Noorwegen zomer 2010: update 19 september

Update 19 september

Na een heerlijke nachtrust worden we pas laat wakker. Geen wekker gezet, geen concrete plannen dus we kwamen pas rond 09:15 uur ons bed uit.

Het zondagse ontbijt bestond uit een bakje yoghurt met cruesli en natuurlijk een kopje onvervalste Senseo.  Na het ontbijt gaan we ons douchen.  Als ik me geschoren heb ga ik naar de douche, ik stop het muntje erin en de douche is meteen lekker warm. Volgens de automaat, ja want je betaalt hier voor een warme douche, zou ik 5 minuten warm water moeten hebben. Nog geen 2 minuten later, net goed ingezeept, slaat de douche uit en sta ik onder een ijskoude straal water! Om alle zeep te verwijderen moet ik wel blijven staan en jodel gezellig een deuntje! Geen goed begin. Een voordeel: je hebt het gelijk lekker warm na zo’n koude douche. Ik overweeg nog even of ik dat niet vaker moet doen maar laat de gedachte al weer snel varen.

Als ik me in de caravan heb aangekleed komt ook Paula en vertelt van de heerlijke warme douche die ze had!

Gisterenavond zijn we er achter gekomen dat onze caravandeur niet meer goed op slot wil. Ik weet er niet meteen een oplossing voor en omdat we toch weg willen besluiten we de meest waardevolle spullen maar in de auto te laten. Gelukkig is het hier in Noorwegen betrekkelijk veilig dus we maken ons er niet al te druk om.

We willen het vandaag rustig aan doen en rijden naar een tolweg die we ooit eerder hebben gereden. Bij aankomst zien we dat de automaat waar je de tol moet voldoen niet meer werkt. Ook zijn de enveloppen om je geld in te deponeren op. We besluiten het risico te nemen en gaan zonder te betalen op weg.

Het is een prachtige weg die leidt naar een hyttepark aan een meer. Onderweg komen we langs prachtige vergezichten en watervalletjes. Ook heeft het hier schijnbaar al licht gesneeuwd want het lijkt alsof er met poedersuiker over de bergtoppen is gestrooid.

 

DSC_0576_-_kopie

Na het maken van de nodige foto’s rijden we weer richting Oppdal. Dit is een niet al te groot plaatsje met een aantal winkeltjes die aan de E 6 liggen. Het is er wel altijd levendig en ook op deze zondag zie je voldoende mensen die hun boodschappen doen in de supermarkt die gewoon 7 dagen per week open is.

Als we Oppdal achter ons laten rijden we naar de volgende tolweg. Deze is wel voorzien van een werkende betaalautomaat en we voldoen de 40 NOK. Ook deze weg is prachtig en loopt langs verschillende hytten en een  groot meer. We nemen lekker de tijd en aan het einde van de weg zetten we de auto even neer om een wandelingetje te maken. Toch anders  zo zonder Lloyd. Bij het meer aangekomen zien we een bootje liggen en een vader met z’n twee zonen zijn hier aan het vissen. Zelfs op afstand kunnen we zien dat de vangst behoorlijk is. Er ligt namelijk een behoorlijke vis aan de kant die waarschijnlijk op een zelfgemaakt vuurtje bereid gaat worden.

Na onze tur per auto gaan we terug naar Oppdal. Ook wij moeten nog wat boodschapjes halen en besluiten de voorgenomen gebakken aardappeltjes met sla en vlees in te ruilen voor een pizza. Nog even tanken en dan naar de caravan.

In de caravan drinken we eerst een kopje koffie en Paula gaat aan de gang met het maken van een borduurkaart (borduren op papier) en ik lees een stuk uit “Oorlogskind” van Camilla Lackberg.

Tegen 18:15 uur toveren we de oven tevoorschijn en bereiden ons voor op de pizza. Hij smaakt prima! Het oventje is een goede aankoop geweest. We hebben hem al verschillende keren gebruikt en ondanks dat het een “sta-in-de-weg” is, zijn we er erg blij mee.

P1040789_-_kopie

Na het eten doet Paula de vaat en schrijf ik het weblog.

Vanavond? Nou, dan gaan we weer een spelletje Skip-bo doen of natuurlijk een spelletje Amerikaans Jokeren.

Morgen? Morgen rijden we door naar Voss. Hier gaan we nog een paar dagen staan. Er moet tenslotte een broodje vis in Bergen gescoord worden! 😉

DSC_0586_-_kopie