probleem, of wel…..?!

Het is in Arnhem bijna onmogelijk om zo rond 18:00 uur de stad door te komen. De ingang van de parkeergarage was alleen te bereiken door bijna de hele stad te doorkruisen! Wat een reis; lopend was bijna sneller geweest. Zo rond 18:30 uur waren we dan eindelijk in het restaurant. Het grootste deel van de gasten was al aanwezig. Mij was gevraagd foto’s te maken maar helaas was ik aan de late kant dus dat schoot er een beetje bij in. Het restaurant was behoorlijk druk! Ondanks de drukte leek de bediening dit goed aan te kunnen. Iedereen werd netjes bediend en het eten  was prima. Het was een gezellige avond.

Zaterdag waren we redelijk bijtijds wakker. Paula had zin om naar het bos te gaan dus we gingen naar Groot Warnsborn. Hier mag Lloyd lekker los en het is  er meeste lekker rustig. Na de wandeling zijn we nog even naar Kronenburg geweest. Dit is een overdekt winkelcentrum in Arnhem. We wilden nog even een paasei voor mijn ouders halen en Paula wilde nog een boeketje voor Sabine scoren.

Na het “winkelen” zijn we naar huis gegaan en hebben we lekker een broodje gegeten.

Zo rond 15:30 uur vertrok Paula richting Sabine. Ze was door Sabine uitgenodigd om, samen met nog een aantal vriendinnen, mee te gaan naar de musical Dirty Dancing. De musical werd opgevoerd in het Beatrix theater in Utrecht. Eerst werd er gegeten en aansluitend ging het gezelschap genieten van de musical. Paula kwam zo rond 00:30 uur thuis en was helemaal enthousiast over de avond!

Vandaag hebben we het rustig aan gedaan. Eerst lekker met Lloyd gewandeld en daarna zijn we aansluitend naar de vlooienmarkt/braderie in de veilinghallen van Huissen/Bemmel geweest. Het was een behoorlijke drukte en de markt was redelijk groots opgezet. Toen we alle kraampjes hadden gehad zijn we richting huis gegaan. Na de lunch hebben we nog even “nagedacht” (lees; uiltje gekapt!).

Het weekend zit er weer op!  Volgende week krijgen we gezellig Jan te logeren!
Werkse allemaal!

Update 14 maart 2008:

Ma, van harte gefeliciteerd met je 70ste verjaardag!! Nog vele gezonde jaren!

Vandaag ben ik lekker een dagje vrij. Paula moest al vroeg op maar heeft mij een keertje laten liggen. De wekker had ze om 7 uur 30 gezet en het was dus evengoed vroeg! Eerst maar even een ontbijtje, daarna ben ik met Lloyd gaan lopen. De weekboodschappen moesten ook nog worden gehaald dus de ochtend ben ik goed doorgekomen!

Vanavond hebben we een etentje i.v.m. de verjaardag van mijn moeder. Er komen in het totaal zo’n 16 mensen. Ik ben benieuwd.

Wim, mocht je dit lezen: ook jij van harte gefeliciteerd met je verjaardag! We bellen snel.