Update 24 juni 2011

Update 24 juni 2011 Noorwegen

Bekijk hier onze foto´s!

 

Vanmorgen werden we pas rond half negen wakker. We zouden vroeg weg gaan maar dat lukte duidelijk niet.

Het was erg warm in het huisje dus ik werd al met hoofdpijn wakker. Na een kop koffie, een ontbijtje en een lekkere douche gingen we op pad. Gelijk begon mijn hoofdpijn op te klaren toen we lekker in de frisse lucht buiten waren.

De tocht gaat vandaag naar de Trollstigen. Een prachtige weg met verscheidene haarspeldbochten en een prachtig uitzicht. Helaas is het bewolkt en laat het uitzicht wat te wensen over.

24_juni_Trollstigen_1

De rit is prachtig en boven op de Trollstigen stappen we even uit om de nodige foto´s te maken en om een warme chocolademelk en thee te drinken.  Omdat het erna uitzag dat het druk zou worden, besloten we weer verder te rijden richting Geiranger.

Het was goed druk in Geiranger. Er lag een cruiseschip en kleine boodjes bracht de passagiers aan wal. Het dorpje, dat bestaat uit een aantal souvenirshops, hotels en wat huizen, werd dan ook meteen overspoeld.

24_juni_Geiranger

Monique zat lekker wat aan het haventje en Paula en ik gingen even langs de winkeltjes. Toen we uitgekeken waren  gingen we naar Monique waarna we een terrasje opzochten om een kopje koffie te gaan drinken. Lekkere cappuccino en een kopje thee voor mij.

24_juni_Geiranger_5

Het begon al wat laat te worden en we besloten om de terugweg maar te gaan maken. Weer over de Trollstigen, richting Andelsnes. Het uitzicht was iets beter maar helaas nog niet optimaal. Toch mogen we vandaag niet over het weer klagen. Buiten een paar druppels is het vrijwel droog geweest en de temperatuur was, buiten op de Trollstigen, best aangenaam!

Morgen gaan we weer verder. We hebben het plan om naar Voss te rijden. Dit is een lange tocht maar we zien wel. We hopen op Tvinde camping een plaatsje te vinden!

Filmpje!