Noorwegen zomer 2010: update 16 september

Update 16 september 2010

Bekijk hier onze foto’s!

We werden vanmorgen gewekt door de regen. De ingestelde wekker was daarom niet nodig. Ruim voor zeven uur waren we wakker. We beginnen al een aardige routine te ontwikkelen in het reisklaar  maken van de caravan. Dit keer waren we dan ook al voor 8 uur de camping af.

We willen richting Fauske. Dit ligt ca. 60 km van Bodø af. Volgens Google en de routeplanner is het ca. 8 uur rijden. Dit omdat de veerdiensten de schema’s hebben aangepast en we dus helemaal terug naar Narvik moeten om van daaruit weer naar het zuiden te kunnen afzakken.

Onderweg bij Lødingen zag ik een bordje richting de E6, veerdienst. Ik dacht; laten we het er gewoon op gokken; misschien hebben we geluk. En dat hadden we: de veerdienst lag klaar en zou over 10 minuten vertrekken! Even 450 NOK afrekenen en daar gingen we!

P1040722_-_kopie

De veerdienst vaart op Bognes. Dit is ca. 1 uur varen maar daarmee hebben we gelijk een behoorlijk stuk afgesneden en een tijdswinst van ca. 3 ½ uur! Kortom de reis verliep voorspoedig.

Rond 12:45 uur waren we in Fauske. We besloten de caravan neer te zetten en vervolgens naar Bodø te rijden. Dit is een middelgrote plaats en nu we toch in de buurt waren. De reis erheen duurde ca. 5 kwartier. Onderweg waren er verschillende wegwerkzaamheden en dat kost altijd behoorlijk wat tijd. Daar aangekomen parkeerden we de auto. Even wat geld in de meter en “de stad” in. Er waren genoeg winkels maar we hebben de laatste weken natuurlijk ook niet heel veel winkels gezien dus het leek gelijk heel wat. Er was in ieder geval een behoorlijk overdekt winkelcentrum met een H&M, Body Shop en nog veel meer.  Boven in het winkelcentrum was de “Aurora”, een coffeeshop. Ze hadden helaas geen cappuccino of latte omdat hun koffiemachine kapot was. Dan maar een gewoon bakkie koffie. Nou, dat raden we iedereen af. Deze was werkelijk niet te drinken en we hebben dan ook maar geen gebruik gemaakt van de gratis ”refill”.

P1040742_-_kopie

Toen we uitgekeken waren kochten we in de ICA nog even een paar “krentenbollen” en liepen weer naar de auto. Op de terugweg hebben we nog even getankt en toen toch maar naar de camping. We hebben niet echt veel zin meer om ook nog Fauske te bekijken.

De camping is lekker rustig (zoals alle campings hier!) en buiten ons zijn er nog een aantal mensen die in een hytte slapen.

Morgen gaan we richting Møsjoen en zullen dan weer onder de Poolcirkel komen.

ScreenHunter_01_Sep._16_18.22