22 juni

De extra slaapzak, als een soort van matras, heeft vannacht goed gewerkt. Paula heeft eindelijk een nacht goed door kunnen slapen. Ook Lars heeft doorgeslapen waardoor we vanmorgen uitgeslapen wakker werden. Het was wel pas half acht, acht uur maar toch…

Het ochtend ritueel begint al aardig eentonig te worden maar ik zou er zo aan kunnen wennen. Omdat het regent moeten we onder de luifel van de koffie en het ontbijt genieten. Lars vindt er niks aan en ligt een beetje protesterend aan onze voeten.

Vandaag willen we richting het plaatsje Bud. Dit ligt aan de voet van de Atlantische Oceaan route. Deze route staat bekend als een staaltje ingenieurskunst en durf! De weg is slechts 8 a 9 km lang maar gaat van klein eilandje naar het volgende via bruggen. Bij stormachtig weer is het een behoorlijk indrukwekkende onderneming om deze weg te rijden.

We vertrekken rond 10:30 uur en volgens de navigatie moeten we er ongeveer 4 ½ uur over doen. Het regent behoorlijk en onderweg is het zicht op de prachtige bergen dan ook behoorlijk belemmerd. Het is rustig onderweg en we schieten aardig op. Nog even twijfelen we of we de “binnendoor weg” of de hoofdweg zullen nemen. We besluiten het laatste te doen omdat we met dit slechte weer geen extra oponthoud willen.

Tegen kwart voor twee komen we in Bud aan. We hebben twee campings uitgekozen en besluiten ze beide te gaan bekijken. I.v.m. de Wi-Fi heeft Budcamping onze voorkeur. Maar ook maar even de andere bezoeken. Dit is een nette maar heel eenvoudige camping met een drassig grasveld en slechts 2 toiletten en 1 douche. Toch maar naar die Budcamping. Hier ziet het sanitair er echt fantastisch uit. Ook het ontvangst is vriendelijk en de camping zelf is wel ok. De douches worden op een wel aparte manier afgerekend. Je moet aan het eind van je verblijf gewoon melden hoeveel je gedoucht hebt en dit wordt dan afgerekend.

Als onze caravan staat besluiten we gelijk op weg te gaan naar de Atlantische route. In Bud bezoeken we eerst nog een bunkerstelling van de Duitsers en gooien onze tank maar weer eens vol.

Onderweg rijden we een keer de verkeerde weg in maar uiteindelijk komen we over de route. Erg indrukwekkend en helemaal als je bedenkt dat de elementen er vol grip op hebben. Eigenlijk hopen we een beetje op storm! Dat zou een mooi plaatje opleveren!

Onderweg naar de camping doen we nog even een paar boodschappen maar we houden het beperkt. Een paprika: ca. € 5,20! de courgettes hebben we maar laten liggen.

Op de camping lezen we nog wat en ik schrijf het blog. Helaas gaat het niet goed met de WIFI verbinding dus ik gebruik mijn mobiel weer om het blog te uploaden. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om foto’s toe te voegen. Op het blog van 17 juni staat een linkje naar de vakantiefoto’s. Hier vind je automatisch de laatst geplaatsten.

 

Zie hier onze vakantiefoto’s.