Noorwegen zomer 2010: update 15 september

Update 15 september 2010

Bekijk hier onze foto’s!

Vandaag doen we nog lekker een dagje rustig aan voordat we morgen weer op pad gaan. We houden het tot half acht vol en lezen nog wat.

Ook vanmorgen zet ik het oventje aan om lekker broodjes af te bakken. We genieten van het ontbijt en het ziet er naar uit dat we ook vandaag geluk hebben met het weer! Het is, na een nacht regen, droog! Wel hangt er veel bewolking maar dat vinden we helemaal niet erg.

Net als we het ontbijt op hebben zien we voor de eerste keer iemand vanuit de receptie het sanitairgebouw in lopen. Paula gaat er gelijk op af. We willen namelijk wasmunten kopen zodat we de was een keer kunnen doen .

Paula koopt drie munten; twee voor de droger en een voor de wasmachine. Snel doen we nog even de afwas zodat ook de theedoeken mee in de was kunnen.

Het is een heel gemier om de muntjes op de juiste manier in de machine te stoppen. Uiteindelijk lukt het en staat de machine te draaien. Ik besluit om ook even het toilet te reinigen en samen hebben we dit zo voor elkaar.

Na drie kwartier is de was gedraaid en kunnen we de spullen in de droger stoppen. Deze duurt ook nog eens een drie kwartier en de was zit er dan bijna weer op. Niet alles is even goed gedroogd en we moeten dus nog even wat ophangen. Ja, de beslommeringen van een campeerder!

Nadat we de was hebben gedaan rijden we even naar Svolvaer.  Dit is een redelijk plaatsje, zelfs de hoofdstad van de Lofoten. Er zijn wat winkeltjes een aantal hotels en een overdekt winkelcentrum. In het overdekte winkelcentrum doen we gezellig een bakkie koffie. We bestellen een Latte Machiatto maar krijgen iets dat echt nergens na lijkt! Och, het is vakantie…..

DSC_0486_-_kopie

Nadat we alle winkeltjes hebben bekeken rijden we nog even langs de Elkjop. Hier wil ik nog even beltegoed kopen voor mijn Telenor toestel. Helaas hebben ze dit niet dus we moeten nog even langs de supermarkt om het beltegoed daar te kopen.

We besluiten de rest van de dag op de camping te door te brengen. Nog even de was opvouwen, de route voor morgen plannen en een spelletje spelen. Lekker een worstenbroodje in de oven; heer lijk genieten van onze vakantie!

Morgen rijden we eerst richting Narvik om daarna na het zuiden af te zakken. We hebben hier ter plaatsen geïnformeerd naar de veerdienst maar deze vertrekt pas om 16:00 uur en is dan om 18:15 uur in een plaatsje waar vandaan we nog eens een behoorlijk stuk moeten rijden naar de camping. Conclusie: we rijden het hele stuk wel: kunnen we om 8 uur vertrekken en zijn we vroeger op de camping!

We weten niet of we daar weer internet hebben. Het kan dus weer enige tijd duren voordat ik het weblog kan updaten. Ik zou zeggen: hou het in de gaten!

Liefs Paula en John

DSC_0490_-_kopie

(hoe heet deze knoop?)