Update 12 september 2011

Update 11 september

Gisteren zijn we, na de nodige potjes Skip-Bo, zo rond 23:30 uur naar bed gegaan.  De nacht zijn we redelijk doorgekomen. Wel hebben we iedere nacht een ritueel bij het naar het toilet gaan. Het blijft een hele opgave om het bed uit te komen.

Na verschillende keren wakker te zijn geweest, stonden we rond half negen op. Niet geheel  uitgerust trokken we iets aan om het toiletgebouw te gaan bezoeken. Toen ik terugkwam namen we eerst lekker een kopje koffie en we besloten voor het zondagse ontbijt van croissants en eitjes te kiezen.

Het meegenomen oventje was snel op temperatuur en zo zaten we de zondagmorgen lekker relaxed met elkaar van het ontbijt te genieten.

De hele nacht heeft het geregend en ook vanmorgen bleef het regenen. We hebben dan ook geen haast om weg te komen. Daarbij voel ik me niet helemaal lekker waardoor de halve dag aan ons voorbij glipt. We spelen een spelletje en drinken wat koffie.

Zo tegen half twaalf, twaalf uur vinden we dan de energie om de douches op te gaan zoeken. Dit duurt nooit heel lang want de douche duurt tenslotte maar 3 minuten. Lang genoeg om je te wassen, te kort om er echt van te genieten. Toch is het een welkom dagelijks ritueel waar zonder de dag niet goed kan beginnen.

Na het douchen wilden we toch iets gaan doen. Ik wil niet te ver weg maar wil ook weer niet thuis blijven. Daarom gaan we richting Loten. Dit ligt hier een half uurtje vandaan en willen we eens nader gaan bekijken. Daar aangekomen toeren we wat rond in de omgeving. We komen langs een plaatselijke schietclub en het is er behoorlijk druk. Zo is het overigens zondags het drukt omdat veel Noren er dan juist op uit trekken naar hun hytten. Zo ook vandaag. De weg is, voor Noorse begrippen, best druk. Op de terugweg richting de camping besluiten we nog even naar Rena door te rijden. Nu opzoek naar een wi-fi  punt. Met de Ipad in de hand rijden we door Rena maar vinden helaas geen goed punt. Vanuit Rena is het zo’n 7 km naar Asta waar de camping is maar ook naar Asta Ost. Hier staat de boerderij van Anders Breivik. De dader die in Oslo een autobom heeft laten afgaan en tientallen mensen heeft gedood op Utoya.  We zijn eigenlijk best nieuwsgierig. Temeer omdat we eigenlijk op de camping zitten die, hemelsbreed, nog geen 1km van de boerderij is verwijderd. Daarbij zijn we ook, onbewust, langs deze boerderij gereden en willen hem nu ook wel eens zien.

DSC_0034

De boerderij herken je zo. Het hele terrein is afgezet met politielint! Onmiskenbaar dus. De boerderij ligt wat van de weg tussen de Glomma en de weg. Raar idee dat Anders daar al zijn plannen heeft uitgewerkt!

DSC_0031

Terug op de camping is het “druk” bij de vuurplaats. De familie van Bianca zit gezellig om een vuur met eten en drinken. Bianca komt heel lief vragen of we zin hebben om erbij te komen zitten. Maar omdat ik me de hele dag al niet zo lekker voel besluiten we dit toch niet te doen. We gaan lekker naar ons huisje en leggen een kaartje. Als Paula aan het eten begint ga ik nog even op bed liggen. Het is nu niet dat ik hondsziek ben maar op de een of de andere manier voel ik me maar niet echt lekker. Ik denk dat het een staartje is van de griep die ik vorige week had. Ik hoop dat ik me snel weer een beetje beter ga voelen want eigenlijk hadden we best aan willen sluiten bij de BBQ.

Vanavond leggen we nog een kaartje.

We zijn er overigens nog niet uit of we een ander huisje moeten nemen. We slapen namelijk niet helemaal 100%. Een ander huisje houdt wel in dat we heel veel ruimte moeten leveren. Waarschijnlijk gaan we gewoon in gescheiden bedden slapen. Zo hebben we net wat meer ruimte en waarschijnlijk een vele beter nachtrust. We zullen het morgen weten. Welterusten!