Noorwegen 2009: update 4 juli

Zaterdag 4 juli 2009.

Waar is het vakantie voor? Zeker toch voor de rust!

Nou vandaag was het, net als gisteren weer een rustige dag. We stonden zo tegen half negen op. We hadden toen al de nodige hoofdstukken in onze boeken gelezen.

Paula ging, net als bijna iedere ander morgen, met Lloyd aan de wandel. Ik heb behoorlijk mijn benen verbrand. Met name mijn enkels en knieën zijn behoorlijk rood en opgezet. Toen ik dan ook mijn bed uit kwam kon ik haast niet op mijn benen staan. Het leek alsof alle bloed naar mijn enkels was gestoomd en een uitweg zocht. Toen ik eenmaal in beweging was ging het gelukkig wel weer. Dat wordt de eerste dagen vooral geen zon op mijn benen!

Gisterenavond waren onze Nederlandse buren druk geweest met het repareren van hun achterlicht. Vanmorgen bleek dat het hun niet gelukt was deze weer aan de praat te krijgen. Ik kreeg namelijk het verzoek om even mijn auto voor hun caravan te zetten. De buurman had namelijk te horen gekregen van de N.A.F. dat niet zijn caravan het mankement veroorzaakte maar zijn auto. Natuurlijk wilde hij dit eerst proefondervindelijk bewezen zien. Ik dus mijn auto voor zijn caravan en ja hoor; alles werkte!

De man van de N.A.F. ( Noorse ANWB) had dus gelijk. Er werd een afspraak gemaakt om de auto in Bergen, zo’n 100 km verderop, te controleren. Dit kan helaas pas maandag zodat de buren voorlopig nog wel hier aanwezig zijn.  Ik opperde om de auto hier in Voss naar de plaatselijke garage of een van de andere merkdealers te brengen. Maar volgens de buurman moest hij naar Bergen voor de Opel dealer. Even later hoorde ik dat de auto, volgens de ANWB, toch hier naar de plaatselijke Ford dealer kon. Nou, dat scheelt weer wat kilometers!

Dit was ook wel gelijk het spannendste moment van de dag! We hebben namelijk onze tijd op de camping doorgebracht. Tegen de middag ging Paula met Lloyd wandelen en ik mocht bij de caravan blijven i.v.m. mijn pijnlijk verbrandde voeten.

Toen Paula terugkwam van het wandelen vertelde ze dat Lloyd in het water was geweest. Hij had iets leuks ontdekt. Het zwemmen tegen de stroom in! Hij zocht meteen de stoom op en ging vervolgens tegen deze stroom inzwemmen. Hij vermaakte zich hierbij prima.

Tegen een uur of drie bedachten we dat het morgen zondag is en dat we dus wat boodschappen moeten halen. Op naar de winkel. Eerst nog een klein ommetje door Voss want het waait zo lekker in de auto! De thermometer wijst namelijk weer 30+ graden aan!

In de winkel is het lekker koel. Er hebben zich plasjes water rond de koeling gevormd. Eerst wat gehakt voor vanavond, broodjes en eitjes voor morgen, nog wat melk en voor vanavond een lekker zomerbiertje. Afrekenen en terug naar de camping.

Als we terug komen zie ik op de laptop een berichtje van Wilma. We hadden gezegd te zullen skypen maar ik was op dat moment niet aanwezig. Nog geen tien minuten later hoorde ik het geluid van een binnenkomend gesprek: Wilma!

Helaas was de verbinding niet altijd even goed maar wie had tien jaar geleden bedacht dat je op vakantie zou gaan, je laptop mee en zo makkelijk contact kon onderhouden!

We eten macaroni met gehakt, kruiden en stooikaas. Het smaakt prima. Na het avondeten draait Paula nog even een wasje. Ja, ook al is het vakantie, dit gaat gewoon door. Volgende week wordt het weer waarschijnlijk minder en dan is het wel zaak om zoveel mogelijk schoon te hebben.

Natuurlijk sluiten we de dag af met een paar potjes Skipbo, Paula borduurt nog wat en ik werk het weblog bij!

Hilsen Paula en John