Noorwegen zomer 2010: update 30 september

Update 30 september

Bekijk hier onze foto’s!

Onze wekker hadden we ingesteld op 5:30 uur.  Natuurlijk waren we veel eerder wakker. Je wilt namelijk niet door de wekker heen slapen en daardoor slaap je een stuk lichter dan anders. Ik moest zelfs om kwart over drie richting de toiletten en daarna heb ik niet meer geslapen. Om 5:30 uur, toen de wekker ging, dacht ik: nu eruit! Maar viel toen in slaap. 20 Minuten later ging gelukkig de tweede wekker en ik schok wakker.

40 Minuten later waren we klaar om te vertrekken. We hadden de avond ervoor al alles in orde gemaakt dus we konden zo weg. De camping was nog rustig en het was behoorlijk koud! De ramen van de auto waren bevroren en natuurlijk geen krabbertje te vinden. Dan maar de auto even laten draaien.

Het was gelukkig niet al te druk onderweg en zelfs bij Oslo konden we doorrijden. Wel stond er een file de stad in maar wij moesten de andere kant op. Zo op de hoogte van Halden, net voor de Zweedse grens, hoorden we dat de auto wat rare geluiden maakte. We hadden beide gelijk zo iets van: het zelfde als vorig jaar: de versnellingsbak. En ja hoor! Na wat controle leek het hier echt op.

Navraag bij mijn schoonvader en een Naf monteur, leerde dat we wel doorkonden maar dan moesten we de 3e en 5e versnelling niet gebruiken! Dit was precies als vorig jaar! Op dat moment besloot ik om maar meteen door te rijden naar huis. Geen stop in Koge, Denemarken.

Volgens mijn berekening zouden we namelijk, met doorrijden, de minste files en oponthoud hebben. Daarbij komt dat we dan ook nog de auto naar de garage kunnen brengen voor het weekend.

Alles verliep onderweg gelukkig goed. We troffen alleen een file bij Kopenhagen. Ook de veerboot konden we zo oprijden, zonder maar 1 minuut te moeten wachten (dus Jan en Bianca; we hadden geluk; maar dan toch anders dan waar we het over hadden 😉 ) We kwamen om 18:30 uur in Duitsland aan en dat was een geluk omdat we daardoor de files bij de grote steden niet meer tegen kwamen.

Tomtom meldde ons dat we zo tegen half twaalf aan zouden komen maar we waren vergeten deze op “beperkte snelheid” te zetten waardoor, na correctie, de verwachte aankomsttijd opeens verschoof naar 01:35 uur! Nou ja, dan kunnen die paar uurtjes er ook nog wel bij! We waren tenslotte pas vanaf 06:30 uur onderweg en hadden een gigantische nachtrust gehad 😉 !

We waren blij dat we om 01:00 uur thuis waren. Gelukkig was er een goede parkeerplek vrij zodat we meteen de caravan gunstig neer konden zetten. Nog even een kopje koffie drinken en dan, na het opruimen van de meest waardevolle spulletjes, lekker naar bed. Morgen naar de garage! Kijken wat ze voor ons kunnen betekenen. We vinden dat dit toch echt niet kan: zo’n auto met een defecte versnellingsbak, twee keer in 1 jaar tijd!