Update 29 augustus 2012

Het is alweer woensdag 29 augustus en daarmee zit de helft van onze vakantie er helaas weer op.

Hier onze vakantiefoto’s.

Gisteren regende het de hele dag. We bleven dan ook vrij lang op de camping hangen en lazen een boekje en scanden een beetje Facebook af. Tegen een uurtje of 13:00 reden we van de camping weg om richting Vik te gaan. Vik ligt zo’n 60 km van Voss en is altijd leuk om even te bekijken. Dit ook omdat de weg erna toe erg mooi is. Helaas komt het landschap door het slechte weer niet zo goed tot zijn recht.

In Vik hebben we nog even een paar foto’s gemaakt van het staafkerkje. Daarbij meteen Lars even uitgelaten. Hij raakt steeds meer gewend aan de auto maar om nu hele dagen achterin te liggen; nee, dat is niks voor een jonge hond! Zeker niet voor Lars die altijd bulkt van de energie.

Op de terugweg slaan we nog even een grindpad in. Deze loopt stijl en is best aan de smalle kant. Tevens zien we dat hij wel ergens in het niks uit moet komen. We rijden tussen plakkaten niet gesmolten ijs en door de regen en wind ziet het er allemaal nogal ruig uit. Bij een slagboom besluiten we te stoppen en Lars weer even een plas te laten doen. De regenjassen, die ver weg gestopt in de auto lagen, hebben we toch maar even snel tevoorschijn gehaald.

Nat en koud besluiten we om weer richting de caravan te gaan. Dit natuurlijk niet zonder eerst even een rondje door Voss te hebben gereden.

Op de camping laat Paula Lars nog even uit en ik besluit aan het eten te beginnen. We eten lekker groene curry.

Vandaag is het weer iets beter. De dag begint wel nat maar af en toe verschijnt er al een blauwe plek tussen al dat grauw.

Vandaag willen we naar Laerdal en Flam. We doen het lekker rustig aan en zien veel moois onderweg. De Laerdaltunnel blijft met zijn 24,5 km een belevenis en ook het staafkerkje in Borgund is prachtig. De terugweg besluiten we over de Aurendalsfell te rijden en dus de tunnel links te laten liggen. Prachtig! Mooie vergezichten, schapen op de weg en veel ruig landschap. Alles wat je in een tunnel niet te zien krijgt! Wel is de afstand 2 keer zo lang.

In Gudvangen eten we nog even een polser en daarna besluiten we om boodschaapjes voor het avondeten te gaan halen. Vanuit de supermarkt pakken we nog even een binnen door weggetje en daarmee hebben we vandaag genoeg in de auto gezeten!

We kunnen, met een jasje aan, zelfs nog buiten eten vandaag. Dit hadden we niet meer verwacht maar we hebben geluk!