14 juli 2013

Wat valt het toch altijd weer zwaar om de draad op te pakken na een heerlijke vakantie! Dit jaar hebben we wat extra tijd genomen voor onze terugreis, we zijn zelfs een aantal dagen eerder thuis om weer een beetje te wennen. Maar het blijft natuurlijk een groot verschil.

Na onze thuiskomst moest er natuurlijk veel gebeuren: caravan opruimen, wassen draaien, ach je herkent het wel. Ook moesten we nog de tuin aanpakken want het belooft mooi weer te worden en we willen dan ook wel eens buiten zitten. Om gelijk maar goed te beginnen heb ik daarom zaterdag de heg gesnoeid. Dit ging niet geheel volgens verwachting. Halverwege het snoeiwerk werd ik namelijk door een wesp gestoken en belaagd door nog meer wespen. In de haag zit namelijk een wespennest! Schade: Paula in haar wang gestoken en ik achter op mijn hoofd en in mijn pols. Met veel kunst en vliegwerk kan ik redelijk om het nest heen snoeien maar we moeten nog opzoek naar een betere oplossing.

Naast de vakantieopruiming moeten we natuurlijk ook even bij onze ouders langs. Even laten zien dat alles goed is gegaan en daar, waar ze onze Noorwegenverhalen nog niet beu zijn, aanvulling geven. En voor je het weet zijn dan je vakantiedagen tot hun einde gekomen!

Maandagmorgen stond de wekker gewoon weer op 5:25 uur en we hadden beide behoorlijk moeite om het bed achter ons te laten. Wat een ritme! Maar goed er moet weer brood op de plank dus aan het werk!

De eerste week gaat gelijk goed: ik heb 3 vergaderingen deze week en die zijn allemaal in de ochtend. Arme Lars want die moet het nu gelijk een behoorlijke tijd zonder ons doen.

Vrijdagmorgen wordt ik wakker met een grieperig gevoel maar toch ga ik aan het werk. Alles doet me pijn en ik ben blij als het 16:15 uur is! Ik wist niet dat zomergriep bestond maar aan de verschijnselen te oordelen heb ik het wel. De eerste week zit erop: wat voor een week met wat voor een einde! Ik heb toch wel een soort van heimwee gevoel!