Update 4 mei 2009

Hink, stap, sprong door de week!

De eerste drie dagen moest ik gewoon werken. De meivakantie is begonnen dus het is rustig. Daarbij komt dat het zonnetje regelmatig schijnt en dit zorgt ervoor dat de mensen liever op een terrasje zitten dan bij de bank langs gaan. Ook Paula heeft een rustige week. Naast haar, nu bijna dagelijkse, bezoek aan Bula heeft ze geen spannende afspraken. Woensdagavond hebben we de caravan gehaald omdat we hem vrijdag moeten wegbrengen.

Donderdag: Koninginnedag en natuurlijk de verjaardag van de moeder van Paula!! Hoe kan het dat zo’n dag, waarvan je toch verwacht dat die alleen uit feestelijkheden zal bestaan, opeens omslaat in een dag van mineurstemming. We zaten, zoals zoveel Nederlanders, op de bank naar de viering van Koninginnedag te kijken tot zich op tv een scene voltrok die maar niet “binnen” wilde komen! Gebeurt dit nu echt? Wat gebeurt er dan eigenlijk? Maar al snel moeten we tot de conclusie komen dat een doorgeslagen man zich met zijn auto een weg forceert richting de koninklijke stoet en hierbij de nodige slachtoffers maakt. Nog niet meteen is het gevolg van zijn afschuwelijke daad bekend maar gedurende de dag wordt steeds duidelijker dat er nogal wat dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Er is niemand die dit begrijpt en we wensen natuurlijk alle slachtoffers en nabestaanden, inclusief die van de dader, heel veel sterkte.

Het viel donderdag niet mee om ons los te maken van de tv. De beelden bleven zich natuurlijk herhalen en ook kwam er niks nieuws meer over de dader naar buiten. Toch moesten we op een gegeven moment met Lloyd gaan wandelen. Het viel mij op dat er aardig wat politieauto’s door het stadje reden. Nou was er wel een stratenloop i.v.m. de Koninginnedag maar zoveel politie? Nadat we Lloyd hadden uitgelaten zijn we richting mijn schoonmoeder gereden. Ze is, zoals ik net vertelde, jarig en we gaan er een hapje eten. Bij mijn schoonouders hoorden we dat de dader van het drama in Apeldoorn uit Huissen kwam. Nou weten we ook meteen waarom er zoveel politie door Huissen reed! 

Het was rustig op de verjaardag van mijn schoonmoeder en mijn schoonvader had zich totaal toegelegd op het maken van een lekker gerecht met zeekraal en vis! Na het eten kwam Nesrin met haar nichtje nog even langs. Wij hadden haar al een tijdje niet gezien dus het was leuk weer eens met haar te spreken. 

Vrijdag ben ik nog een dagje vrij. We hebben namelijk een afspraak gemaakt om de caravan voor onderhoud weg te brengen naar Borculo. De wekker staat dus al vroeg want het belooft druk te worden op de weg, alle Duitsers zijn namelijk een dagje vrij i.v.m. “dag van de arbeid” en dan weten ze Nederland massaal te vinden. We willen ook nog even naar Winterswijk, naar Obelink, een kampeer- en vrijetijdswinkel en ook daar komen altijd veel Duitsers.  Om kwart over acht reden we weg. Paula wil graag met de caravan rijden en daarom rijdt zij. In Vorden zijn ze druk met het opruimen van alle feesttent van Koninginnedag. Dit zorgt ervoor dat het behoorlijk druk is en nogal een verkeersopstopping veroorzaakt. Paula houdt het hoofd cool en loodst de caravan door de drukte. Als we de caravan hebben afgeleverd rijden we snel door richting Obelink in Winterswijk. We komen daar rond 10:10 uur aan en de winkel is slechts 10 minuten geopend maar de parkeerplaatsen staan al behoorlijk vol! En zoals we al dachten: allemaal Duitsers! 

Met de nodige spulletjes in de boodschappenwagen hebben we onze jaarlijkse tocht naar Obelink weer gehad. Op de roltrap komen we trouwens ook nog Adje van de Paul de Leeuwshow tegen!  Ja, tegenwoordig kampeert iedereen!

Zo rond half twee besluiten we richting huis te gaan. Op het journaal horen we dat er ruim 8 kilometer file staat en we besluiten dus gezellig binnendoor richting huis te rijden.

Zaterdag moet ik helaas werken! Het is rustig in de bankhal maar al mijn afspraken komen opdagen. Tegen kwart over vier ben ik klaar en hervat mijn vrije dagen! Thuis aangekomen ga ik snel even onder de douche en kleed me om. We hebben gezellig een afspraak bij Michiel en Miranda. 

Michiel en Miranda hadden een heerlijk Franse schotel gemaakt. Het schijnt een typisch streekgerecht te zijn uit het gebied waar zij altijd vakantie vieren. Het bestaat uit aardappel, spekjes, ui en creme fraiche. Over dit geheel worden twee kaasje gelegd en dit wordt dan in de oven gezet zodat de kaas smelt en door het hele gerecht komt: HEERLIJK! Jammer genoeg is de bewuste kaas niet in Nederland te krijgen.  Het was een gezellige avond en Michiel en Miranda: als jullie dit nog voor dinsdag lezen: een hele fijne vakantie in Engeland!!

Zondag begon mijn dag met hoofdpijn en na de nodige medicatie besloot ik nog even in bed te gaan liggen. Paula is toen maar alleen met Lloyd gaan wandelen. Tegen een uurtje of een werd ik wakker van mijn eigen gesnurk! De hoofdpijn was iets gezakt en dat was maar goed ook want we hadden een afspraak in Utrecht. We gaan gezellig naar mijn zus; altijd leuk!

Tegen 15:00 uur komen we daar aan. Het is gezellig en we eten lekker frietjes. We kunnen weer eens lekker bijkletsen en dan is de dag helaas weer zo voorbij. Tegen half tien rijden we richting huis en verbazen ons dat het toch telkens weer zo druk is op een zondagavond van Utrecht naar Arnhem. 

Vandaag hebben we niets gepland. Ik moest alleen naar Mia voor mijn tweewekelijkse acupunctuur sessie. Toen ik terugkwam was Paula druk met het stofzuigen van het huis. We besluiten een stuk te gaan joggen en halen in het stadje lekker een paar broodjes.  Inmiddels zit de halve dag er al weer op en we besluiten ’s middags naar de IKEA te gaan.

Morgen moet er gewoon weer gewerkt worden!