Noorwegen zomer 2010: update 20 september

Update 20 september

Bekijk hier onze foto’s!

Het is inmiddels 16:30 uur. We hebben net een kopje koffie op en Paula zit aan een borduurkaart.

Het was vroeg en koud vanmorgen. Het ijs stond aan de stekker en op de spiegels. De thermometer van de auto gaf dan ook 0 graden aan.  We werden om iets over zeven wakker. De wekker stond om kwart over dus we konden er net zo goed uitkomen. Vandaag willen we richting Voss en dat is ca. 8 uur rijden.

Ik kom snel mijn bed uit en besluit dat ik maar meteen doorloop richting de douches. Ik hoop dat het vandaag beter zal gaan dan gisteren en dat ik dit keer wel warm water krijg.

Het is nog stil op de camping dus ik heb de mogelijkheid om uit drie douches te kiezen. Die van gisteren loop ik natuurlijk voorbij en ik besluit de laatste te nemen. Nou, ik ben benieuwd. Snel even de kleren aan een haakje en dan het muntje in de automaat. Vol de warme kraan aan en wachten…… Na ca. 3 minuten (van de 6) kwam er warm water. Snel eronder om nog een beetje van een warme douche te genieten.

Als ik terugkom heeft Paula de caravan al zover klaar dat ik alleen nog maar de pootjes hoef in te draaien en hem aan de auto hoef te koppelen.  Dit doe ik dan ook terwijl Paula lekker geniet van een warme douche! (Waarom zij dan wel?)

Kwart over acht rijden we richting de receptie. Gisteren is er niemand meer langs geweest om te “collecteren” dus toch maar even proberen. Er is niemand aanwezig en er hangt ook geen brievenbus dus we besluiten dat we een nacht compensatie hebben gekregen voor de slechte douches!

Ondanks de kou is het prachtig mooi onderweg. We hebben besloten om via Dombas (waar we nog even tanken), Otta, de 51 en de E16 (dit klinkt als een snelweg, maar is het niet)naar Voss te rijden. De andere route via Lom hebben we al eerder gedaan en volgens de ANWB is dit een “landschappelijk mooie route”.

DSC_0646_-_kopie

Ondanks wat getwist met onze TOMTOM, die een andere route in gedachte had, vinden we snel onze weg. De ANWB heeft niet te veel gezegd want de route is prachtig. De auto moet er met tijd en wijle wel flink aan trekkenen we krijgen de nodige kuilen en gaten te verwerken maar de uitzichten maken alles goed!

DSC_0650_-_kopie

Onderweg rijden we via de Lærdaltunnel, de langste tunnel van Europa met 24,5 km, langs Flam, naar Tvinde camping. De campingkiosk is, zoals verwacht gesloten maar we rijden gewoon het terrein op en zoeken een plek. In een van de hytte is een gast dus we hebben goede hoop dat de camping niet volledig gesloten zal zijn.

Als we net de auto hebben stilgezet komt de oude campingbaas in zijn blauwe Nissan busje al aanrijden. Dit is voor ons een bekend tafereeltje. Dit doet hij namelijk altijd. Ik vraag hem of we hier kunnen kamperen en hij bevestigt dat dit geen probleem is. Ook zeg ik dat we van de wasmachine gebruik willen maken. Hij geeft aan dat ze straks terugkomen om af te rekenen en om de wasmuntjes te overhandigen.

Net als ik het weblog aan het schrijven ben komt het blauwe busje weer aangereden en nu is niet alleen de oude maar ook de jonge campingbaas aanwezig. We maken een praatje en ik vraag hoe het seizoen was. Ik krijg als antwoord dat ze het goed hebben gehad dit jaar en dat hij gisteren voor het laatst de kiosk open heeft gehad. Hij vroeg of we al vaker hier waren geweest en ik bevestigde dat. De eigenaar vond dit heel leuk. Hij is slechtziende dus herkende ons niet meteen maar gaf aan dat hij wel dacht te herkennen.

Gelijk heb ik ook even een code gevraagd om het internet op te kunnen zodat het weblog weer geupload kan worden en Paula vanavond Goede Tijden Slechte Tijden kan zien.

Ha det!

Onze reis tot nu toe:

 

ScreenHunter_01_Sep._20_20.01