Update 26 juni 2011

Update 26 juni 2011

Het is zondag en we zetten dus geen wekker. We zullen zien hoe laat we wakker worden. Nou, om kwart over zes moet ik er al uit en met pijn en moeite kunnen we blijven liggen tot half acht! Monique redt het iets langer en komt er rond 9 uur uit.

Het zonnetje schijnt en Paula geniet er lekker van in de “tuin”. Ik zit wat te lezen op de bank totdat we besluiten toch maar een ontbijtje te gaan maken.

Na het ontbijt gaan we douchen. Het is een heerlijke badkamer met een fantastische douche. Het duurt dan ook iets langer dan op de camping.

Als we alle drie klaar zijn rijden we de berg af op weg richting Flam. Op de heenweg rijden we via een prachtig weggetje over een berg i.p.v. door de tunnel. De afdaling is 18%!

26_juni_2

In Flam hebben we nog net op tijd kaartjes voor de trein. Als we een plaats gevonden hebben klinkt ook een fluitsignaal en vertrekt de trein.

De rit duurt een uur tot Myrdal en komt langs prachtige plaatsen. Ook wordt er gestopt bij een prachtige waterval. Als iedereen de trein uit is klinkt er opeens een muziekje. Er verschijnt in de bergen een dansende nymph. Heel toeristisch maar wel heel leuk om te zien.

Bij de eindhalte wordt er ca. 10 minuten pauze gehouden waarna de trein weer retour naar Flam.

26_juni_Flambanen_1

In Flam drinken we eerst lekker een kop koffie en thee. Natuurlijk met een lekker gebakje. Dan moeten we natuurlijk ook de nodige winkeltjes nog bekijken.

 

Op de terugweg naar ons huisje is het behoorlijk druk en onderweg nemen we nog even een leuk rustig weggetje. We moeten nog boodschappen doen en we hadden gisteren gezien dat de Kiwi supermarkt open zou zijn.

Helaas was de Kiwi maar gedeeltelijk geopend! Een beperkt deel van de winkel was toegankelijk en slechts een beperkt aantal artikelen waren te koop. Daar hadden we eigenlijk geen rekening mee gehouden. Na wat gedimdam over wat we zouden eten, viel de keuze op pasta met zalmsnippers.

Thuis aangekomen begonnen we meteen met koken zodat we niet veel later aan tafel konden. Het eten smaakte heerlijk!  Snel de vaat in de vaatwasser en de gemaakte foto’s op de laptop zetten. Monique had nog niet alle foto’s gezien; dus eerst even foto’s kijken.

Vanavond leggen de dames een kaartje en schrijf ik even dit stukje in het weblog. Nog even wat filmpjes bewerken zodat ik ze snel kan uploaden naar de site!

Morgen gaan we naar Bergen. Nu maar hopen dat het droog is in deze natste stad van Europa!