Noorwegen zomer 2010: update 6 september 2010

Update 6 september

Bekijk hier onze foto’s!

Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan. We werden zo tegen kwart voor acht wakker en dit was te danken aan het kacheltje dat er voor zorgde dat we niet wakker werden van de kou. Toen we de rolluikjes openden zagen we een strak blauwe lucht. Dat belooft veel goeds!

Eerst hebben we nog lekke r liggen lezen en genieten we van de rust. De camping is stil maar dat ik ook niet zo gek. Wij zijn, buiten Hans en nog drie Zweden, de enige gasten.

Rond kwart voor negen besluiten we het bed uit te komen. We gaan onze meegebrachte oven eens proberen. We hebben ovenbroodjes meegenomen dus we zijn benieuwd. Eerst moet de halve caravan verbouw worden om de oven te kunnen pakken. Nog nieuw in de doos! Bij het voorverwarmen komt er een behoorlijke walm uit de oven maar volgens de instructies is er dan niets defect en hoort dit bij “de eerste keer”. We vertrouwen er maar op maar zetten toch maar even een raampje en de deur open. Meteen is het koud. Ja, kamperen blijft behelpen Laughing.

De broodjes smaken prima en zijn perfect afgebakken. Dit gaan we zeker vaker doen! ( we moeten wel want de halve caravan is bepakt met ovenbroodjes)

Na het ontbijt wordt het tijd om te gaan douchen. Omdat er verder geen gasten aanwezig zijn is het lekker rustig in de douches. De douche is lekker warm en je voelt je gelijk een ander mens als je de volle drie minuten hebt genoten!

Na het ochtendritueel besluiten we naar Rena te gaan. We willen het weblog uploaden maar bij aankomst ontdekt Paula dat er een NAV kantoor aanwezig is. Hier gaan we informeren naar een D-nummer. De dame, die slecht Engels spreekt, verwijst ons naar Elverum. Daar moeten we ons bij het belastingkantoor melden.

Eerst rijden we nog langs het favoriete meer van Lloyd. Iedere vakantie ging hij hier zwemmen en als we er aankwamen rijden begon hij al te piepen. Ook hier willen we even een foto achterlaten. We doen dit en gaan daarna naar Elverum. Het belastingkantoor is snel gevonden. Het is boven het politiebureau. De dame kan ons niet helpen. Ze vertelt ons dat we in Noorwegen moeten wonen of een huis moeten hebben om voor zo’n nummer in aanmerking te komen. Wij vertelden dat we het via de bank hadden geprobeerd i.v.m. het openen van een rekening en dat dat dan niet lukte. Dit zou volgens de dame ook een mogelijkheid moeten zijn. Omdat we besloten hebben om , i.v.m. het heerlijke weer, nog een dag langer  op Kvile te blijven,  gaan we dat morgen nogmaals proberen.

In Elverum moeten we ook nog een paar boodschapjes halen. We hebben wel veel bij ons maar verse spullen missen we natuurlijk. We lopen door het winkelcentrum en gaan eerst even een kopje koffie drinken. Gelijk sms ik Toon even. We hebben voor hem ook wat boodschappen meegenomen en moeten nog even een afspraak maken om deze af te leveren. Na wat heen en weer sms-en hebben we een afspraak voor de avond gemaakt. Na 20:00 uur kunnen we even langs.

Op de terugweg rijden we nog even langs de europris. Een goedkope winkel met voordelige spulletjes. We kopen uiteindelijk niets maar altijd leuk om in zo’n duur land als Noorwegen even op “koopjesjacht” te gaan. Deze koopjes jacht geldt ook voor de aankoop van diesel. Ik had een goedkope pomp in Rena gezien en alle andere prijzen waren een kroon of 2-3 hoger. Wij terug naar Rena. Bij aankomst bleek dat daar de prijs inmiddels ook verhoogd was! Niets koopjesjacht!  De tank met diesel kostte ons ca. € 100,00. We lachten erom (als een boer met kiespijn wel te verstaan) en onder het mom: “het is vakantie” deden we net of het ons niets uitmaakte.

Na het tanken reden we terug naar Kvile camping. Onderweg nog even gecheckt of de hangbrug richting Toon ook door ons gebruikt kon worden maar dit was helaas niet mogelijk. De brug kan max 1500 kg hebben en onze auto, exclusief bagage en ons weegt ca. 1725 kg. We besluiten dat we dat niet gaan riskeren.

Op de camping zagen we dat Bianca en Jan weer terug waren. Ze waren voor familie aangelegenheden naar Nederland en vandaag weer terug gekomen. We hebben eerst even staan kletsen en werden voor de koffie van vanavond of morgen  uitgenodigd. Dat lijkt ons gezellig en we maken de afspraak voor dinsdag.

Bij de caravan genieten we van een bakje yoghurt en iets te drinken. We kunnen lekker in het zonnetje die goed zijn best doet!

Rond 17:00 uur zet ik het oventje aan. We eten een hamburger met sla en een broodje. Deze snelle hap staat zo op tafel en 30 minuten later hebben we gegeten. Paula doet de afwas en ik werk de gemaakte foto’s bij. Ook kijken we nog even in de hytten van de camping. Volgend jaar gaan we met z’n drietjes en dan willen we hytten gaan huren. Ze zien er goed uit alleen jammer dat ze allemaal uitgerust zijn met stapelbedden.  Onderweg zullen we ook nog andere campings checken.

Rond 19:45 uur rijden we richting Toon en Monique. Als we net onderweg zijn ontdek ik dat we de kaas zijn vergeten en daarbij moet ik ook nog even langs het toilet. We hadden iets na 20:00 uur afgesproken en nu werd het beduidend later. Rond 20:30 uur kwamen we daar aan en we werden hartelijk verwelkomd.

Nadat de boodschappen, die we voor ze meegenomen hadden, waren gestald, gingen we naar de veranda. De warmte lamp ging aan en we konden nog lekker buiten zitten. Wat hebben ze toch een prachtig uitzicht! Op een kleine afstand zie je de Glomma stromen. We geloven dat dit uitzicht en huis Toon en Monique een rijk gevoel moet opleveren.  Semmy het nieuwe hondje was ook een grappig beest. Dol enthousiast en zoekend naar aandacht. Om een beetje tot rust te komen mocht ze in de ren.

Na een uurtje gingen we toch maar binnen zitten. Het werd namelijk een stuk kouder. Het werd een gezellige avond en tegen 23:15 uur reden we richting Kvile camping.  In de caravan was het behoorlijk koud en we moesten dus eerst zorgen voor een beetje warmte. Beide kachels gingen aan en nadat we een glaasje hadden gedronken was het warm genoeg om naar bed te gaan. Het was inmiddels 00:20 uur! Een latertje voor ons.

Morgen gaan we proberen een rekeningnummer te openen: we zijn benieuwd!

Voor Martin en Wilma: Nou, oogjes toe en snaveltjes dicht: SLAAP LEKKER!!

Bekijk hier onze foto’s!