Noorwegen zomer 2010: update 12 september

Update 12 september 2010

Bekijk hier onze foto’s!

Het is zondag en we zijn vroeg wakker. Geen wekker gezet maar om 7 uur stond de ingebouwde wekker weer aardig te rinkelen.

Toen we de rolluikjes open deden, deed de zon al aardig haar best . Het voelde zelfs comfortabel met slechts 8 graden.  Vandaag gaan we de Noordkaap weer verlaten. We willen op de terugweg langs de Lofoten en de reis zal nog lang genoeg duren. Hier hebben we het gevoel dat we alles wel bekeken hebben en om straks niet te moeten “haasten” is het besluit genomen.

We moeten nog één nacht afrekenen maar de eigenaar hebben we gisteren niet gezien. We besluiten een briefje te maken en een boterhammenzakje te gebruiken om daar het briefje met het geld in achter te laten. Het zakje gooien we in een koker die bestemd is voor het terugbezorgen van de huttensleutels. Rond kwart over acht reden we het terrein af en twijfelden nog even omdat het zo’n prachtig weer was. Moeten we niet nog een dagje blijven?

DSC_0318_-_kopie

Onderweg maken we nog een paar foto’s waarna we onze weg richting Honningsvag voortzetten. We willen even tanken en dan doorrijden naar Birtavarre. Het benzinestation is gesloten! Dat is balen. Gelukkig heb ik nog een halve tank. Toch moet ik opzoek naar een benzinestation want voor je het hier in de gaten hebt is je tank leeg. Vooral met de caravan verbruikt onze auto zo’n 1 op 7.

Het volgende dorp/stadje ligt ca. 90 km verder maar ook hier is het pompstation gesloten! Dit waarschijnlijk omdat het zondag is.  Een stadje verder hebben we wel geluk en kunnen we de tank weer volgooien.

De rit verloopt voorspoedig en we hebben goed weer onderweg. We komen langs prachtige vergezichten en maken de nodige foto’s.

Tegen half vier komen we aan in Birtavarre. De camping ziet er verlaten uit. Bij de receptie zitten een aantal mensen te kletsen en ik loop die kant op. Een man staat op en loopt voor mij uit het kantoortje binnen. Ik vraag of we hier een nachtje kunnen  blijven en hij zegt dat dat kan maar dat de shop en receptie gesloten zijn. Hij vertelt mij dat het seizoen al is afgelopen en hier slechts 9 weken duurt!

Op een veldje, bij wat hutten, kunnen we de caravan neer zetten. Er is stroom en het sanitair ziet er verder goed uit. Meer hebben we niet nodig. Eerst maar even een kopje koffie maken. De eerste van vandaag en daarna maken we de planning voor morgen. Het doel blijft de Lofoten. Alleen waar we precies gaan staan weten we nog niet. Dit zal afhangen van de campings die we onderweg tegen gaan komen en nog belangrijker; of ze wel open zijn! We gaan het allemaal beleven.