Noorwegen 19 juni 2011

Update 19 juni 2011

Vandaag gaan we door naar Noorwegen. We moeten dan ook vroeg op en na een korte nacht zonder al te veel slaap is 5:15 uur dan ook wel erg vroeg.

Ik had als enige van ons drie redelijk goed geslapen. Het enige waar ik wakker van ben geworden is het uit bed gaan van de beide dames toen ze, afzonderlijk van elkaar naar het toilet moesten. Paula kon met moeite het stapel bed weer inkomen en ook Monique kon bij terugkomst haar draai maar moeilijk vinden.

Ik begon meteen mijn bed af te halen en de slaapzak op te rollen. Al snel gevolgd door Monique en daarna Paula. De ruimte van het huisje is ook zo beperkt dat het moeilijk is om met z’n drietjes tegelijkertijd bezig te gaan. Al snel gaan Paula en Monique naar de douches en als Paula met haar douchekaart terugkomt kan ook ik genieten van een heerlijke warme douche. Zo, de dag is begonnen!

Op hetzelfde tijdstip als gisteren, 6:37 uur rijden we weg. We hebben besloten om de bood te nemen en de brug te laten voor wat ie is.

Tegen half acht bereiken we de boot  maar net 1 minuut te laat maakt dat we een half uur moeten wachten. De overtocht is niet al te druk en na zo’n 30 minuten zijn we al aan de overkant in Zweden.

19_juni_Helsingborg

De reis verloopt eigenlijk heel erg goed en onderweg nemen we nog even de tijd om te tanken en voor het sigaretje van mijn zus.

Net over de grens, in Noorwegen rijden we een op de weg bivakkerende meeuw dood. Hij heeft het nooit aan zien komen!

Vandaag hebben we geen enkele grenscontrole waardoor we een beste tijd maken.
Om half vier komen we aan op Kvile camping. We rijden precies achter Bianca, de eigenaresse aan. We worden hartelijk verwelkomt en het is leuk om haar weer te zien. De kinderen zitten lekker onder de chocolade en ook Bianca is niet gespaard gebleven!!

Op de deur van de receptie hing al een briefje voor ons om onze hutten te wijzen. We hebben hut 2 en 4.

Monique is erg tevreden over de hut. Lekker ruim en ze kan een matras van het stapelbed halen zodat ze, hopelijk , beter slaapt dan afgelopen nacht.

Ook onze hut bevalt ons erg goed. Er staat een tweepersoonsbed en we hebben ruimte zat. Het zonnetje schijnt en we genieten van onze eerste momenten bij Kvile!

Als we de tassen hebben uitgeladen en een beetje hebben staan kletsen met Bianca, drinken we lekker een kopje koffie. Hierna gaan Paula en ik even kijken bij de stenen die we vorig jaar hebben neergelegd voor Lloyd. Ze zijn er nog en niet aangeroerd!

Als we bij het huisje terugkomen bellen we even naar het thuisfront. Monique geeft aan dat ze erg moe is en wil even gaan liggen. Hierdoor heb ik even de mogelijkheid om het weblog bij te werken en Paula leest een boekje.

Vanavond eten we lekker sla met een stukje vlees en gebakken aardappeltjes. Voor morgen geen grootse plannen. Weblog uploaden, de omgeving aan Monique laten zien en boodschappen halen. Heerlijk, het is vakantie!