Update 26 augustus 2012

Het is al weer zondag de 26ste augustus.

Hier onze vakantiefoto’s.

Nadat we vrijdag de hele dag op de camping hebben gebivakkeerd met onze zieke Lars, zijn we gisteren een dagje op pad geweest. De route liep via Skien, een behoorlijk drukke stad, via Ullefos naar de sluizen van Vang.

Het is prachtig weer en we willen ook niet te lang in de auto zitten. Lars is weer helemaal opgeknapt en ligt braaf achter in de auto. Als we na een mooie tocht in Skien aankomen besluiten we meteen weer door te rijden. Skien is erg druk en er is een of ander festival waardoor het waarschijnlijk nog drukker is. Ook de route richting Ullefos is mooi en we besluiten bij het Telemarkkanaal te gaan kijken om te zien of er schepen het kanaal op of af moeten. In Ullefos stappen we uit maar we hebben geen geluk bij de sluis.

Dan maar een paar kilometer stroomopwaarts om daar, in Vang te kijken of er een schip in de sluis ligt. We hebben geluk! Als we aankomen wordt er net een schip de sluis in gelaten en dit levert gelijk een behoorlijke belangstelling op, zo ook van ons. De sluizen worden handmatig bediend door 2 personen die telkens de deuren en natuurlijk eerst de wateruitlaat openen. Het is leuk om eens gezien te hebben. De mensen op het schip staan ook allemaal vol belangstelling op het dek te kijken. Vanuit Vang rijden we nog even naar Bø. Dit plaatsje is net iets groter dan Ullefos maar blijft voor Nederlandse begrippen een dorp.

Op de camping kunnen we nog lekker buiten zitten. De waterskiërs zijn weer volop bezig. Leuk om naar te kijken. We eten, de in Ullefos gekochte, pizza met een lekker bosvruchten toetjes. Zo, deze mooie dag hebben we ook weer in the pocket!

Vanmorgen zijn waren we rond 7:30 uur wakker. Paula ging Lars uitlaten en ik ruimde de caravan op. Vandaag willen we weer verder richting Røldal. Daar willen we 1 dagje blijven om daarna richting Voss verder te reizen. Al snel hebben we de boel opgeruimd maar dan moeten we nog even douchen. Jammer, deze worden net schoongemaakt. Niet echt een goed uitgekozen tijdstip van de schoonmaak maar gelukkig is het rustig en kunnen we gebruik maken van de familiebadkamer. Nog even het chemisch toilet reinigen en afrekenen en dan kunnen we vertrekken. De prijs viel ons wel behoorlijk tegen! 290 Nok per nacht (ongeveer 40€). Dat is best aan de prijs, helemaal vergelijken bij de 180 Nok (ongeveer 25€) die we voor vannacht moeten betalen.

De reis verloopt voorspoedig en tegen half twee zijn we bij de camping. Het goed neerzetten van de caravan duurt iets langer want het terrein is nogal hobbelig en we hebben behoorlijk moeite om de caravan waterpas te krijgen. Na een kopje koffie besluiten we nog een ritje te gaan maken. We nemen een oude weg over een berg en ook doen we Låtefoss nog even aan. Een prachtige waterval. Dan gaan we weer naar de camping en kunnen we nog genieten van de laatste zonnestralen. Heerlijk genieten dus! Als avondeten hebben we nog een kliekje macaroni. Lekker en lekker makkelijk. Morgen gaan we richting Voss. Het mooie weer is dan bijna op! Maar zien wat dan weer allemaal gaan beleven.