Noorwegen update 23 juni 2011

Update 23 juni 2011

 

Bekijk hier onze foto´s!

Gisterenavond werden we nog uitgenodigd door Jan en Bianca. Jan was nog met zijn nieuwe schuur bezig, tot een uurtje of half tien en daarna gingen wij langs. Het is lekker lang licht waardoor hij nu juist even door kan gaan.

Monique bleef in haar hut maar niet voordat ze een partijtje Skipbo met Paula had gespeeld.

Het was weer gezellig en voor we er erg in hadden was het al weer half twaalf! Buiten was het toen nog gewoon licht!

Vanmorgen werden we rond kwart voor zeven wakker. We gaan vandaag weer verder dus ik blijf er maar meteen uit. Ook Paula is wakker en komt eruit om naar het toilet te gaan.

We willen rond negen uur vertrekken en al snel hebben we de auto ingepakt en zitten we samen met Monique aan het ontbijt en een kopje koffie.

Eerst nog even afrekenen met Bianca, die ons enorm matst, en dan op weg naar het westen. (Nogmaals bedankt!!)

De rit verloopt lekker snel en voor we het weten zijn we op de plaats van bestemming Andelsnes. Helaas regent het waardoor we een beetje de prachtige uitzichten missen.

Op de camping aangekomen treffen we niemand bij de receptie. We lopen, terwijl Monique even een sigaretje rookt, het terrein verder op om iemand te vinden. Helemaal achteraan treffen we de eigenaar, vlak bij onze hut. Helaas is het geen mooie hut maar wel een hele ruime met twee slaapkamers, een badkamer, keuken en een grote woonkamer. De eigenaar wijst ons terug naar de receptie. Daar moet iemand zijn die ons verder zal helpen. Helaas vinden wij die persoon niet waardoor we toch weer de eigenaar erbij moeten halen.

In de hut zoekt iedereen zijn/haar plaatsje waarna we lekker een kopje koffie nemen. We besluiten om daarna de boodschappen te doen en Paula schrijft het een en ander op.

Op onze weg naar de supermarkt gaan we eerst naar het centrum van Andelsnes. Hier is net een cruiseschip aangemeerd dus het plaatsje is overspoeld met toeristen. We mengen ons tussen hen en lopen een beetje door het niet al te grote plaatsje.

Andelsnes_24_juni

Na een half uurtje gaan we dan toch maar naar de supermarkt. Eerst even langs de Cubus om een sweatshirt of iets dergelijks te scoren. Het is slechts 9 graden en iets warms is welkom. Al  redelijk snel heb ik iets gevonden. Even passen, afrekenen en dan naar de boodschappen.

De boodschappen is een apart verhaal. Als we de keus hebben gemaakt wat we willen eten, ontbreekt weer een ingrediënt.  Zo hebben we al snel een combi van drie gerechten in het karretje waarna we weer het een en ander terug moeten leggen.

Bij terugkomst op de camping drinken we lekker nog een kopje koffie en thee. Monique en Paula leggen een kaartje en ik schrijf mijn weblog.  Het uploaden kan vanuit de hut maar ik moet wel opzoek naar een verbinding! Met de laptop in de hand door het huisje lopen net zolang er verbinding is!

Morgen gaan we naar de Trollstigen en Geiranger.