Update 9 september 2012

9 September

Hier onze vakantiefoto’s.

Morgen begint de werkelijkheid van alledag weer maar niet voordat ik jullie de laatste dagen van onze fantastische vakantie in Noorwegen vertel.

Na ons verblijf in Voss zijn we van plan om door te rijden richting Vang. Dit ligt tussen Laerdal en Fagernes. De reis begon voorspoedig maar op een gegeven moment kregen we, in verband met een wegafsluiting, een omleiding. Nou is dat niet zo erg maar een omleiding in Noorwegen kan zomaar voor de nodige extra kilometers zorgen en zo ook deze.

We werden over een prachtige weg omgeleid richting Gol. Hierdoor moesten we ca. 150 tot 200 kilometer meer rijden dan dat we van plan waren. Omdat we al na het eind van onze vakantie liepen leek het ons verstandig onze plannen aan te passen om zo niet alle extra kilometers te moeten maken. We zouden deze kilometers immers 2 a 3 dagen later weer moeten maken. Zo kwamen we terecht in Liodden op een camping waar niemand meer aanwezig was. Het plaatsje licht zo´n 20 km van Gol en 5 km van Nesbyen.

Toen we de camping op kwamen rijden zagen we al snel dat er niemand aanwezig was. Wel zagen we naast de receptie een soort van inham waar de sleutels van de hytten lagen en waar je jezelf kon inschrijven. Heerlijk met z´n tweetjes op de camping! De toiletten zagen er prima uit dus hier wilden we wel een paar nachten blijven.

Later, in de namiddag werden we vergezeld door nog een stel met een tentje die een stuk verderop hun tentje opsloegen.

Op de weg naar Gol zagen we een bordje met de vermelding van een meteorieten krater. Daar wilden we wel even kijken . Nu bleek al snel dat het bezoekerscentrum gesloten was maar we konden gewoon doorrijden en de site bekijken.

De volgende dag doen we het lekker rustig aan en maken slechts een rondritje via Geilo en Gol. In Gol doen we nog een paar boodschapjes en op de camping kijken we hoe we de vakantie verder zullen indelen.

Na ons verblijf in Liodden rijden we door naar camping Utvik, nabij Utoya. We willen hier toch eens een kijkje nemen. De camping moet tegenover Utoya liggen en wordt op de site mooi gepresenteerd. Bij aankomst lijkt die presentatie niet helemaal correct te zijn en daarom besluiten we opzoek naar een andere camping te gaan.

Na wat zoeken komen we uit op camping Rorvik. Een behoorlijke drukke camping maar al snel blijkt dit mee te vallen omdat de vaste gasten zich allemaal op hun vertrek aan het voorbereiden zijn en hebben we de camping weer bijna voor onszelf.

Ons bezoekje aan de gedenksteen bij Utoya is indrukwekkend. Moeilijk voor te stellen dat op deze, zo vredige plek, zoveel geweld heeft plaatsgevonden. En ook nog zo kort geleden.

Om de zinnen even te verzetten besluiten we even naar Oslo te rijden. We gaan naar de Holmenkollen. Dit is een skischans waar een vriend van ons zijn medewerking aan heeft verleend. Kijk vooral ook even bij onze foto´s.

Omdat we niet nog een nacht op deze camping willen verblijven en niet echt een doel in het gebied hebben besluiten we de volgende dag door te rijden. We komen uit in Varberg, Zweden. De camping hebben we ooit eerder bezocht maar ten opzichte van toen is er nu niks te doen. De receptie is gesloten maar we kunnen een telefoonnummer bellen waarna we een nummer van een kluisje krijgen om daarin de sleutels van de elektriciteitspaal en een kaart vinden waarmee we in het sanitair gebouw kunnen. Als de caravan staat en we hebben een kopje koffie gedronken rijden we nog even in Varberg. Niet echt bijzonder en het nabijgelegen strand trekt dan toch meer.

De volgende morgen doen we lekker rustig aan maar willen wel weer verder. Rond 9 uur is de receptie geopend en rekenen we af. Vandaag rijden we naar Lubeck, Duitsland. Hier blijven we nog 1 nachtje op een seniorencamping om woensdag de 5e weer thuis te komen.

Het was een heerlijke vakantie met veel goed weer en lekkere campings. De eerste vakantie met onze nieuwe vriend Lars. Lars heeft het best goed gedaan en veel geleerd. We hopen dat hij volgend jaar nog meer rust heeft om van het prachtige Noorwegen te genieten!