Noorwegen 2010: update 13 januari

Voor onze vakantiefoto’s klik hier!

Vanmorgen stonden we rond 7 uur 30 op. Vandaag gaan we op vakantie! De vakantiestress komt meteen opzetten. Hebben we nu alles? Het is toch heel wat anders dan met de caravan op vakantie! Normaal gesproken zijn we gewend om zo’n twee a drie honderd kilo laadvermogen te hebben maar nu moeten we beide met een koffer van 20 kilo maximaal volstaan. Daarnaast mogen we nog wel ieder een stuks handbagage meenemen maar met al die dikke winterkleding zit de koffer zo vol! De koffer van mij weegt 19,9 en die van Paula 19,6!

Na het douchen, de laatste rommel opruimen en een kop koffie, komen de ouders van Paula zo tegen half tien om ons weg te brengen. Dit is iets eerder dan afgesproken maar dat komt eigenlijk wel goed uit. Ik loop me namelijk zenuwachtig te maken en het is goed om nu gewoon te vertrekken.

De heenweg verloopt prima. Nergens hebben we vertraging en dat maakt dat we zo tegen kwart over elf, half twaalf op Schiphol waren.  We wisten de vertrekhal en balie en dat maakte het gemakkelijk om snel onze weg te kunnen vinden. Na het inchecken van de bagage gingen we meteen door naar de douane. Riemen uit de broek, sleutels in een mandje, laptop in een mandje en zelfs je jas werd apart genomen om door de scan te halen. Als Paula door het poortje loopt gaat deze af en ze moet haar horloge afdoen. Hierna gaat het poortje niet meer af. Mij gebeurd hetzelfde. Nu volstaat het afdoen van mijn horloge niet! Ik moet aan de kant en wordt gefouilleerd. Tot in mijn onderbroek wordt gevoeld en ik moet als laatste handeling mijn schoenen uitdoen. Deze moeten nogmaals door de scan en dan kan ik door.

P1030537 P1030543

In het shopping gedeelte kijken we eerst een beetje rond zodat we weten waar we later naar toe moeten. Hierna gaan we, op advies van Miranda Taal, eerst even lekker een cappuccino bij Starbucks drinken. Ik moet, zoals altijd, natuurlijk eerst naar het toilet waarna we richting gate D 76 lopen. Ook hier zoek ik nog een aantal keren het toilet op, net zolang totdat we gaan boarden.

P1030539

Het boarden verloopt snel en zoals gepland vertrekken we op tijd. Het is al weer wat jaartjes geleden dat we gevlogen hebben en we vinden het beide spannend. Wel geteld 1 uur en 35 minuten later staan we aan de grond in Oslo. Het is inmiddels zo 5 over half vier. Tegen tien voor vier hebben we onze koffers al en zoeken onze weg richting Sixt. Hier hebben we namelijk een auto gehuurd. Snel vinden we de balie maar tot onze verbazing is onze auto niet aanwezig! Of we over tien minuten terug willen komen; dat doen we. De auto die we gehuurd hadden was nog niet terug gebracht en daarom krijgen we een grotere auto. Dat is lekker! Na wat zoeken vinden we de parkeerplaats en rijden richting Oslo. Omdat we bij het verhuurbedrijf hebben gezegd dat we de toll handmatig zullen betalen moet ik bij een pompstation een formulier invullen zodat de kwitantie weer naar het verhuurbedrijf kan. Dit om te voorkomen dat we achteraf de rekening nog eens gepresenteerd krijgen! Het vergt wat uitzoekwerk maar uiteindelijk lukt het me. We vervolgen onze weg en ondanks het tijdstip en het weer zijn we rond half zes in ons hotel.

Het hotel wordt op het ogenblik verbouwd en biedt daarom niet het meest aantrekkelijke aanzien. Toch worden we vriendelijk onthaald en nadat we de koffers hebben gehaald, gaan we naar onze kamer. Deze stelt niet al te veel voor maar voldoet eigenlijk voor twee nachten prima. Risico wel is dat er morgenvroeg herrie te verwachten is van de werklieden die met de verbouwing bezig zijn maar we zullen het wel meemaken.

P1030615 P1030620

Nadat we de nodige telefoontjes en smsjes hebben gepleegd en verzonden gaan we opzoek naar iets te eten. Na wat te hebben rondgelopen komen we uit bij een pizzatent.  Hier bestellen we beide een grote pizza. Nou, groot waren ze!! Ik heb zelf nog nooit zo’n grote pizza gegeten. Ze smaakten ons prima en tot onze verbazing kregen we ze beide helemaal op. Ik rekende af en we gingen weer naar onze kamer. We besluiten niet te laat te gaan slapen en verheugen ons om Oslo morgen bij daglicht te kunnen bewonderen!