Noorwegen zomer 2010: update 18 september

Update 18 september

Bekijk hier onze foto’s!

Gisterenavond was het redelijk onrustig in de omgeving van de camping. Volgens ons moest de Noorse jeugd zich uitleven en deed vervolgens allerlei race spelletjes. Toch hebben we niet slecht geslapen. We werden om kwart voor zeven, nog ruim voor de wekker, wakker en deze stond op half acht ingesteld. We waren ook deze keer weer snel aan het opruimen geslagen en liepen samen naar de douches.

We hebben slechts een douchekaart gekregen en dat wordt dus op elkaar wachten. Gelukkig hebben ze hier invalide en gezinsdouches zodat je beide in de zelfde ruimte terecht kunt. Dus de een snel douchen en de ander tandenpoetsen en scheren.

Na het ochtendritueel konden we de pootjes van de caravan indraaien en de elektriciteitskabel oprollen. Rond kwart over acht reden we richting de receptie om daar de douchekaart in een daarvoor bestemde brievenbus achter te laten.

Onderweg is het lekker rustig en de reis voorloopt voorspoedig. Vandaag willen we naar Trondheim. Althans naar een camping net voor Trondheim zodat we daar eens een kijkje kunnen nemen.

P1040768_-_kopie

De camping ligt in Vikhammer en heet dan ook Vikhammer camping. Als we in Vikhammer aan komen rijden krijg ik een soort van deja-vu. Meteen schiet me door de gedachte dat dit een camping is waar we niet echt willen staan.  Bij aankomst wordt mijn vermoeden bevestigd. Deze camping hebben we 5 jaar geleden ook al eens bezocht en toen om de zelfde reden afgewezen. De camping ligt achter een pompstation en op het terrein liggen zelfs oude auto’s/wrakken! Nou is dat niet zo’n ramp maar de toiletten zien er niet uit! Het is een zooitje! Ik wil hier dus niet staan, ook niet voor 1 nacht dus we besluiten door te rijden.

In de buurt van Trondheim zijn volgens het NAF gidsje en het ACSI boek geen campings meer open in het na-seizoen. Geen probleem; we besluiten door te rijden naar Oppdal. Hier hebben we eerder op een camping gestaan en is slechts 150 km verderop. Nog twee uurtjes verder rijden is geen enkel probleem.

Als we op camping Halsetlokka aankomen is het er rustig. De receptie is zoals verwacht gesloten maar we zoeken gewoon een plaatsje in de wetenschap dat je hier ’s avonds kunt afrekenen. De camping lijkt heel druk maar dat komt omdat er veel vaste caravans op deze camping staan. Snel vinden we een plekje en we besluiten om meteen door te rijden naar het plaatsje Oppdal om wat boodschappen te halen.

Ja, en dan komt weer die dagelijkse vraag: “wat zullen we eten?” Nou, gelukkig hoeven we alleen voor vanavond iets te verzinnen want we zien dat de winkels hier ook altijd op zondag open zijn. Dus voor morgen laten we de boodschappen nog even achterwegen en vanavond eten we kip in groene pestosause met pijnboompitjes en pasta. Dat wordt vast smullen!

Vandaag zijn we tevens aangekomen op de helft van onze vakantie! Het lijkt of we al weken onderweg zijn. Dat is ook niet zo raar want vandaag staan we op de 10e camping van de reis, hebben 6.000 + kilometers gereden en nog 2 weken te gaan.

We hebben de Noordkaap gezien, op de noordelijkste camping gelogeerd, de Lofoten gezien, door Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen gereisd! We zijn al weer bijna aan vakantie toe!!

Fijn weekend!

Hilsen Paula og John