23 juni 2013

Zie hier onze vakantiefoto’s.

Tegen alle verwachtingen in is het vanmorgen lekker droog! En weer kunnen we buiten ontbijten en aan de koffie. Heerlijk. De wolken breken open en het zonnetje komt er doorheen.

We komen maar moeilijk op gang vandaag maar ach…. Het is vakantie! En we hoeven helemaal niks. Het is dan ook al half twee voordat we klaar zijn om iets te gaan doen. We willen toch nog een keer de Atlantische kust route volgen en daarbij even naar Kvernes. Daar is een staafkerkje en die zijn over het algemeen meer dan de moeite om te bezichtigen.

De zon maakt de rit aangenaam en we genieten van de prachtige uitzichten! Het is toch altijd prachtig om de combinatie van het frisse groen, de mooie blauwe lucht, witte wolken, bloemen en gekleurde huisjes te zien!

Kvernes is nog best een stukje rijden maar de mooie route maakt dat we er zo zijn. Onderweg spotten we nog twee reeën die natuurlijk even op de kiek moeten.

De staafkerk in Kvernes valt ons iets tegen. Hij is wat groter dan de meeste en de entree bedraagt maar liefst 50 kronen. Voordat we verder gaan lopen we eerst om de kerk heen en zo heeft ook Lars even de kans om de pootjes te strekken.

Wat ik nog vergeet te melden: onderweg komen we nog een typisch 19e eeuws boerderijtje tegen. Een schuur, toilet en varkensstal rond een soort van deel en natuurlijk het woongedeelte. Allemaal niet groot en ook zo geplaatst dat de wind en zee er geen grip op hadden maar toch met zicht naar die zelfde zee. Leuk om te zien.

DSC 0592 - kopie
Klik op de foto voor onze vakantiefoto’s!

Vanuit Kvernes rijden we weer over de Atlantische route. Op een van de eilanden stoppen we even om een paar foto’s te maken. De weg is in 1989 afgekomen en de bouwers hebben twaalf stormen met orkaankracht moeten doorstaan om de 7 bruggen en weg te bouwen!

DSC 0732 - kopie
Klik op de foto voor een filmpje!

 

Op de camping is het lekker rustig. Veel van de gasten zijn aangeschoven bij de bbq. Deze is door de eigenaar georganiseerd i.v.m. het midzomernachtfeest. We hebben de uitnodiging zien hangen en iedereen werd gevraagd zijn eigen eten en drinken mee te nemen en gezamenlijk te nuttigen bij de bbq. Wij laten dit feestje aan ons voorbij gaan en eten lekker bij de caravan.

Vanavond gaan we er eens voor zitten om een nieuwe bestemming uit te zoeken. Waar de reis nu naar toe gaat lezen jullie later! Groetjes Paula en John