Noorwegen zomer 2010: update 26 september

Update 26 september

Bekijk hier onze foto’s!

Wat hebben we vannacht slecht geslapen. De verwarming bleef maar aanspringen en dat in combinatie met het geluid van de waterval maakte deze koude nacht een lange nacht. Rond half zes waren we beide wakker en probeerden weer in slaap te komen tot 7 uur. Dan hoeven we er pas uit. Dan pas gaan we actie ondernemen om te vertrekken richting  Kvile camping.  De minuten tikken dan voorbij en het wordt steeds moeilijker om in slaap te komen totdat plotseling de wekker gaat en je het gevoel hebt dat je weer net lag te slapen.

Ondanks de slechte nacht kan ik er redelijk goed uitkomen. Het is wel behoorlijk koud maar ach, snel wat kleren aan en richting het toiletgebouw. Onder de douche lekker warm worden en genieten van 5 minuten heerlijk warm water. Als ik terug kom heeft Paula al veel werk in de caravan verzet en ook de stoelen en de tafel zijn al netjes op hun plek gekomen. Ik besluit dan maar het chemisch toilet nog een keer te legen zodat we dat niet op Kvile hoeven te doen. Alles moet redelijk zachtjes gebeuren want de rest van de campinggasten ligt natuurlijk nog gewoon te slapen.

Als Paula terugkomt uit de douches hoef ik alleen nog maar de pootjes in te draaien. Paula helpt me even met het aankoppelen en we kunnen vertrekken.

Het is lekker rustig op deze zondagmorgen en half Noorwegen ligt natuurlijk om kwart over 8 nog te slapen. We komen dan ook niet veel verkeer tegen en de reis verloopt voorspoedig. Nog even een toiletstop nadat we de Laerdaltunnel hebben gehad en verder gaan we weer.

P1050063_-_kopie

Het is weer een prachtig gebied waar we doorheen rijden. Vele hoge bergen, rotsen, watervallen en snel stromende riviertjes afgewisseld met wat meer glooiende landschappen met boerderijen en veel bos.

Wat later op de dag begint het wat drukker te worden. Veel Noren trekken erop uit en ook het begrip “zondagsrijders” kennen ze hier! Maar laten we de pret niet laten vergallen door een paar van die wegpiraten want het is weer een fantastisch mooie dag! Mooie blauwe luchten en veel zon. De temperatuur komt niet boven de 10 graden maar dat maakt helemaal niet uit. (Bij vertrek vanmorgen zagen we de thermometer van de auto zelfs even -1 aanwijzen.)

P1050061_-_kopie

Tegen half drie zijn we bij Kvile camping. Het ziet er allemaal verlaten uit. Het seizoen loopt natuurlijk al behoorlijk op zijn einde en we zijn dan ook alleen. Ook Jan of Bianca is niet aanwezig. We zoeken ons plekje weer op en zetten de caravan neer en drinken eerst lekker een kopje koffie. Omdat het nog zo lekker weer is doen we dit lekker buiten. Het is hier windstil en het zonnetje schijnt lekker op de caravan dus we genieten er van zolang het nog kan.

Als we net ons tweede kopje koffie ophebben komt Bianca langs met de kinderen. Ze vertelt ons dat het echt wel afgelopen is met het seizoen en dat ze niemand meer verwacht. Volgende week komt er nog een stel en daarna sluit ze de camping voor dit seizoen. We kletsen nog wat en dan moet Bianca verder met haar werkzaamheden.

Wat is het toch een lekkere camping. Hij staat te koop dus mocht er iemand interesse hebben?! Klik dan even op deze link. Misschien iets voor jou?!

P1050120_-_kopie

We rijden ook nog  even richting Rena. Altijd even leuk om weer rond te kijken. Toch wordt het geen lange rit want we hebben tenslotte vandaag al de nodige kilometers gereden.

Morgen begint onze laatste week van onze 4 weekse vakantie. We blijven hier tot woensdag en dan rijden we, met een tussenstop in Denemarken, weer terug naar huis. Dus nu nog even genieten zolang het kan!