Noorwegen 2009: update 3 juli

Vrijdag 3 juli 2009.

Voor foto’s klik hier!

Wat is het warm vandaag!

Vannacht werd ik zo rond 2 uur wakker. Door het dakluik heen kon ik de waterval zien. Het is dan ook nog behoorlijk licht!  De muggenbulten, gisteren en dagen ervoor opgelopen, jeuken behoorlijk en weten me goed uit mijn slaap te houden. Na het nodige krabben en het vervloeken van al dat zoemende ongedierte viel ik toch weer in slaap om niet eerder dan half negen wakker te worden.

Ook Paula was wakker en had net zoals ik een onrustige nacht achter de rug. Het zonnetje deed al goed zijn best en aan de blauwe lucht was geen wolkje te bekennen. Na een lekker kopje thee besloten we Lloyd uit te gaan laten. Ook Lloyd had schijnbaar een vermoeiende nacht achter de rug want de energie die hij normaal heeft had hij nu duidelijk niet.

Na de wandeling is het tijd voor het ontbijt. We hebben nog broodjes van gisteren en ze smaken nog prima. Na het ontbijt gaan we richting de douches. Ze worden net schoongemaakt en voordat er een deel wordt afgesloten kunnen we mooi nog even van de ruimste douches gebruik maken.

Als we beide lekker opgefrist zijn nemen we nog maar eens een kopje thee. De stoelen worden telkens verplaatst naar de meest schaduwrijke plekjes. Alle kanten van de caravan krijgen we te zien.

Van enige actie is vandaag duidelijk geen sprake. Het is gewoonweg te warm om iets te ondernemen. Nou is een dagje nietsen ook wel eens lekker en Lloyd sluit zich daar volledig bij aan.

Zo tegen een uurtje of twee besluiten we even een waterje op te zoeken voor Lloyd. De auto, die de hele dag al van de zon genoten heeft, is behoorlijk warm. De thermometer geeft error aan en pas als we enige tijd onderweg zijn, met de ramen open, geeft het display 62,7 graden aan! Gelukkig zakt deze snel naar zo’n 45 graden maar dan komt er ook geen echte verbetering meer in.

In Voss gaan we naar het meer. Hier is het even zoeken naar een plaats waar Lloyd kan zwemmen. Snel vinden we die en Lloyd neemt dankbaar een frisse duik. Ook Paula maakt van de gelegenheid gebruik en gaat even pootje baden.  Op de terugweg rijden we nog even langs de supermarkt om wat sla voor bij het avondeten te halen. Paula gaat even alleen naar binnen omdat ik Lloyd niet alleen achter durf te laten.

Op de camping is iedereen opzoek naar wat verkoeling. De meesten vinden deze in de buurt van de waterval. Wij zoeken de schaduw van de luifel op en lezen wat. Tegen 19:00 uur eten we ragout met sla en bosbessenvla na. Het is een rustige maar vooral warme dag geweest.