Noorwegen 2009: update 8 juli

Woensdag 8 juli 2009

Nieuwe foto’s toegevoegd!

Ondanks de weersvoorspellingen was het vanochtend zonnig toen we wakker werden. En zolang je kan moet je er van genieten dus wij hebben lekker buiten ontbeten. Het was toen ca. half 10.

Vandaag willen we richting Vik. De weg ernaar toe leidt je prachtig door de bergen. Zeker de moeite waard.

Op de heenweg stonden we al na zo’n 10 kilometer stil. Er wordt aan de weg gewerkt. Een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht en we moeten even wachten tot de wals het zo heeft aangedrukt dat je er veilig overheen kunt. Het wachten duurt niet meer dan een minuut of tien en zo kunnen we onze weg weer vervolgen.

Halverwege besloten we om even uit te stappen. Lloyd kon zo even lekker de poten strekken en ik wilde graag nog wat foto’s maken. Met het foto’s maken kun je overigens wel aan de gang blijven want elke keer als je je omdraait zie je wel weer een mooi plaatje. Na zo’n kwartiertje besluiten we weer verder te rijden.

Als we boven in de bergen komen ligt er nog behoorlijk wat sneeuw. Meer als voorgaande jaren en dit ondanks de hitte van de afgelopen week. Paula wil graag wat sneeuwballen gooien maar dit is nog niet makkelijk. De sneeuw is meer ijs waardoor het moeilijk wordt een balletje te draaien.  Ondanks dat het zonnetje schijnt blijft ijs natuurlijk koud en voor ze er erg in heeft zijn haar handen koud en heeft zo ook nog eens koude voeten. We besluiten weer verder te rijden.

Tot Vik is het zo’n 70 kilometer. Daar kan je verder rijden om een groot fjord heen of de veerboot nemen. We doen geen van beide en rijden weer terug richting Voss. Onderweg wil Paula nog even een pølse eten en daarom stoppen we bij een Shell.  Pølsers zijn worsten, braadworsten en bij ieder zich zelf respecterend Noors pompstation te krijgen. Het is eigenlijk een soort van Nationale kost. Ik besluit deze ronde over te slaan en ga voor een zoet broodje met kaneel. We eten onze broodjes eerst op voordat we verder gaan.

Tegen half vier zijn we weer op de camping. We kijken er even op toe hoe een jonge dame van ca. 18 jaar en een man van ca. 35 het terrein aan het ontdoen zijn van stenen. Hier zijn ze om 10:00 uur mee begonnen en om 16:00 uur houden ze er eindelijk mee op. Het terrein is nu voor zo’n 25% “steenvrij”.  Wat een baan! Gelukkig hebben wij nog vakantie!