Noorwegen zomer 2010: update 27 september

Update 27 september

Bekijk hier onze foto’s!

Wat was ons huisje lekker warm vanochtend! Het gaskacheltje stond op een laag pitje te branden en ook ons elektrische kacheltje deed het prima. Dit mocht ook wel want het heeft vannacht toch aardig gevroren! Gisterenavond waren de sterren goed te zien en ook vanmorgen was de hemel strak blauw! De autoramen zaten dan ook onder een dun laagje aangevroren rijp.

P1050135_-_kopie

Het was vannacht -2 graden!

Kwart over zeven werd ik wakker en heb toen nog even een half uurtje liggen lezen. Ook Paula is dan wakker maar houdt zich slapende! Ik besluit er dan uit te gaan en na wat aandringen komt ook Paula het bed uit. Gelukkig; anders moet ik in ons keukentje blijven staan want we hebben slechts een zit gedeelte en Paula lag daarop!

Het ontbijt bestaat dit keer uit een paar crackers met kaas, pindakaas en vruchtenhagel. Een lekker kopje koffie erbij en we kunnen er weer tegen. We pakken een paar douchemunten en gaan samen naar de doucheruimte. Ik gebruik die van de dames omdat het herengedeelte nog wordt schoongemaakt. Het is slechts 7 graden in de doucheruimte dus de warmte van de douche is meer dan welkom!

Na het douchen rijden we naar Rena. Hier willen we even het weblog uploaden. Het door Vista opgeslagen wachtwoord werkt niet meer en blijkt, na te hebben geïnformeerd, slechts 12 uur geldig. Ik krijg een nieuw wachtwoord en kan het weblog uploaden en even onze mail checken. We nemen er een kop thee bij en voor we het door hebben is er al weer een uurtje voorbij.  Even snel nog wat boodschapjes halen en dan weer verder.

Paula wil vandaag even naar Koppang. Eens even kijken hoe het daar ook alweer was. Het is een uurtje rijden . Het dorpje stelt niet heel veel voor maar voor Noorse begrippen is er best veel te vinden. We besluiten de oude Koningsweg terug te nemen en deze leidt, parallel aan de grotere wegnummer 3, weer terug richting Rena. Het is een rustige weg en we komen, buiten wat vliegvissers, eigenlijk niemand tegen.

DSC_0005_-_kopie

Vanuit Rena rijden we door naar Elverum. Ook hier willen we nog wat boodschapjes kopen en we moeten nog op zoek naar een geboortekaartje. Gelukkig heeft Wilma ons het juiste adres ge-smst zodat deze ook goed aankomt. We drinken nog even een kopje koffie in het winkelcentrum en gaan dan weer terug richting de camping. Het is nog steeds strak blauw weer en ondanks de 8 – 10 graden is het heerlijk buiten. We besluiten dan ook lekker buiten te gaan zitten en zo in het zonnetje is het echt genieten!

Als de zon dan onder gaat is het gedaan met de pret en begint het gelijk koud aan te voelen. We gaan dan maar in de caravan zitten en spelen gezellig een kaartspelletje.

Vanavond eten we pasta met kip in groene pestosause. Het smaakt heerlijk en Paula heeft goed haar best gedaan. Ook komt Jan, de campingeigenaar, ons nog vragen of we vanavond een bakje koffie komen halen. Nou, dat lijkt ons wel gezellig dus dat gaan we zeker doen!